Як приготувати лазанью по-болонськи
- Телятину подрібнюємо на м’ясорубці і обсмажуємо в олії.
- Цибулю (50 г) дрібно нарізаємо, пасеруємо і додаємо до м’яса. Морквину нарізаємо дрібними кубиками і так само кладемо до м’яса.
- Додаємо вершки, подрібнені томати, сіль, перець і тушкуємо протягом 15 хвилин.
- У киплячу підсолену воду з додаванням олії опускаємо пасту і відварюємо до готовності.
- Потім відкидаємо пасту на друшляк і даємо стекти зайвій воді.
- У форму викладаємо шар пасти, на неї поміщаємо шар фаршу.
- Порційні шматки лазаньї посипаємо тертим сиром і випікаємо до тих пір, поки він не набуде золотавого кольору.
- Для соусу дрібно кришимо цибулю (100 г) і обсмажуємо його на вершковому маслі (2 ст.л).
- Додаємо до нього свіжовичавлений томатний сік, солимо і перчимо. Борошно пасеруємо на вершковому маслі (1 ст. л) і кладемо в соус.
- Доводимо його до кипіння і кип’ятимо на маленькому вогні до тих пір, поки він не загусне.
- Потім соус охолоджуємо, додаємо в нього соус Бешамель і збиваємо в блендері.
Готову лазанью поливаємо соусом і подаємо.