Мамалига зі шкварками та сметаною
Складові:
- Борошно кукурудзяне – 300 г
- Вода – 900 г
- Сіль за смаком
- Сало – 100 г
- Масло – за смаком
- Сметана – 150 г
Як приготувати мамалигу
- Кип’ятимо воду, солимо і поступово засипаємо в неї борошно. Швидко розмішуємо, щоб не утворювалося грудок.
- Варимо кашу при повільному кипінні 25-30 хвилин, весь час помішуючи. Потім ще на 10-15 хвилин залишаємо її на повільному вогні до повного загустіння.
- В цей час готуємо шкварки: нарізаємо сало невеликими шматочками і обсмажуємо їх на сковороді.
- Розрізаємо готову мамалигу на шматки й поливаэмо шкварками, олією та сметаною.