Кролик, тушкований під сметаною
ІНГРЕДІЄНТИ
- Кролик (цілий) – 1,5 кг
- Сметана – 400 г
- Ріпчаста цибуля – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Лимон – 1 шт.
- Оливкова олія (рафінована) – за смаком
- Свіжий розмарин – 3 гілочки
- Винний оцет – 2 ст. л.
- Біле сухе вино – 100 мл
- Лавровий лист – 3 листочка
- Шавлія – 2 листочка
- Чебрець – 2 листочка
- Перець, сіль – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Зрізаємо з кролика верхню білу плівку, ділимо тушку на шматочки за допомогою ножа.
- Маринуємо м’ясо: наливаємо в посуд зі шматочками кролика холодну воду, видавлюємо сік лимона і додаємо винний оцет, лавровий лист, сіль, перець, гілочку розмарину. Маринуємо 1 годину.
- Потім дістаємо шматочки кролика з маринаду, просушуємо сухим рушником.
- Розігріваємо пательню з оливковою олією. Зубчики часнику розчавлюємо ножем і обсмажуємо на пательні. Через кілька хвилин дістаємо часник. На цій олії обсмажуємо шматочки кролика до утворення золотистої скоринки.
- Нарізаємо цибулю півкільцями й обсмажуємо в олії, в якій смажився кролик. Виливаємо в лук вино і даємо випаруватися.
- Шматочки обсмаженого кролика викладаємо в каструлю з товстим дном, ставимо на вогонь, заливаємо сумішшю цибулі і вина. Накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися 30 хвилин.
- Через півгодини в сметану додаємо 2 ст. л. соку кролика з каструлі, розмішуємо і виливаємо на кролика. Накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися ще 30 хвилин. За десять хвилин до кінця приготування додаємо шавлію, чебрець і розмарин.
Теплий салат з кролика
ІНГРЕДІЄНТИ
- М’ясо кролика – 2 філе, 2 шматочки животика
- Фарш індички – 1 філе
- Вершки – 50 г
- Фісташки – 30 г
- Морква – 1 шт.
- Свіжий розмарин – 2 гілочки
- Листя салату – 1 пучок
- Помідори черрі – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Готуємо начинку для рулетів. Робимо фарш з м’яса кролика (2 шматочки животика) й індички за допомогою блендера. Солимо, перчимо, додаємо яйце. Все перемішуємо. Очищені фісташки подрібнюємо ножем і додаємо в фарш. Вливаємо вершки. Перемішуємо.
- Філе кролика відбиваємо, в середину викладаємо фарш і брусочки моркви. Загортаємо рулетом. На фольгу викладаємо свіжий розмарин, рулет загортаємо. Аналогічно робимо рулет з другого філе. Ставимо рулети в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
- На тарілку викладаємо листя салату, часточки помідорів чері, скроплюємо соком лимона.
- Тонко нарізаємо готові рулети слайсами і викладаємо в листя салату з помідорами.
Читайте також: 3 кращі страви з курки на Новий рік 2018