Сметанник від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Сметанник – один з найулюбленіших в народі тортів. Існує масса рецептів його приготування й сьогодні ми розповімо, як готує сметанник Тетяна Литвинова

Як приготувати торт Сметанник – рецепт та поради від Тетяни Литвинової 

Інгредієнти

Тісто:

  • Сметана — 350 мл
  • Цукор — 300 г
  • Масло — 200 г
  • Борошно для випічки — 450 г
  • Какао, порошок — 100 г
  • Ванільний цукор — 1 ч.л.
  • Яйця — 3 шт
  • Сода — 3 ч.л. або розпушувач — 2 пакетика

Крем:

  • Сметана не менш 25% жирності — 500 г
  • Цукор — 150 г
  • Ванільний цукор — 1 ч.л.
  • Лимон — 1/2 шт.

Для декору:

  • 1,5 стакана начищенних та обсмажених волоських горіхів

Покроковий рецепт приготування: торт Сметанник

Крок 1. Яйця взбиваємо з цукром та ванільним цукром до повного розчинення. Потім додаємо розтоплене масло та сметану. Все змішуємо до однорідної консистенції.

Крок 2. Ділимо тісто навпіл. В одну частину поступово додаємо борошно та розпушувач та перемішуємо масу до однорідності

Крок 3. В другу частину поступово додаємо борошно, змішане з какао, та розпушувач. Також перемішуємо масу до однорідності

Крок 4. Заливаємо отримане тісто в форми, змащені олією. Вологими руками розподіляємо тісто рівномірно по формі. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180°С.

Готуємо крем

Холодну сметану взбиваємо з цукром та ванільним цукром. Додаємо сік лимону, взбиваємо біля 7 хвилин до пишного крема.

Робимо торт Сметанник

Гострим ножем розрізаємо охолонувші коржі вздовж на 2 частини. Змащуємо їх кремом. Формуємо торт за допомогою світлих та темних коржів. Верхній корж викладаємо зрізом вверх та густо змащуємо весь торт кремом. З половинок горіхів та журавлини викладаємо візерунок.

 

Кромку та бока торту посипаємо горіхами. Залишаємо торт просочуватися при кімнатній температурі на 2-3 години. Потім ставимо торт в холодильник.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
как приготовить вишневый чизкейк без выпечки пошагово
Вишневий чізкейк без випічки (фоторецепт)
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів