Глазуровані пончики (Все буде добре)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерты
Солодка мрія, яку дуже легко здійснити! Глазуровані пончики: рецепт з цукровою пудрою і какао!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко1 стакан
Дріжджі сухі3 ст. л.
Борошно пшеничне2 стакани
Цукор2 ст. л.
Масло вершкове3 ст. л.
Яєчні жовтки3 шт.
Ванільна есенція за смаком
Сіль за смаком
Для глазурі:
Цукрова пудра за смаком
Какао за смаком
Молоко за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати глазуровані пончики

Приготуванння тіста для пончиків

  1. Для опари дріжджі (2 ст. л.) викладаємо в невелику мисочку. Нагріваємо молоко. Додаємо до дріжджів 3/4 склянки молока, перемішуємо і всипаємо борошно (3 ст.л.). Добре перемішуємо опару, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
  2. У блендері збиваємо залишки молока, залишки дріжджів, цукор і сіль. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, жовтки і три краплі ванільної есенції.
  3. Вливаємо опару і поступово вводимо половину склянки борошна. Так додаємо все борошно: коли тісто перестане липнути до рук і стінок комбайна, воно готове.
  4. Викладаємо тісто в миску, запаковуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1-2 години.

Приготування глазурі для пончиків

  • Для цукрової глазурі 2 склянки цукрової пудри змішуємо з молоком (150 мл).
  • Для шоколадної глазурі змішуємо какао з молоком. Додаємо цукрову пудру.

Приготування пончиків

  1. Деко застилаємо пергаментним папером і посипаємо борошном.
  2. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 2,5 см. Вирізаємо з тіста кільця діаметром 6-7 см. Потім робимо в кожному пончику отвір посередині.
  3. Накриваємо деко харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин (пончики повинні піднятися удвічі).
  4. У каструлі з товстим дном або фритюрниці розігріваємо велику кількість рослинної олії (приблизно 4 см заввишки).
  5. У розігріту олію викладаємо пончики і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Потім кладемо пончик в цукрову або шоколадну глазур і викладаємо на металеву решітку, щоб стекла зайва глазур.

Читайте також: глазур для торта.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці