Як приготувати маковий кекс: покроковий рецепт
Яйця злегка збиваємо з цукром і ванільним цукром
Просіяне борошно і мак по 1 столовій ложці додаємо до яєць, постійно перемішуючи тісто
Додаємо розпушувач. Розтоплюємо вершкове масло і разом з горілкою додаємо в тісто
Форму для кексу змащуємо вершковим маслом (якщо ви використовуєте прямокутну форму, то денце потрібно вистелити пергаментом)
Ізюм змішуємо з борошном і в останній момент додаємо в тісто
Викладаємо тісто в підготовлену форму і випікаємо в розігрітій до 170 ° С духовці протягом 50 хвилин. Готовність кексу перевіряємо дерев’яною паличкою: якщо вона виходить з тіста сухою, кекс готовий. Після залишаємо кекс на 10 хвилин у формі, а потім виймаємо і змащуємо глазур’ю.
Готуємо глазур
- Шоколад розтоплюємо на паровій бані
- Змішуємо з розтопленим вершковим маслом (40 г)
- Вливаємо молоко. Кількість визначаємо на око: консистенція глазурі повинна бути досить щільною, щоб вона добре трималася на кексі