Рецепт паски від Алли Ковальчук


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 3 разів



Паска, прикраса для паски, банановий паску та великодні зайці від Алли Ковальчук

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Паска

Складові:

  • Борошно — 400-600 г
  • Молоко — 250 мл
  • Дріжджі — 35 г
  • Цукор — 1 стакан
  • Ванільний цукор
  • Вершкове масло — 125 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Сіль
  • Ізюм — 30 г
  • Цукати — 30 г

Спосіб приготування

Робимо опару для тіста:

Молоко підігріваємо до 36 ° C. Розчиняємо в молоці пресовані дріжджі та додаємо цукор і борошно. Замішуємо опару, накриваємо її рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

Робимо перший заміс тіста для паски

Розтоплюємо вершкове масло та охолоджуємо його. Яйця поділяємо на білки та жовтки. Жовтки збиваємо з цукром, а білки до щільної піни.

Коли опара збільшиться вдвічі, додайте в неї ванільний цукор, сіль, жовтки з цукром, борошно та білки. Замісіть тісто. В кінці додайте розтоплене вершкове масло і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не почне легко відлипати від рук. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину. Тісто має зрости в 2-3 рази.

Ізюм та цукати для паски замочуємо на 5-10 хвилин в теплій воді. Обсушуємо їх на паперовому рушнику.

Робимо другий заміс тіста для паски

У тісто, яке підійшло, додаємо ізюм, цукати і ретельно перемішуємо, щоб вони розподілилися по всьому тесту. Змащуємо форми для випікання маслом і викладаємо в них тісто, заповнюючи форми на третину. Ставимо форми з тістом в тепле місце на 30 хвилин.

Коли тісто заповнить практично всю форму, змащуємо його зверху збитим жовтком для глянцевого блиску. Прикрашаємо традиційну паску виробами з тіста у вигляді троянд і листя.

Прикраси з тіста змащуємо збитим білком. Ставимо паски в духовку і випікайте 40 хвилин при температурі 180 ° C.


Читайте також: Паска від Лізи Глинської


Прикраса з тіста

Складові:

  • Борошно — 0,5 склянки
  • Вода — 50 мл
  • Сіль — дрібка

Спосіб приготування

Змішуємо борошно з водою та дрібкою солі. Замішуємо не дуже туге тісто. З готового тіста можна зробити будь-які прикраси, якими потім прикрашаємо паску.

Робимо прикраси у вигляді троянд

Розкачуємо тісто на пласт і видавлюємо склянкою 5 кружечків. Викладаємо кружечки один на один і скручуємо з них рулет. Розрізаємо рулет навпіл. Притискаємо один край, а інший – розрівнюємо, формуючи пелюстки троянди.

Формуємо листочки з тіста. Розкачуємо тісто на пласт і видавлюємо з нього склянкою 3 кружечка. Поверхню кружечка добре присипаємо борошном і звертаємо вздовж навпіл. Вирізаємо ножицями зубчики листочка.

Акуратно розгортаємо лист і відкриваємо зубчики. Ножем робимо на листку прожилки.

Великодні зайці

 

З дріжджового тіста формуємо довгий джгутик і звертаємо його в спіраль. З кульок тіста робимо хвостик. Формуємо овальну голову зайця. Прорізаємо біля основи кульки ножицями і формуємо вушка.

З родзинок робимо очі зайця. Випікаємо при температурі 180 ° C протягом 20 хвилин.

 Куличи в яичной скорлупе

Складові

  • Тісто для паски
  • Яйця

Спосіб приготування

Ретельно миєму яйця. Обережно розбиваємо їх гострі кінці. Робимо невеликий отвір і обережно виливаємо яйця в миску. Робимо такий отвір в шкаралупі, щоб зручно було накладати тісто – діаметром близько 2 см.

Моєму шкаралупу зсередини і ще раз зовні, потім просушують. Змащуємо шкаралупу всередині маслом і наповнюємо її тістом наполовину. Випікаємо при температурі 180 ° C протягом 20 хвилин.

Бананова паска

Складові

Для теста:

  • Банани — 2 шт.
  • Вершкове масло — 75 г
  • Цукор — 1 стакан
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Яйця — 2 шт.
  • Вода — 50 мл
  • Борошно — 1,5 стакана
  • Сода — 1 ч. л.
  • Розпушувач — дрібка
  • Сіль — дрібка
  • Ізюм — 30 г

Для глазурі:

  • Яйчні білки — 2 шт.
  • Цукрова пудра — 1 стакан
  • Лимонний сік — 2 ст. л.

Спосіб приготування

Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо яйця і продовжуємо збивати. Банан мнем в пюре, додаємо воду і перемішуємо. Бананову масу додаємо до суміші масла і яйця і перетираємо все вінчком.

Поступово додаємо борошно, соду, розпушувач і замішуємо тісто. В кінці додаємо ізюм і замішуємо густе тягуче тісто. Наповнюємо форму тістом приблизно на 3/4 висоти і випікаємо протягом 40 хвилин при температурі 180 ° C. Готові паски виймаємо спочатку з духовки, а потім – з форми.

Робимо гразур для пасок

Охолоджені білки збиваємо. Поступово додаємо до них цукрову пудру і сік лимона. Збиваємо білки до щільної піни. Якщо потрібно зробити кольорову білкову глазур, додаємо до збитих білків сік буряка, шпинату або щіпку куркуми.

Гарячий паска змащуємо білою глазур’ю, а потім малюємо візерунки за допомогою зубочистки.


Читайте також: Паска: тонкощі приготування



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Торт Черепаха від Тетяни Литвинової
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Картопля від Ектора Хіменеса-Браво і Євгена Сморигіна (Все буде смачно)
Вареники з ягодами від Миколи Тищенка
Вареники від Алли Ковальчук і Володимира Бойко (Все буде смачно)
Вареники з м’ясом, грибами й картоплею від Ектора Хіменес-Браво


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити