Гарбузовий чізкейк з солоною карамеллю від Тетяни Литвинової (фото)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Ніжний чізкейк з осіннім присмаком. Гарбузове пюре в поєднанні з маскарпоне, горіхи в основі і чудова карамель з несподіваними солоними вкрапленнями. Солоні нотки збагачують солодкість карамелі і підкреслюють ніжний маслянистий смак пирога. Чізкейк дуже ситний, тому для задоволення потреби в солодкому буде досить зовсім маленького шматочка. Можна розбавити смак маскарпоне і додати в чізкейк трохи некислого сиру або сиру «Філадельфія». Рецепт від відомого кулінарного експерта Тетяни Литвинової
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Грецкие орехи50 г
Крем-сыр Маскарпоне450 г
Сахарная пудра100 г
Тыквенное пюре250 г
Яйца2 шт
Ванильный экстракт1 ч.л.
Корица0.50 ч.л.
Сахар (для карамели)220 г
Вода (для карамели)50 мл
Сливочное масло (для карамели)40 г
Ванильный экстракт (для карамели)0.00 по вкусу
Моркская соль (для карамели)0.00 по вкусу
Додати в список покупок

 

Продукти, які потрібні для приготування страви

1. Печиво з горіхами роздрібнюємо в чаші блендера в крихту.

2. Додаємо в суміш розм’якшене вершкове масло і перемішуємо до отримання однорідної консистенції.

3. Готову масу викладаємо у форму для випічки і ретельно утрамбовують ложкою. Розміщуємо форму з коржем в холодильнику.

4.У мисці злегка збиваємо вершковий сир з цукровою пудрою до отримання однорідної маси.

Порада: бажано використовувати вершковий сир кімнатної температури, так як при збиванні холодного сиру виходять грудочки.

5. Додаємо в суміш корицю, ванільний екстракт і гарбузове пюре. Перемішуємо до отримання однорідної маси.

Порада: для приготування гарбузового пюре гарбуз наріжте скибочками і запечіть в духовці до м’якості. Потім перебейте гарбузову м’якоть в блендері в пюре.

6. Далі по одному додаємо яйця, кожен раз добре перемішуючи

7. Викладаємо начинку на корж, загортаємо форму в два шари харчової фольги і поміщаємо в глибоке деко

8. Наливаємо в деко теплу воду і випікаємо чізкейк в розігрітій до 170 градусів духовці 50-60 хвилин.

Примітка: у готового чізкейку буде злегка тремтіти серединка.

9. Чізкейк дістаємо з духовки, відокремлюємо ножем край чизкейка від стінок форми і охолоджуємо до кімнатної температури. Обертаємо форму харчовою плівкою і відправляємо чізкейк в холодильник на 3-4 години

Готуємо солону карамель

Продукти, які потрібні для приготування карамелі

1. З’єднуємо цукор з водою і поміщаємо на невеликий вогонь. Варимо, поки цукор не стане коричневим

2. Додаємо вершки і добре перемішуємо

3. Додаємо вершкове масло і добре перемішуємо. Уварюємо карамель до необхідної консистенції

Порада: консистенцію карамелі можна перевірити, якщо капнути краплю карамелі в холодну воду:

  • якщо карамель, остинув, зберігає пластичність і її можна пом’яти в руках, вона готова.
  • якщо ж карамель, остинув, стає твердою, ви її переварили. В даному випадку можна додати ще трохи вершків і знову її розтопити.

4. У готову карамель додаємо ванільний екстракт і сіль

Порада: краще брати морську сіль з кристалами середнього розміру. Кристалики солі, потрапляючи в карамелі, надають їй особливий смак

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бісквітний торт з фруктами
Рецепти випічки з варенням, джемом, повидлом
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо