Лазанья болоньєзе від Вінченцо Барба (Все буде смачно!)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Лазанья - чудова ідея, коли хочеться смачно та ситно повечеряти. Як приготувати лазанью з соусом болоньєзе знає кулінар Вінченсо Барба

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно — 500 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Олія — 50 мл
  • Сіль

Для лазаньї:

  • Тісто — 5 частин
  • Моцарелла — 350 г
  • Пармезан — 150 г

Для соуса болоньєзе:

  • Філе індички — 200 г
  • Свинина — 200 г
  • Яловичина — 200 г
  • Селера — 2 стеблі
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 1 головка
  • Червоне сухе вино — 0,5 стакана
  • Тим’ян — 1 плочка
  • Розмарин —1 плочка
  • Помідор — 2 шт.
  • Сіль
  • Перець
  • Масло
  • Олія

Для соуса бешамель:

  • Молоко — 300 г
  • Масло — 150 г
  • Борошно — 150 г
  • Мускатний горіх — дрібка

Лазанья болоньезе – пошаговый рецепт приготовления

Готуємо тісто

  1. В окремій мисці взбиваємо яйця. Додаємо сіль та масло. Змішуємо
  2. Виливаємо яєчну суміш в борошно, вимішуємо тісто, починаючи з центру. Якщо тісто вийшло не дуже крутим, додаємо трохи (2 ст.л) води — тісто повинно вийти еластичним та пружним
  3. Завертаємо тісто в харчову плівку та ставимо в холодильник на 30 хвилин
  4. Дістаємо тісто, трохи розминаємо та ділимо на 8 частин. Для лазаньї використовуємо лиш 5.

Готуємо соус болоньєзе

  1. Чистимо моркву, цибулю та селеру. Перекручуємо в м’ясорубці 3 види м’яса та овочі
  2. Розтоплюємо на пательні масло, додаємо олію та обсмажуємо фарш
  3. Додаємо вино та спеції. Помідор без шкірки мелемо в блендері та додаємо до фаршу. Додаємо розмарин та тим’ян. Добре перемішуємо
  4. Зменшуємо вогонь та залишаємо тушитися на 30 минут.

Готуємо соус бешамель

  1. Розтоплюємо масло в сотейнику, додаємо борошно і змішуємо. Додаємо тоненькою цівкою молоко, мускатний горіх та змушємо все до отримання однорідної маси
  2. Натираємо обидва види сиру на терці. Розкатуємо тісто, обрізаємо листи лазаньї по формі, в якій вона буде випікатися. Беремо другий помідор та також перемелюємо його у блендері
  3. Змащуємо форму для лазаньї помідорною масою. Змішуємо соуси больєзе та бешамель.

Готуємо лазанью

  1. Викладаємо в форму лист лазаньї, зверху — змішані соуси та сир. Повторюємо, доки не викладемо всі листи. Поверх останнього листа викладаємо тільки сир та пармезан
  2. Розігріваємо духовку до 220°С. Ставимо лазанью в духовку. Через 15 хвилин зменшуємо температуру до 180°С та випікаємо лазанью ще 15 хвилин.

Читайте також: Як приготувати пісну лазанью

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками