Рецепт паски від Алли Ковальчук

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Паска, прикраса для паски, банановий паску та великодні зайці від Алли Ковальчук

Паска

Складові:

  • Борошно — 400-600 г
  • Молоко — 250 мл
  • Дріжджі — 35 г
  • Цукор — 1 стакан
  • Ванільний цукор
  • Вершкове масло — 125 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Сіль
  • Ізюм — 30 г
  • Цукати — 30 г

Спосіб приготування

Робимо опару для тіста:

Молоко підігріваємо до 36 ° C. Розчиняємо в молоці пресовані дріжджі та додаємо цукор і борошно. Замішуємо опару, накриваємо її рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

Робимо перший заміс тіста для паски

Розтоплюємо вершкове масло та охолоджуємо його. Яйця поділяємо на білки та жовтки. Жовтки збиваємо з цукром, а білки до щільної піни.

Коли опара збільшиться вдвічі, додайте в неї ванільний цукор, сіль, жовтки з цукром, борошно та білки. Замісіть тісто. В кінці додайте розтоплене вершкове масло і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не почне легко відлипати від рук. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину. Тісто має зрости в 2-3 рази.

Ізюм та цукати для паски замочуємо на 5-10 хвилин в теплій воді. Обсушуємо їх на паперовому рушнику.

Робимо другий заміс тіста для паски

У тісто, яке підійшло, додаємо ізюм, цукати і ретельно перемішуємо, щоб вони розподілилися по всьому тесту. Змащуємо форми для випікання маслом і викладаємо в них тісто, заповнюючи форми на третину. Ставимо форми з тістом в тепле місце на 30 хвилин.

Коли тісто заповнить практично всю форму, змащуємо його зверху збитим жовтком для глянцевого блиску. Прикрашаємо традиційну паску виробами з тіста у вигляді троянд і листя.

Прикраси з тіста змащуємо збитим білком. Ставимо паски в духовку і випікайте 40 хвилин при температурі 180 ° C.


Читайте також: Паска від Лізи Глинської


Прикраса з тіста

Складові:

  • Борошно — 0,5 склянки
  • Вода — 50 мл
  • Сіль — дрібка

Спосіб приготування

Змішуємо борошно з водою та дрібкою солі. Замішуємо не дуже туге тісто. З готового тіста можна зробити будь-які прикраси, якими потім прикрашаємо паску.

Робимо прикраси у вигляді троянд

Розкачуємо тісто на пласт і видавлюємо склянкою 5 кружечків. Викладаємо кружечки один на один і скручуємо з них рулет. Розрізаємо рулет навпіл. Притискаємо один край, а інший – розрівнюємо, формуючи пелюстки троянди.

Формуємо листочки з тіста. Розкачуємо тісто на пласт і видавлюємо з нього склянкою 3 кружечка. Поверхню кружечка добре присипаємо борошном і звертаємо вздовж навпіл. Вирізаємо ножицями зубчики листочка.

Акуратно розгортаємо лист і відкриваємо зубчики. Ножем робимо на листку прожилки.

Великодні зайці

 

З дріжджового тіста формуємо довгий джгутик і звертаємо його в спіраль. З кульок тіста робимо хвостик. Формуємо овальну голову зайця. Прорізаємо біля основи кульки ножицями і формуємо вушка.

З родзинок робимо очі зайця. Випікаємо при температурі 180 ° C протягом 20 хвилин.

 Куличи в яичной скорлупе

Складові

  • Тісто для паски
  • Яйця

Спосіб приготування

Ретельно миєму яйця. Обережно розбиваємо їх гострі кінці. Робимо невеликий отвір і обережно виливаємо яйця в миску. Робимо такий отвір в шкаралупі, щоб зручно було накладати тісто – діаметром близько 2 см.

Моєму шкаралупу зсередини і ще раз зовні, потім просушують. Змащуємо шкаралупу всередині маслом і наповнюємо її тістом наполовину. Випікаємо при температурі 180 ° C протягом 20 хвилин.

Бананова паска

Складові

Для теста:

  • Банани — 2 шт.
  • Вершкове масло — 75 г
  • Цукор — 1 стакан
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Яйця — 2 шт.
  • Вода — 50 мл
  • Борошно — 1,5 стакана
  • Сода — 1 ч. л.
  • Розпушувач — дрібка
  • Сіль — дрібка
  • Ізюм — 30 г

Для глазурі:

  • Яйчні білки — 2 шт.
  • Цукрова пудра — 1 стакан
  • Лимонний сік — 2 ст. л.

Спосіб приготування

Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо яйця і продовжуємо збивати. Банан мнем в пюре, додаємо воду і перемішуємо. Бананову масу додаємо до суміші масла і яйця і перетираємо все вінчком.

Поступово додаємо борошно, соду, розпушувач і замішуємо тісто. В кінці додаємо ізюм і замішуємо густе тягуче тісто. Наповнюємо форму тістом приблизно на 3/4 висоти і випікаємо протягом 40 хвилин при температурі 180 ° C. Готові паски виймаємо спочатку з духовки, а потім – з форми.

Робимо гразур для пасок

Охолоджені білки збиваємо. Поступово додаємо до них цукрову пудру і сік лимона. Збиваємо білки до щільної піни. Якщо потрібно зробити кольорову білкову глазур, додаємо до збитих білків сік буряка, шпинату або щіпку куркуми.

Гарячий паска змащуємо білою глазур’ю, а потім малюємо візерунки за допомогою зубочистки.


Читайте також: Паска: тонкощі приготування

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
вишня в собственном соку, вишня в собственном соку рецепт, рецепт приготовления вишни в собственном соку, как приготовить вишню в собственном соку, вишня в собственном соку состав
Вишня у власному соку
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти