Як приготувати деруни
Інгредієнти (на 20 штук):
- картопля – 3-5 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- сіль, перець – за смаком.
Для мочанки:
- сир (4% жирності) – 100 г;
- сметана (15% жирності) – 400 г;
- зелена цибуля – за смаком;
- часник – 1 зубчик.
Спосіб приготування
- Миємо, чистимо і обполіскуємо картоплю, не залишаючи її у воді.
- Цибулю натираємо в миску на дрібну тертку, натираємо туди ж картоплю. Додаємо яйце, сіль і мелений перець за смаком. Добре перемішуємо.
- На пательню з товстим дном наливаємо рослинну олію. Розігріваємо до білого димку. Столовою ложкою викладаємо деруни на пательню. Не варто робити їх великими розмірами та занадто товстими.
- Обсмажуємо деруни з кожного боку по 2 хвилини. Подаємо відразу ж після приготування зі сметаною або мочанкою.
Готуємо мочанку
- Дрібно нарізаємо зелену цибулю і часник. Сир за допомогою ложки перетираємо через сито.
- Змішуємо сир, сметану та зелень. Подаємо в невеликій піалі або в соуснику.