Читайте також: Лимонне морозиво (фоторецепт)
Як приготувати імбирне морозиво
Продукти для приготування домашнього морозива
1. Натираємо на дрібній тертці очищений корінь імбиру. Знімаємо цедру з лимона
2. Доводимо до кипіння молоко і вимикаємо вогонь
3. Додаємо в молоко імбир, лимонну цедру і залишаємо на 15-20 хвилин
4. Проціджуємо молоко
5. Збиваємо яєчні жовтки з цукром до білого
6. Додаємо борошно і перемішуємо
7. Змішуємо молоко з яєчними жовтками і поміщаємо на водяну баню
Для спорудження водяної бані потрібні дві ємності різного об’єму. У ємність більшого обсягу до половини наливається вода. У ємність з водою ставиться друга ємність. Конструкція поміщається на вогонь і нагрівається.
8. Нагріваємо суміш, постійно помішуючи, до загусання і вимикаємо вогонь
9. Вливаємо м’ятний лікер і добре перемішуємо. Даємо суміші охолонути
10. Переливаємо суміш в контейнер, накриваємо кришкою і поміщаємо в морозильну камеру на 8 годин
Якщо ви хочете скоротити час заморожування десерту, розлийте його в трохи менші ємності. На фото контейнер об’ємом в 1 л.
11. Коли морозиво добре загусне, але ще не замерзне повністю, дістаємо його і збиваємо блендером. Потім морозиво поміщаємо в морозильну камеру ще на 1-2 години.
Перед подачею посипаємо морозиво тертим шоколадом.
Домашнє імбирне морозиво готове!