Абрикосове морозиво з медом
Інгредієнти:
- Абрикоси – 400 г;
- Вершки – 600 мл;
- Мед – 5 ст. л.
Абрикоси розрізаємо навпіл і очищаємо їх від кісточок.
Перекладаємо фрукти в чашу блендера, додаємо до них інші інгредієнти. Ретельно збиваємо все компоненти.
Отриману масу розливаємо по формах і відправляємо на 3 години в морозилку.
Абрикосове морозиво з коньяком
Інгредієнти:
- Абрикоси – 350 г;
- Коньяк – 100 мл;
- Вода – 0,5 склянки;
- Яйце – 1 шт .;
- Молоко – 1 склянка;
- Вершки – 150 г;
- Цукор – 1 ч. л.;
- Ваніль – за смаком
Вимиваємо абрикоси, очищаємо від кісточок, ріжемо на дрібні шматочки.
Перекладаємо абрикоси в спеціальну ємність, додаємо коньяк і воду, варимо 15 хвилин.
Знімаємо суміш з вогню і відправляємо в холодильник.
Тим часом збиваємо в блендері яйця разом з цукром, ваніліном і молоком на середній швидкості. Всі інгредієнти повинні добре перемішатися.
Вливаємо в чашу блендера абрикосове пюре і ще раз перемішуємо. Після цього додаємо вершки і збиваємо компоненти морозива на низькій швидкості приблизно 5 хвилин. Відправляємо в холодильник на 3 години.
Фруктовий лід з абрикосами
Інгредієнти:
- Абрикоси – 500 г;
- Вода – 100 мл;
- Цукрова пудра – 4 ст. л.;
- Лимонний сік – 1 ст. л.
Промиваємо абрикоси, очищаємо від кісточок.
У блендері збиваємо абрикоси в фруктову кашку. Отриману масу перетремо через сито.
В очищеній воді розмішуємо цукрову пудру до повного розчинення.
З’єднуємо сироп разом з абрикосовим пюре і добре перемішуємо. Кількість цукру і лимонного соку залежить від вашого смаку.
Розливаємо абрикосове пюре по формах, вставляємо палички і відправляємо в морозилку.
Замість спеціальних формочок можна використовувати маленькі одноразові стаканчики.
Перед подачею потримайте морозиво під струменем теплої води, щоб формочки легко знімалися.