Халва по-грецьки з горіхами
Інгредієнти:
- молоко – 1 склянка;
- вода – 1 склянка;
- цукор – 1 склянка;
- крупа манна – 1 склянка;
- масло вершкове – 125 г;
- волоські горіхи – 0,5 склянки;
- кориця – 1 ч. л.;
- ванілін – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування
Варимо сироп із води та цукру. Коли цукор повністю розчиниться, додаємо молоко та ванілін. Злегка обсмажуємо на пательні товчені горіхи, а потім всипаємо до них манну крупу і готуємо на тихому вогні, постійно помішуючи, близько 15 хвилин (горіхи повинні стати золотистими, а манка — червонуватого кольору). Знімаємо пательню з вогню і поступово, постійно помішуючи, вводимо масу в сироп. Накриваємо каструльку кришкою і варимо (5-10 хвилин) при слабкому кипінні, поки суміш не загусне і не почне відділятися від стінок посуду. Готову халву викладаємо на змащене маслом деко шаром товщиною 2,5 см. Охолоджуємо, нарізаємо на порції і посипаємо корицею.
Халва з медом
Інгредієнти:
- борошно – 250 г;
- топлене вершкове масло – 100 г;
- мед – 150 мл.
Спосіб приготування
Борошно просіваємо через сито та збираємо в сотейник, потім вливаємо топлене масло та ретельно перемішуємо. Обсмажуємо, перемішуючи, до розсипчастої однорідної маси жовтого кольору. Продовження рецепта читайте тут.
Халва із гарбуза
Інгредієнти:
- гарбуз – 400 г;
- яєчні жовтки – 2 шт.;
- манка – 100 г;
- молоко – 100 мл;
- мигдаль – 50 г;
- волоські горіхи – 50 г;
- родзинки – 20 г;
- мед – 3 ст. л.
Спосіб приготування
Гарбуз натираємо на найдрібнішій тертці. Додаємо жовтки, манку, молоко та сіль. У пательні розтоплюємо масло, викладаємо в неї гарбузову суміш і готуємо, поки рідина повністю не випарується. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Морквяна халва
Інгредієнти:
- родзинки – 100 г;
- лляне борошно – 100 г;
- морква – 250 г;
- мигдаль або волоські горіхи – 30 г;
- насіння соняшникове – 80 г;
- кардамон – 5 шт.;
- мед – 1 ст. л.
Спосіб приготування
Розігріваємо дві пательні. На одну викладаємо кардамон, нагріваємо секунду і додаємо лляне борошно Злегка обсмажуємо, знімаємо з вогню і виймаємо кардамон. Продовження рецепта читайте тут.