Хінкалі: рецепт тіста та фаршу класичний

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Хінкалі – національне грузинське блюдо, які багато століть тому почали готувати в гірських регіонах країни. Існує хибна думка, що хінкалі та пельмені це по суті одне і те ж, але на ділі це дві абсолютно різні страви. І хоч для приготування використовуються практично однакові інгредієнти, смак відрізняється кардинально. Як приготувати хінкалі? Рецепт тіста та фаршу, а також покрокового приготування ви знайдете в нашому матеріалі. Читайте, як приготувати хінкалі за класичним рецептом.

Читайте також: Манти від Мікаеля Арояна

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна пшеничного вищого сорту
  • 30 мл соняшникової рафінованої олії
  • 250 мл води
  • 1 ч. л. солі

Для начинки:

  • 500 г свинячого ошийка
  • 500 г яловичого антрекота
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 1 ч. л. солі
  • 3 зубчики часнику
  • 250 мл води
  • 1 2 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 г меленої зіри
  • 1 г меленого чебрецю

Читайте також: Сациві від Мікаеля Арояна

Спосіб приготування:

  1. Борошно висипте гіркою. Посередині зробіть невеликий отвір, влийте туди підсолену воду і масло. Ретельно вимісіть тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
  2. Надайте йому форму кулі, загорніть в харчову плівку і поставте на 15 хв. в холодильник.
  3. Лук і заздалегідь підморожене м’ясо подрібніть ножем, змішайте.
  4. Посоліть, додайте спеції і роздавлений часник.
  5. Влийте воду і доведіть фарш до консистенції густої сметани.
  6. Розкачайте тісто на ковбаску і наріжте шматочками товщиною 3 см.
  7. Після цього розкачайте кожен шматочок в пласт діаметром 12 см.
  8. На заготовку з тіста покладіть начинку і заліпіть хінкалі гормошкою за допомогою великого і вказівного пальців.
  9. Киньте їх в підсолений окріп. Коли хінкалі спливуть, полийте їх холодною водою. Уважно стежте, щоб вода в каструлі не припинила кипіти.
  10. Після цього варіть ще 3-4 хв.
  11. Готові хінкалі подавайте з чорним рубаним перцем.

Video: Рецепт Хінкалі класичний: приготування тіста і фаршу

Як приготувати хінкалі? Рецепт тіста і фаршу, а також покрокового приготування ви знайдете в нашому матеріалі. Читайте, як приготувати хінкалі за класичним рецептом

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кабачки в кетчупе чили на зиму
Кабачки в кетчупі чилі на зиму
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині