Класичні капкейки
ІНГРЕДІЄНТИ
- Цукрова пудра – 200г
- Борошно вищого сорту – 200г
- Вершкове масло – 200г
- Сметана 20% – 100г
- Яйця – 2 шт
- Розпушувач – 1,5 ч.л.
- Ванільний цукор-1 ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Збиваємо масло кімнатної температури з цукровою пудрою до стану крему. Додаємо туди яйця і ретельно вимішуємо. Потім виливаємо туди сметану і ще раз добре перемішуємо
- Просіваємо в миску борошно, змішане з розпушувачем і ванільним цукром, замішуємо тісто до повної однорідності. Заповнюємо формочки для випікання отриманим тістом, ставимо в холодну духовку і випікаємо при 170 С
Для отримання другого виду капкейків в тісто просто додаємо подрібнений шоколад і цедру апельсина. І ставимо в духовку при тих же умовах. Час випікання капкейків 25-30хв
Готуємо масляний крем
- Для приготування масляного крему беремо вершкове масло, цукрову пудру, молоко і ванільний цукор
- Масло збиваємо з пудрою і ванільним цукром. Коли вийде пружна однорідна маса, додаємо молоко і продовжуємо збивати близько 3 хвилин
- Крем робимо різних кольорів, використовуючи натуральні барвники
Готуємо мастику
Для приготування кондитерської мастики знадобиться:
- цукрова і ванільна пудра
- швидкорозчинний желатин
- лимонний сік
- рослинна олія
- яєчний білок
- вода
- Желатин розтоплюємо на водяній бані, охолоджуємо і додаємо лимонний сік, рослинне масло і білок
- Цукрову пудру просіюємо, вливаємо в неї желатинову суміш і вимішуємо до отримання однорідної маси
- Поступово по краплині додаємо барвники. Скачуємо кульки з готової кольорової мастики, загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 15 хвилин
- Потім розгортаємо мастику товщиною близько 3 мм і вирізаємо з неї за допомогою спеціальних формочок фігурки
- Прикрашаємо готові капкейки кремом і фігурками з мастики