Як приготувати овочеву лазанью
Приготування тіста для лазаньї
- Петрушку з холодною водою подрібнюємо в блендері, потім поміщаємо на вогонь, нагріваємо до температури 65 ° С і проціджуємо.
- Замішуємо круте прісне тісто з борошна (300 г), яйця, масла і пофарбованої води. Даємо йому вистоятися півгодини. Потім тісто дуже тонко розкачуємо (товщиною до 1 мм), нарізаємо прямокутними листами (приблизно 8 х 20 см) і відварюємо їх до стану «аль денте» в підсоленій воді.
- Виймаємо тісто і викладаємо на серветки або льодяне полотно, щоб прибрати зайву вологу.
Приготування начинки
- Овочі нарізаємо кубиками.
- Складаємо овочі в пательню і тушкуємо до готовності у власному соку, приправивши чебрецем і орегано.
Приготування соусу бешамель
- Розтоплюємо вершкове масло, всипаємо борошно і смажимо, помішуючи
дерев’яною ложкою, до появи горіхового аромату, але не допускаючи потемніння борошна – соус повинен бути білим. - Потім, продовжуючи помішування, тонким струменем вливаємо тепле молоко.
- Варимо соус на слабкому вогні до однорідності, постійно розмішуючи вінчиком.
- У кінці додаємо в соус мускатний горіх, сіль і перець.
Приготування лазаньї
- Духовку розігріваємо до 170 ° С.
- Форму змащуємо оливковою олією, на дно наливаємо трохи соусу.
- Викладаємо тісто, шар начинки, поливаємо соусом і посипаємо тертим пармезаном – чим більше буде таких шарів, тим краще.
- Останній шар накриваємо листом пасти, посипаємо пармезаном, закриваємо фольгою і ставимо в духовку на 30-35 хвилин, після чого фольгу знімаємо і знову кладемо лазанью на 10-15 хвилин в духовку для утворення рум’яної скоринки.
Подаємо лазанью до столу у вигляді пирога або порційно, видавивши порції кільцем, або нарізавши шматочками.
Читайте також ще один рецепт приготування лазаньї.