Лазанья болоньєзе від Вінченцо Барба (Все буде смачно!)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Лазанья - чудова ідея, коли хочеться смачно та ситно повечеряти. Як приготувати лазанью з соусом болоньєзе знає кулінар Вінченсо Барба

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно — 500 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Олія — 50 мл
  • Сіль

Для лазаньї:

  • Тісто — 5 частин
  • Моцарелла — 350 г
  • Пармезан — 150 г

Для соуса болоньєзе:

  • Філе індички — 200 г
  • Свинина — 200 г
  • Яловичина — 200 г
  • Селера — 2 стеблі
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 1 головка
  • Червоне сухе вино — 0,5 стакана
  • Тим’ян — 1 плочка
  • Розмарин —1 плочка
  • Помідор — 2 шт.
  • Сіль
  • Перець
  • Масло
  • Олія

Для соуса бешамель:

  • Молоко — 300 г
  • Масло — 150 г
  • Борошно — 150 г
  • Мускатний горіх — дрібка

Лазанья болоньезе – пошаговый рецепт приготовления

Готуємо тісто

  1. В окремій мисці взбиваємо яйця. Додаємо сіль та масло. Змішуємо
  2. Виливаємо яєчну суміш в борошно, вимішуємо тісто, починаючи з центру. Якщо тісто вийшло не дуже крутим, додаємо трохи (2 ст.л) води — тісто повинно вийти еластичним та пружним
  3. Завертаємо тісто в харчову плівку та ставимо в холодильник на 30 хвилин
  4. Дістаємо тісто, трохи розминаємо та ділимо на 8 частин. Для лазаньї використовуємо лиш 5.

Готуємо соус болоньєзе

  1. Чистимо моркву, цибулю та селеру. Перекручуємо в м’ясорубці 3 види м’яса та овочі
  2. Розтоплюємо на пательні масло, додаємо олію та обсмажуємо фарш
  3. Додаємо вино та спеції. Помідор без шкірки мелемо в блендері та додаємо до фаршу. Додаємо розмарин та тим’ян. Добре перемішуємо
  4. Зменшуємо вогонь та залишаємо тушитися на 30 минут.

Готуємо соус бешамель

  1. Розтоплюємо масло в сотейнику, додаємо борошно і змішуємо. Додаємо тоненькою цівкою молоко, мускатний горіх та змушємо все до отримання однорідної маси
  2. Натираємо обидва види сиру на терці. Розкатуємо тісто, обрізаємо листи лазаньї по формі, в якій вона буде випікатися. Беремо другий помідор та також перемелюємо його у блендері
  3. Змащуємо форму для лазаньї помідорною масою. Змішуємо соуси больєзе та бешамель.

Готуємо лазанью

  1. Викладаємо в форму лист лазаньї, зверху — змішані соуси та сир. Повторюємо, доки не викладемо всі листи. Поверх останнього листа викладаємо тільки сир та пармезан
  2. Розігріваємо духовку до 220°С. Ставимо лазанью в духовку. Через 15 хвилин зменшуємо температуру до 180°С та випікаємо лазанью ще 15 хвилин.

Читайте також: Як приготувати пісну лазанью

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею