Халва: рецепти східних ласощів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертыАрабская кухня
Є кілька типів халви. Один тип заснований на меленому насінні соняшника, арахісу, кунжуту, горіхів. Усе це насіння містить масло. Інший тип халви заснований на овочах — моркві, гарбузі. Третій тип халви заснований на борошні. Наша добірка про різні типи халви! Вибирайте самі, яку халву приготувати!
Зберегти в кулінарну книгу

Халва по-грецьки з горіхами

Інгредієнти:

  • молоко – 1 склянка;
  • вода – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • крупа манна – 1 склянка;
  • масло вершкове – 125 г;
  • волоські горіхи – 0,5 склянки;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • ванілін – 0,5 ч. л.

 

Спосіб приготування

Варимо сироп із води та цукру. Коли цукор повністю розчиниться, додаємо молоко та ванілін. Злегка обсмажуємо на пательні товчені горіхи, а потім всипаємо до них манну крупу і готуємо на тихому вогні, постійно помішуючи, близько 15 хвилин (горіхи повинні стати золотистими, а манка — червонуватого кольору). Знімаємо пательню з вогню і поступово, постійно помішуючи, вводимо масу в сироп. Накриваємо каструльку кришкою і варимо (5-10 хвилин) при слабкому кипінні, поки суміш не загусне і не почне відділятися від стінок посуду. Готову халву викладаємо на змащене маслом деко шаром товщиною 2,5 см. Охолоджуємо, нарізаємо на порції і посипаємо корицею.

Халва з медом

Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • топлене вершкове масло – 100 г;
  • мед – 150 мл.

 

Спосіб приготування

Борошно просіваємо через сито та збираємо в сотейник, потім вливаємо топлене масло та ретельно перемішуємо. Обсмажуємо, перемішуючи, до розсипчастої однорідної маси жовтого кольору. Продовження рецепта читайте тут.

Халва із гарбуза

Інгредієнти:

  • гарбуз – 400 г;
  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • манка – 100 г;
  • молоко – 100 мл;
  • мигдаль – 50 г;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • родзинки – 20 г;
  • мед – 3 ст. л.

 

Спосіб приготування

Гарбуз натираємо на найдрібнішій тертці. Додаємо жовтки, манку, молоко та сіль. У пательні розтоплюємо масло, викладаємо в неї гарбузову суміш і готуємо, поки рідина повністю не випарується. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Морквяна халва

Інгредієнти:

  • родзинки – 100 г;
  • лляне борошно – 100 г;
  • морква – 250 г;
  • мигдаль або волоські горіхи – 30 г;
  • насіння соняшникове – 80 г;
  • кардамон – 5 шт.;
  • мед – 1 ст. л.

 

Спосіб приготування

Розігріваємо дві пательні. На одну викладаємо кардамон, нагріваємо секунду і додаємо лляне борошно Злегка обсмажуємо, знімаємо з вогню і виймаємо кардамон. Продовження рецепта читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Пахлава медова, як на морі

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці