Інгредієнти для чізкейку з ягодами
- Сир Рікотта — 500 г
- Сир — 500 г
- Яйця — 4 шт.
- Манна крупа — 100 г
- Вершкове масло — 50 г
- Цукрова пудра — 200-250 г
- Ваніль — стручок
- Цукати (апельсин і лимон) – за смаком
- Рослинна олія — 1 ст.л.
- Ягоди (будь-які) – за смаком
Як готувати чізкейк з ягодами
- Сир перетираємо крізь сито, щоб вийшла більш однорідна маса, і з’єднуємо його з рікоттою. Забиваємо в масу яйця, додаємо манку, розтоплене вершкове масло, цукрову пудру і замішуємо (якщо сир кислий, то цукрової пудри повинно бути більше – десь стакан).
- Стручок ванілі розрізати, відскрібатися ваніль в сирно-сирну масу. Додаємо цукати, перемішуємо, викладаємо в силіконову форму, змащену олією, і випікаємо.
- Перші 40 хвилин випікаємо при температурі 180-200 ° С, останні 20 хвилин – при температурі 200-220 ° С
- Зверху чізкейк прикрашаємо ягодами.
Я люблю, щоб були різні ягоди – полуниця, малина, лохина … обов’язково листочки м’яти і цукрова пудра. І не полінуйтеся знайти для чізкейку саме гілочку ванілі, – радить Яна, – вийде просто божевільний аромат!