Кролик від Сергія Калініна і Ігоря Обухівського (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Сергій Калінін розповів тренеру Ігорю Обухівському всі секрети приготування тушкованого кролика, а також рулету з кролика і індички. До речі, страви з кролика на Новий рік сподобаються вашим рідним і друзям!

Кролик, тушкований під сметаною

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Кролик (цілий) – 1,5 кг
  • Сметана – 400 г
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Лимон – 1 шт.
  • Оливкова олія (рафінована) – за смаком
  • Свіжий розмарин – 3 гілочки
  • Винний оцет – 2 ст. л.
  • Біле сухе вино – 100 мл
  • Лавровий лист – 3 листочка
  • Шавлія – ​​2 листочка
  • Чебрець – 2 листочка
  • Перець, сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Зрізаємо з кролика верхню білу плівку, ділимо тушку на шматочки за допомогою ножа.
  2. Маринуємо м’ясо: наливаємо в посуд зі шматочками кролика холодну воду, видавлюємо сік лимона і додаємо винний оцет, лавровий лист, сіль, перець, гілочку розмарину. Маринуємо 1 годину.
  3. Потім дістаємо шматочки кролика з маринаду, просушуємо сухим рушником.
  4. Розігріваємо пательню з оливковою олією. Зубчики часнику розчавлюємо ножем і обсмажуємо на пательні. Через кілька хвилин дістаємо часник. На цій олії обсмажуємо шматочки кролика до утворення золотистої скоринки.
  5. Нарізаємо цибулю півкільцями й обсмажуємо в олії, в якій смажився кролик. Виливаємо в лук вино і даємо випаруватися.
  6. Шматочки обсмаженого кролика викладаємо в каструлю з товстим дном, ставимо на вогонь, заливаємо сумішшю цибулі і вина. Накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися 30 хвилин.
  7. Через півгодини в сметану додаємо 2 ст. л. соку кролика з каструлі, розмішуємо і виливаємо на кролика. Накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися ще 30 хвилин. За десять хвилин до кінця приготування додаємо шавлію, чебрець і розмарин.

Теплий салат з кролика

ІНГРЕДІЄНТИ

  • М’ясо кролика – 2 філе, 2 шматочки животика
  • Фарш індички – 1 філе
  • Вершки – 50 г
  • Фісташки – 30 г
  • Морква – 1 шт.
  • Свіжий розмарин – 2 гілочки
  • Листя салату – 1 пучок
  • Помідори черрі – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Готуємо начинку для рулетів. Робимо фарш з м’яса кролика (2 шматочки животика) й індички за допомогою блендера. Солимо, перчимо, додаємо яйце. Все перемішуємо. Очищені фісташки подрібнюємо ножем і додаємо в фарш. Вливаємо вершки. Перемішуємо.
  2. Філе кролика відбиваємо, в середину викладаємо фарш і брусочки моркви. Загортаємо рулетом. На фольгу викладаємо свіжий розмарин, рулет загортаємо. Аналогічно робимо рулет з другого філе. Ставимо рулети в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
  3. На тарілку викладаємо листя салату, часточки помідорів чері, скроплюємо соком лимона.
  4. Тонко нарізаємо готові рулети слайсами і викладаємо в листя салату з помідорами.

Читайте також: 3 кращі страви з курки на Новий рік 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками