Як приготувати бісквіт для шварцвальдського торта
- Відокремлюємо жовтки від білків. Білки збиваємо з дрібкою солі в круту піну. Жовтки збиваємо з цукром
- Змішуємо всі сухі інгредієнти
- В розтерті жовтки додаємо білки (2/3 від загальної маси) і починаємо невеликими порціями всипати борошно. Вмішуємо інші білки
- Вершкове масло розтоплюємо й акуратно, по стінці, вливаємо в тісто
- Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, виливаємо в форму тісто й випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 45 хвилин
Важливо: протягом перших 15 хвилин після початку випікання залишаємо дверцята духовки злегка прочиненими, щоб в ній стабілізувалася температура
Як приготувати просочення для шварцвальдського торта
Воду нагріваємо з цукром, знімаємо з вогню і, коли просочення охолоне, додаємо лікер
Як приготувати вишневий крем для шварцвальдського торта
- Крохмаль розводимо з трьома столовими ложками вишневого соку. Решту соку доводимо до кипіння, додаємо цукор, лимонний сік і зірочку бадьяна
- Після того, як сироп покипить хвилину, дістаємо бадьян, додаємо розведений крохмаль і вишню
- Коли крем загусне, знімаємо його з вогню. Додаємо трохи лікеру для аромату. Вершки збиваємо з цукровою пудрою
Як збирати шварцвальдський торт
Готовий бісквіт дістаємо з форми й охолоджуємо
Після розрізаємо бісквіт уздовж на три частини і кожну просочуємо просоченням
На нижній шар викладаємо вершки і вишню. Накриваємо другим коржем, покриваємо його вершками і накриваємо третім коржем
Покриваємо торт вершками, включаючи боки. Присипаємо торт тертим шоколадом, прикрашаємо трояндочками зі збитих вершків і коктейльними вишеньками. Даємо настоятися торту протягом 12 годин
Читайте також: Торт «Дамські пальчики» класичний рецепт