Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Найшоколадніші тістечка зі шкільного буфету... Цей смак неможливо забути... І не потрібно! Кулінарний експерт Тетяна Литвинова розповіла та показала, як приготувати найсмачніші тістечка дитинства.

Тістечка «Картопля»

Інгредієнти:

Для тіста:

  • яйця — 3 шт.;
  • борошно — 125 г;
  • цукор — 175 г;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • крохмаль — 25 г.

 

Для крему:

  • масло (82,5%) — 150 г;
  • цукор — 115 г;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • молоко (3,2%) — 90 мл;
  • яйця — 1 шт.;
  • коньяк — 1 ч. л.

 

Для прикрашення:

  • какао — 75 г.

 

Спосіб приготування

  1. Деко скроплюємо водою і застилаємо пергаментом.
  2. Готуємо бісквіт. Борошно змішуємо з крохмалем. Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо частину звичайного цукру і ванільний цукор. Розтираємо їх вінчиком до білого кольору. Білки збиваємо міксером на маленькій швидкості в густу піну. Додаємо цукор, що залишився, продовжуючи збивати до щільної стійкої піни. Обережно з’єднуємо білки з жовтками.
  3. За 2-3 етапи додаємо просіяне борошно і перемішуємо. Викладаємо тісто на деко і розрівнюємо лопаткою або ножем. Випікаємо бісквіт в духовці при температурі 180 ° C 15-20 хвилин.
  4. Готовий бісквіт разом з пергаментом знімаємо з дека і кладемо на решітку охолоджуватися. Потім нарізаємо його на кубики зі стороною 2 см і підсушуємо в духовці при температурі 150 ° C протягом 15 хвилин. Подрібнюємо сухарі качалкою або в блендері.
  5. Готуємо крем. Молоко доводимо до кипіння. Яйця збиваємо з цукром до білого кольору. Продовжуючи збивати, вливаємо молоко і додаємо м’яке вершкове масло. Добре все перемішуємо.
  6. Ставимо масу на вогонь. Постійно помішуючи, проварюємо протягом 5 хвилин. Знімаємо з вогню і додаємо коньяк. Переливаємо крем у миску і залишаємо охолоджуватися. Змішуємо крем з бісквітними крихтами і ставимо на 10-15 хвилин у холодильник.
  7. З тіста формуємо ковбаску діаметром 4 см. Розрізаємо її упоперек на 9 рівних частин. Руками надаємо їм форму картоплі.
  8. Насипаємо в тарілку какао і качаємо в ньому тістечка. На 5 хвилин ставимо їх у холодильник. Потім наносимо другий шар какао, просіюючи його через ситечко. Ставимо тістечка Картопля в холодильник на 2 години.

Тістечка «Шишки»

Інгредієнти:

Для тіста:

  • яйця — 3 шт.;
  • борошно — 100 г;
  • цукор — 175 г;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • крохмаль — 25 г;
  • какао — 1 ст. л.

 

Для крему:

  • вершкове масло (82,5%) — 150 г;
  • цукор — 115 г;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • молоко (3,2%) — 90 мл;
  • яйця — 1 шт.;
  • коньяк — 1 ч. л.

 

Спосіб приготування

  1. Готуємо тісто і крем так само, як і для тістечок Картопл». Тільки в тісті частину борошна замінюємо на какао. Також печемо бісквіт і подрібнюємо його на крихти. Змішуємо з кремом.
  2. З отриманої маси формуємо ковбаску діаметром 4 см. Розрізаємо впоперек на 9 рівних частин. Один кінець закруглюємо долонею, як і «картоплю». А другий звужуємо пальцями, щоб сформувалася «шишка».
  3. Ставимо тістечка в морозилку на 20 хвилин. Ножицями робимо на них борозни глибиною 2-3 мм.
  4. Готові тістечка ставимо в холодильник на 2 години.

ГОТУЄМО З НАМИ
Тістечка «Картопля» від Тетяни Литвинової

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів