Консервовані огірки (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Хрусткі солоні, ароматні, мариновані і навіть ... смажені огірки! Так, саме такі огірки виходять у кулінарних експертів Все буде смачно

Солоні огірки

СКЛАДОВІ (для 3 л. банки)

  • Огірки засолювальних сортів – 1,5 кг
  • Молоде листя хрону – 2 шт.
  • Листя вишні – 5 шт.
  • Листя смородини – 5 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Запашний перець горошком – 5 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Морська сіль – 100 г
  • Вода (бутильованої, джерельною або фільтрованої) – 3 л

Спосіб приготування

Замочуємо огірки в воді мінімум на годину. На дно чистої банки без сколів і тріщин кладемо листя хрону, вишні та смородини, гілочку кропу. Щільно укладаємо великі огірки, вони повинні розташовуватися вертикально.

Зверху кладемо огірки поменше. Потім накриваємо їх листочками хрону, вишні та смородини. Додаємо часник, перець, лавровий лист, сіль. Заливаємо холодною очищеною водою.

Закриваємо банку капроновою кришкою і гарненько струшуємо, щоб розчинилася сіль. Відправляємо на три доби в тепле темне місце, злегка прикривши кришкою.

Після чого збираємо піну з банки. Зливаємо розсіл в окремий посуд, додаємо 100 мл води і кип’ятимо близько 5 хвилин. Знімаємо піну.

Присипаємо огірки гірчицею або додаємо її, попередньо загорнувши в чисту білу бавовняну тканину.

Не поспішаючи заливаємо огірки киплячим розсолом до краю горла банки, закочує стерилізованої кришкою. Перевертаємо догори дном і перевірте, щоб з-під кришки не текло і не шипіла.

Укутуємо банки (наприклад, ковдрою) і залишаємо остигати.

Зберігаємо солоні огірки в темному прохолодному місці.

ГОТУЄМО З НАМИ
Швидкі малосольні огірки

Мариновані огірки по-чешськи

Складові (на літрову банку)

  • Огірки (маленькі) засолювальних сортів – 500 г
  • Морква-13 шт.
  • Корінь хрону – 13 шт.
  • Кріп – 1 гілочка

Для маринаду:

  • Вода (бутильована, джерельна або фільтрована) – 250 мл
  • Оцет (9%) – 70 мл
  • Цукор – 40 г
  • Морська сіль – 20 г
  • Перець запашний горошком – 3 г
  • Гірчичні зерна – 3 г

Спосіб приготування

Замочуємо огірки в воді мінімум на годину. Своїм та стерилізуємо банки і кришки. Всі складові маринаду з’єднуємо, доводимо до кипіння і кип’ятимо 5 хвилин. У кожну банку кладемо по 3 колечка моркви, шматочку кореня хрону і гілочці кропу.
Огірки щільно (але не утрамбовуючи) розкладаємо по банках і заливаємо гарячим маринадом.

Ставимо банки в каструлю з гарячою водою і пастеризуємо на маленькому вогні 15-20 хвилин. Закочує банки, перевертаємо їх догори дном і перевіряємо, щоб не текли кришки.

Укутуємо банки (можна старим пальто або ковдрою) і залишаємо остигати.

Зберігаємо мариновані огірки в темному прохолодному місці.

Смажені огірки по-китайськи

Складові

  • Свіжі огірки – 500 г
  • Перець чилі – 1 стручок
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.

Для заправки:

  • Перець чилі – 1 стручок
  • Свіжий імбир – 10 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Соєвий соус 30 мл
  • Горілка – 1 ч. Л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Зелену цибулю (пір’я) – для подачі

Спосіб приготування

Чилі очищаємо від насіння і дрібно нарізаємо соломкою. Огірки чистимо, розрізаємо навпіл в довжину, очищаємо від насіння і також нарізаємо соломкою.

На сильно розігріту сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії викладаємо огірки і шматочки чилі, обсмажуємо на великому вогні не більше хвилини.

Для заправки перець і імбир нарізаємо соломкою, викладаємо на розпечену сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії. Додаємо соєвий соус, горілку, оцет, цукор і, безперервно помішуючи, прогріваємо суміш. Додаємо вершкове масло. Перемішуємо. Потім охолоджуємо.

Смажені огірки з перцем викладаємо на тарілку, поливаємо заправкою і посипаємо дрібно порізаними зеленою цибулею.

Дивіться також відео приготування огірків

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму