Капкейки від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Тетяна Литвинова вчить актрису Оксану Сташенко готувати ніжні, смачні капкейки і розкриває секрети приготування мастики та крему для них!

Класичні капкейки

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Цукрова пудра – 200г
  • Борошно вищого сорту – 200г
  • Вершкове масло – 200г
  • Сметана 20% – 100г
  • Яйця – 2 шт
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Ванільний цукор-1 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Збиваємо масло кімнатної температури з цукровою пудрою до стану крему. Додаємо туди яйця і ретельно вимішуємо. Потім виливаємо туди сметану і ще раз добре перемішуємо
  2. Просіваємо в миску борошно, змішане з розпушувачем і ванільним цукром, замішуємо тісто до повної однорідності. Заповнюємо формочки для випікання отриманим тістом, ставимо в холодну духовку і випікаємо при 170 С

Для отримання другого виду капкейків в тісто просто додаємо подрібнений шоколад і цедру апельсина. І ставимо в духовку при тих же умовах. Час випікання капкейків 25-30хв

Готуємо масляний крем

  1. Для приготування масляного крему беремо вершкове масло, цукрову пудру, молоко і ванільний цукор
  2. Масло збиваємо з пудрою і ванільним цукром. Коли вийде пружна однорідна маса, додаємо молоко і продовжуємо збивати близько 3 хвилин
  3. Крем робимо різних кольорів, використовуючи натуральні барвники

Готуємо мастику

Для приготування кондитерської мастики знадобиться:

  • цукрова і ванільна пудра
  • швидкорозчинний желатин
  • лимонний сік
  • рослинна олія
  • яєчний білок
  • вода
  1. Желатин розтоплюємо на водяній бані, охолоджуємо і додаємо лимонний сік, рослинне масло і білок
  2. Цукрову пудру просіюємо, вливаємо в неї желатинову суміш і вимішуємо до отримання однорідної маси
  3. Поступово по краплині додаємо барвники. Скачуємо кульки з готової кольорової мастики, загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 15 хвилин
  4. Потім розгортаємо мастику товщиною близько 3 мм і вирізаємо з неї за допомогою спеціальних формочок фігурки
  5. Прикрашаємо готові капкейки кремом і фігурками з мастики
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
моченые яблоки с брусникой
Мочені яблука з брусницею
блюда из яблок
Молодильні яблука: 6 кращих сезонних рецептів з яблук