Як приготувати глазуровані пончики
Приготуванння тіста для пончиків
- Для опари дріжджі (2 ст. л.) викладаємо в невелику мисочку. Нагріваємо молоко. Додаємо до дріжджів 3/4 склянки молока, перемішуємо і всипаємо борошно (3 ст.л.). Добре перемішуємо опару, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
- У блендері збиваємо залишки молока, залишки дріжджів, цукор і сіль. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, жовтки і три краплі ванільної есенції.
- Вливаємо опару і поступово вводимо половину склянки борошна. Так додаємо все борошно: коли тісто перестане липнути до рук і стінок комбайна, воно готове.
- Викладаємо тісто в миску, запаковуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1-2 години.
Приготування глазурі для пончиків
- Для цукрової глазурі 2 склянки цукрової пудри змішуємо з молоком (150 мл).
- Для шоколадної глазурі змішуємо какао з молоком. Додаємо цукрову пудру.
Приготування пончиків
- Деко застилаємо пергаментним папером і посипаємо борошном.
- Розкачуємо тісто в пласт товщиною 2,5 см. Вирізаємо з тіста кільця діаметром 6-7 см. Потім робимо в кожному пончику отвір посередині.
- Накриваємо деко харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин (пончики повинні піднятися удвічі).
- У каструлі з товстим дном або фритюрниці розігріваємо велику кількість рослинної олії (приблизно 4 см заввишки).
- У розігріту олію викладаємо пончики і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Потім кладемо пончик в цукрову або шоколадну глазур і викладаємо на металеву решітку, щоб стекла зайва глазур.
Читайте також: глазур для торта.