Етапи приготування:
- Залити стиглі цілі абрикоси (1кг з кісточками) водою і залишити на 2 години.
- Злити воду, обсушити за допомогою рушника. Видалити кісточки.
- Помістити половинки фруктів в таз і засипати 0,9-1 кг цукру. В такому стані абрикоси повинні простояти 12 годин (відставити на ніч).
- Один лимон і апельсин помити, порізати на дрібні частини. Обов’язково прибрати всі кісточки. За бажанням можна їх перемолоти на м’ясорубці або блендері.
- Прийшов час справжніх абрикосової масі, в яку слід вмішати перемелені цитрусові.
- Поставити миску з фруктами на плиту з повільним вогнем і протушкувати близько півгодини. Дати охолонути. Після чого знову проварити хвилин 10.
- Розкласти варення в дві 0,5 літрові баночки (інгредієнти розраховані саме на цю кількість) і, одразу ж, закрутити щільно.