Хінкалі: рецепт тіста та фаршу класичний


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Хінкалі – національне грузинське блюдо, які багато століть тому почали готувати в гірських регіонах країни. Існує хибна думка, що хінкалі та пельмені це по суті одне і те ж, але на ділі це дві абсолютно різні страви. І хоч для приготування використовуються практично однакові інгредієнти, смак відрізняється кардинально. Як приготувати хінкалі? Рецепт тіста та фаршу, а також покрокового приготування ви знайдете в нашому матеріалі. Читайте, як приготувати хінкалі за класичним рецептом.

Читайте також: Манти від Мікаеля Арояна

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна пшеничного вищого сорту
  • 30 мл соняшникової рафінованої олії
  • 250 мл води
  • 1 ч. л. солі

Для начинки:

  • 500 г свинячого ошийка
  • 500 г яловичого антрекота
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 1 ч. л. солі
  • 3 зубчики часнику
  • 250 мл води
  • 1 2 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 г меленої зіри
  • 1 г меленого чебрецю

Читайте також: Сациві від Мікаеля Арояна

Спосіб приготування:

  1. Борошно висипте гіркою. Посередині зробіть невеликий отвір, влийте туди підсолену воду і масло. Ретельно вимісіть тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
  2. Надайте йому форму кулі, загорніть в харчову плівку і поставте на 15 хв. в холодильник.
  3. Лук і заздалегідь підморожене м’ясо подрібніть ножем, змішайте.
  4. Посоліть, додайте спеції і роздавлений часник.
  5. Влийте воду і доведіть фарш до консистенції густої сметани.
  6. Розкачайте тісто на ковбаску і наріжте шматочками товщиною 3 см.
  7. Після цього розкачайте кожен шматочок в пласт діаметром 12 см.
  8. На заготовку з тіста покладіть начинку і заліпіть хінкалі гормошкою за допомогою великого і вказівного пальців.
  9. Киньте їх в підсолений окріп. Коли хінкалі спливуть, полийте їх холодною водою. Уважно стежте, щоб вода в каструлі не припинила кипіти.
  10. Після цього варіть ще 3-4 хв.
  11. Готові хінкалі подавайте з чорним рубаним перцем.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити