Халва: рецепти східних ласощів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиАрабська кухня
Є кілька типів халви. Один тип заснований на меленому насінні соняшника, арахісу, кунжуту, горіхів. Усе це насіння містить масло. Інший тип халви заснований на овочах — моркві, гарбузі. Третій тип халви заснований на борошні. Наша добірка про різні типи халви! Вибирайте самі, яку халву приготувати!
Зберегти в кулінарну книгу

Халва по-грецьки з горіхами

Інгредієнти:

  • молоко – 1 склянка;
  • вода – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • крупа манна – 1 склянка;
  • масло вершкове – 125 г;
  • волоські горіхи – 0,5 склянки;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • ванілін – 0,5 ч. л.

 

Спосіб приготування

Варимо сироп із води та цукру. Коли цукор повністю розчиниться, додаємо молоко та ванілін. Злегка обсмажуємо на пательні товчені горіхи, а потім всипаємо до них манну крупу і готуємо на тихому вогні, постійно помішуючи, близько 15 хвилин (горіхи повинні стати золотистими, а манка — червонуватого кольору). Знімаємо пательню з вогню і поступово, постійно помішуючи, вводимо масу в сироп. Накриваємо каструльку кришкою і варимо (5-10 хвилин) при слабкому кипінні, поки суміш не загусне і не почне відділятися від стінок посуду. Готову халву викладаємо на змащене маслом деко шаром товщиною 2,5 см. Охолоджуємо, нарізаємо на порції і посипаємо корицею.

Халва з медом

Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • топлене вершкове масло – 100 г;
  • мед – 150 мл.

 

Спосіб приготування

Борошно просіваємо через сито та збираємо в сотейник, потім вливаємо топлене масло та ретельно перемішуємо. Обсмажуємо, перемішуючи, до розсипчастої однорідної маси жовтого кольору. Продовження рецепта читайте тут.

Халва із гарбуза

Інгредієнти:

  • гарбуз – 400 г;
  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • манка – 100 г;
  • молоко – 100 мл;
  • мигдаль – 50 г;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • родзинки – 20 г;
  • мед – 3 ст. л.

 

Спосіб приготування

Гарбуз натираємо на найдрібнішій тертці. Додаємо жовтки, манку, молоко та сіль. У пательні розтоплюємо масло, викладаємо в неї гарбузову суміш і готуємо, поки рідина повністю не випарується. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Морквяна халва

Інгредієнти:

  • родзинки – 100 г;
  • лляне борошно – 100 г;
  • морква – 250 г;
  • мигдаль або волоські горіхи – 30 г;
  • насіння соняшникове – 80 г;
  • кардамон – 5 шт.;
  • мед – 1 ст. л.

 

Спосіб приготування

Розігріваємо дві пательні. На одну викладаємо кардамон, нагріваємо секунду і додаємо лляне борошно Злегка обсмажуємо, знімаємо з вогню і виймаємо кардамон. Продовження рецепта читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Пахлава медова, як на морі

Поділитися рецептом
Спробуй ще
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці