Сметанник від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Сметанник – один з найулюбленіших в народі тортів. Існує масса рецептів його приготування й сьогодні ми розповімо, як готує сметанник Тетяна Литвинова

Як приготувати торт Сметанник – рецепт та поради від Тетяни Литвинової 

Інгредієнти

Тісто:

  • Сметана — 350 мл
  • Цукор — 300 г
  • Масло — 200 г
  • Борошно для випічки — 450 г
  • Какао, порошок — 100 г
  • Ванільний цукор — 1 ч.л.
  • Яйця — 3 шт
  • Сода — 3 ч.л. або розпушувач — 2 пакетика

Крем:

  • Сметана не менш 25% жирності — 500 г
  • Цукор — 150 г
  • Ванільний цукор — 1 ч.л.
  • Лимон — 1/2 шт.

Для декору:

  • 1,5 стакана начищенних та обсмажених волоських горіхів

Покроковий рецепт приготування: торт Сметанник

Крок 1. Яйця взбиваємо з цукром та ванільним цукром до повного розчинення. Потім додаємо розтоплене масло та сметану. Все змішуємо до однорідної консистенції.

Крок 2. Ділимо тісто навпіл. В одну частину поступово додаємо борошно та розпушувач та перемішуємо масу до однорідності

Крок 3. В другу частину поступово додаємо борошно, змішане з какао, та розпушувач. Також перемішуємо масу до однорідності

Крок 4. Заливаємо отримане тісто в форми, змащені олією. Вологими руками розподіляємо тісто рівномірно по формі. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180°С.

Готуємо крем

Холодну сметану взбиваємо з цукром та ванільним цукром. Додаємо сік лимону, взбиваємо біля 7 хвилин до пишного крема.

Робимо торт Сметанник

Гострим ножем розрізаємо охолонувші коржі вздовж на 2 частини. Змащуємо їх кремом. Формуємо торт за допомогою світлих та темних коржів. Верхній корж викладаємо зрізом вверх та густо змащуємо весь торт кремом. З половинок горіхів та журавлини викладаємо візерунок.

 

Кромку та бока торту посипаємо горіхами. Залишаємо торт просочуватися при кімнатній температурі на 2-3 години. Потім ставимо торт в холодильник.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)