Маковий кекс (Все буде добре) (відеорецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День народження
Розкішний маковий кекс в шоколадній глазурі - смачний, м'який і не черствіє цілі 2 тижні!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вершкове масло150 г
Волоські горіхи200 г
Шоколад5 г
Цукор г
Борошно100 г
Ізюм200 г
Мак100 г
Ванільний цукор140 г
Вершкове масло (для глазурі)10 г
Яйця170 шт
Розпушувач40 ч.л.
Водка1 ст.л.
Молоко2 за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати маковий кекс: покроковий рецепт

Яйця злегка збиваємо з цукром і ванільним цукром

Просіяне борошно і мак по 1 столовій ложці додаємо до яєць, постійно перемішуючи тісто

Додаємо розпушувач. Розтоплюємо вершкове масло і разом з горілкою додаємо в тісто

Форму для кексу змащуємо вершковим маслом (якщо ви використовуєте прямокутну форму, то денце потрібно вистелити пергаментом)

Ізюм змішуємо з борошном і в останній момент додаємо в тісто

Викладаємо тісто в підготовлену форму і випікаємо в розігрітій до 170 ° С духовці протягом 50 хвилин. Готовність кексу перевіряємо дерев’яною паличкою: якщо вона виходить з тіста сухою, кекс готовий. Після залишаємо кекс на 10 хвилин у формі, а потім виймаємо і змащуємо глазур’ю.

Готуємо глазур

  1. Шоколад розтоплюємо на паровій бані
  2. Змішуємо з розтопленим вершковим маслом (40 г)
  3. Вливаємо молоко. Кількість визначаємо на око: консистенція глазурі повинна бути досить щільною, щоб вона добре трималася на кексі

Як приготувати маковий кекс: відеорецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сирний кекс за ГОСТом
Шарлотка з яблуками (фото рецепт)
Пишний шоколадний бісквіт для торта
Швидкий пиріг з абрикосами (з кислого молока)
Економний медовий торт
Глазур для торта
Абрикосове морозиво: 3 простих рецепти
Торт Рижик
Бісквітний пиріг з лисичками й сиром (Все буде добре, відео)
Смородина, перетерта з цукром
Шарлотка з безе
Як зробити шарлотку з яблуками та бренді?
Пиріг з червоною і чорною порічкою
Чорниця, протерта з цукром
Шарлотка з яблуками в мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму