Хінкалі: рецепт тіста та фаршу класичний

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Хінкалі – національне грузинське блюдо, які багато століть тому почали готувати в гірських регіонах країни. Існує хибна думка, що хінкалі та пельмені це по суті одне і те ж, але на ділі це дві абсолютно різні страви. І хоч для приготування використовуються практично однакові інгредієнти, смак відрізняється кардинально. Як приготувати хінкалі? Рецепт тіста та фаршу, а також покрокового приготування ви знайдете в нашому матеріалі. Читайте, як приготувати хінкалі за класичним рецептом.

Читайте також: Манти від Мікаеля Арояна

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна пшеничного вищого сорту
  • 30 мл соняшникової рафінованої олії
  • 250 мл води
  • 1 ч. л. солі

Для начинки:

  • 500 г свинячого ошийка
  • 500 г яловичого антрекота
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 1 ч. л. солі
  • 3 зубчики часнику
  • 250 мл води
  • 1 2 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 г меленої зіри
  • 1 г меленого чебрецю

Читайте також: Сациві від Мікаеля Арояна

Спосіб приготування:

  1. Борошно висипте гіркою. Посередині зробіть невеликий отвір, влийте туди підсолену воду і масло. Ретельно вимісіть тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
  2. Надайте йому форму кулі, загорніть в харчову плівку і поставте на 15 хв. в холодильник.
  3. Лук і заздалегідь підморожене м’ясо подрібніть ножем, змішайте.
  4. Посоліть, додайте спеції і роздавлений часник.
  5. Влийте воду і доведіть фарш до консистенції густої сметани.
  6. Розкачайте тісто на ковбаску і наріжте шматочками товщиною 3 см.
  7. Після цього розкачайте кожен шматочок в пласт діаметром 12 см.
  8. На заготовку з тіста покладіть начинку і заліпіть хінкалі гормошкою за допомогою великого і вказівного пальців.
  9. Киньте їх в підсолений окріп. Коли хінкалі спливуть, полийте їх холодною водою. Уважно стежте, щоб вода в каструлі не припинила кипіти.
  10. Після цього варіть ще 3-4 хв.
  11. Готові хінкалі подавайте з чорним рубаним перцем.

Video: Рецепт Хінкалі класичний: приготування тіста і фаршу

Як приготувати хінкалі? Рецепт тіста і фаршу, а також покрокового приготування ви знайдете в нашому матеріалі. Читайте, як приготувати хінкалі за класичним рецептом

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею