Інгредієнти
Для тіста:
- Борошно — 500 г
- Яйця — 4 шт.
- Олія — 50 мл
- Сіль
Для лазаньї:
- Тісто — 5 частин
- Моцарелла — 350 г
- Пармезан — 150 г
Для соуса болоньєзе:
- Філе індички — 200 г
- Свинина — 200 г
- Яловичина — 200 г
- Селера — 2 стеблі
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Часник — 1 головка
- Червоне сухе вино — 0,5 стакана
- Тим’ян — 1 плочка
- Розмарин —1 плочка
- Помідор — 2 шт.
- Сіль
- Перець
- Масло
- Олія
Для соуса бешамель:
- Молоко — 300 г
- Масло — 150 г
- Борошно — 150 г
- Мускатний горіх — дрібка
Лазанья болоньезе – пошаговый рецепт приготовления
Готуємо тісто
- В окремій мисці взбиваємо яйця. Додаємо сіль та масло. Змішуємо
- Виливаємо яєчну суміш в борошно, вимішуємо тісто, починаючи з центру. Якщо тісто вийшло не дуже крутим, додаємо трохи (2 ст.л) води — тісто повинно вийти еластичним та пружним
- Завертаємо тісто в харчову плівку та ставимо в холодильник на 30 хвилин
- Дістаємо тісто, трохи розминаємо та ділимо на 8 частин. Для лазаньї використовуємо лиш 5.
Готуємо соус болоньєзе
- Чистимо моркву, цибулю та селеру. Перекручуємо в м’ясорубці 3 види м’яса та овочі
- Розтоплюємо на пательні масло, додаємо олію та обсмажуємо фарш
- Додаємо вино та спеції. Помідор без шкірки мелемо в блендері та додаємо до фаршу. Додаємо розмарин та тим’ян. Добре перемішуємо
- Зменшуємо вогонь та залишаємо тушитися на 30 минут.
Готуємо соус бешамель
- Розтоплюємо масло в сотейнику, додаємо борошно і змішуємо. Додаємо тоненькою цівкою молоко, мускатний горіх та змушємо все до отримання однорідної маси
- Натираємо обидва види сиру на терці. Розкатуємо тісто, обрізаємо листи лазаньї по формі, в якій вона буде випікатися. Беремо другий помідор та також перемелюємо його у блендері
- Змащуємо форму для лазаньї помідорною масою. Змішуємо соуси больєзе та бешамель.
Готуємо лазанью
- Викладаємо в форму лист лазаньї, зверху — змішані соуси та сир. Повторюємо, доки не викладемо всі листи. Поверх останнього листа викладаємо тільки сир та пармезан
- Розігріваємо духовку до 220°С. Ставимо лазанью в духовку. Через 15 хвилин зменшуємо температуру до 180°С та випікаємо лазанью ще 15 хвилин.
Читайте також: Як приготувати пісну лазанью