Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Лазанья | 12-16 листів | |
Пармезан тертий | 100 г | |
Сіль | за смаком | |
Перець | за смаком | |
Для соусу Болоньєзе: |
Фарш м'ясний | 500 г | |
Помідор | 2-3 шт. | |
Томатна паста | 2 ст. л. | |
Оливкова олія | 4 ст. л. | |
Суміш італійських трав | 1 ч. л. | |
Для соусу Бешамель: |
Молоко | 1 л | |
Вершкове масло | 120 г | |
Борошно | 3 ст. л. | |
Мускатний горіх | дрібка | |
Додати в список покупок
Як приготувати лазанью у мультиварці
- Готуємо соус Болоньєзе. Помідори чистимо від шкірки та подрібнюємо блендером разом з томатною пастою.
- Вмикаємо режим «Мультиповар», встановлюємо температуру 160 ° С. Розігріваємо олію і обсмажуємо фарш 5 хвилин. Всипаємо італійські трави, сіль і перець. Готуємо ще 5 хвилин. Перекладаємо в миску, додаємо томатну масу, перемішуємо.
- Готуємо соус Бешамель. У чаші розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, готуємо 1 хвилину. Постійно розмішуючи, поступово вливаємо молоко. Додаємо мускатний горіх, сіль і перець. Готуємо 10 хвилин. Переливаємо в миску.
- Змащуємо чашу оливковою олією, вливаємо трохи соусу Бешамель і соусу Болоньєзе.
- Кладемо листи лазаньї так, щоб вони злегка перекривали один одного. Викладаємо трохи соусу Болоньєзе, посипаємо сиром і змащуємо соусом Бешамель. Викладаємо шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Останній шар повинен бути з листів лазаньї, политих соусом Бешамель і присипаних сиром. Готуємо в тому ж режимі 25 хвилин.