Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Переможницядругого сезона шоу «МайстерШеф» Ліза Глинська готує просто дивовижні мафіни! Причому, не тільки солодкі — з шоколадом та ягодами, але й з … беконом!

Як приготувати шоколадні маффіни — покроковий рецепт

Інгредієнти

  • Борошно вищого сорту — 200 г
  • Топлений шоколад — 80 г
  • Цукор — 100 г
  • Розпушувач — 2 ч.л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Вершкове масло  82,5% — 45 г
  • Молоко 2,6% — 200 мл
  • Вишневі цукати — 100 г

Спосіб приготування

  1. Розтоплюємо на боняній бані шоколад та масло. Даємо їм охолонути до кімнатної температури.
  2. В окремих мисках змішуємо сухі та рідкі інгредієнти до повного поєднання. Взбивати нічого не потрібно.
  3. Потім ріжку частину переливаємо в суху. Перемішуємо до тих пір, доки все борошно не стане вологим — це 15-20 рухів ложкою.
  4. Додаємо вишневі цукати та двома-трьома перемішуючими рухами розподіляємо їх в тісті.
  5. Якщо ми використовуємо металічні форми, то змащуємо їх вершковим маслом та трохи присипаємо борошном. Заповнюємо форми тістом.
  6. Посипаємо кожен маффін цукром та ставимо в духовку, розігріту до 205°С. Випікаємо 18-20 хвилин.

Ягодні маффіни

Інгредієнти

  • Борошно вищого сорту — 250 г
  • Цукор — 200 г
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Сіль — 1/2  ч. л.
  • Мускатний горіх — 1/4 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Олія — 100 г
  • Молоко 2,6% — 150 мл
  • Чорниця — 100 г
  • Смородина — 100 г

Спосіб приготування

  1. Ягоди миємо та обсушуємо паперовим рушником.
  2. В окремих мисках змішуємо сухі та рідкі інгредієнти до повного поєднання. Взбивати непотрібно.
  3. Потім рідку частину переливаємо в суху. Перемішуємо до тих пір, доки все борошно не стане вологим. Це 15-20 рухів ложкою.
  4. Ділимо тісто на 2 частини, в одну додаємо чорницю, обсипану борошном, в іншу — смородину в борошні.
  5. Пару разів перемішуємо тісто, розподілячи ягоди. Змащуємо форми вершковим маслом та трохи притрушуємо борошном.
  6. Заповнюємо форми тістом та посипаємо кожен маффін цукром. Ставимо в духовку, розігріту до 205°С та випікаємо 18-20 хвилин.

Солоні маффіни

Інгредієнти

  • Твердий сир — 100 г
  • Бекон — 80 г
  • Кріп — 2-3 веточки
  • Часник — 1 зубчик

Для тіста:

  • Борошно вищого сорту — 250 г
  • Молоко — 170 мл (2,6%)
  • Яйця — 2 шт.
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Цукор — 0,5 ч.л.
  • Розпушувач — 2 ч.л.
  • Олія  — 70 мл

Спосіб приготування

  1. В окремих мисках змішуємо сухі та рідкі інгредієнти до повного поєднання. Взбивати непотрібно.
  2. В рідку частину додаємо чавлений часник та дрібно нарізанний кріп. Потім рідку частину переливаємо в суху. Перемішуємо до тих пір, доки все борошно не стане вологим.
  3. Додаємо в тісто нарізанний дрібними кубиками твердий сир та ще раз злегка перемішуємо тісто для рівномірного розподілення інгредієнтів.
  4. Заповнюємо тістом формочки. Вставляємо троянду з бекону та відправляємо маффіни в духовку на 20-25 хвилин при температурі 205°С.

Дивіться також відео приготування маффінів («Все буде смачно!»)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками