ГОТУЄМО З НАМИ
Десерт «Роккі Роуд» від Анетті Жернової (фоторецепт)
Як приготувати мусовий торт: рецепт
- Дно рознімної форми діаметром 20-22 см, вистилаємо пергаментом для випічки і защипуємо бортиками.
- Шоколадне печиво подрібнюємо в блендері в крихту.
- Додаємо до крихти м’яке вершкове масло і молоко (можна замінити вершками). Перемішуємо – повинна вийти м’яка пластична маса.
- Викладаємо шоколадну крихту на дно форми і розрівнюємо.
- Желатин замочуємо в 100 мл води і готуємо згідно інструкції на упаковці.
- Вершки збиваємо до стійких піків.
- Сир перемішуємо з цукровою пудрою, додаємо розтоплений на водяній бані шоколад, ванільний цукор і перемішуємо міксером.
- Вливаємо желатин в сирну масу і добре перемішуємо, потім додаємо збиті вершки і ще раз перемішуємо.
- На основу з печива викладаємо мус, розрівнюємо і ставимо в холодильник до застигання на 1-1,5 години.
- Для глазурі желатин замочуємо в молоці і готуємо його згідно з інструкцією на упаковці. Шоколад розтоплюємо на водяній бані. З’єднуємо шоколад з рідким желатином, перемішуємо і заливаємо ним застиглий мус.
- Прибираємо торт в холодильник до повного застигання (можна на ніч). Коли муссовий торт застигне, дістаємо його з холодильника, тонким гострим ножем проводимо по бортику, відокремлюючи від стінок. Знімаємо бортики і переносимо торт з пергаменту на блюдо.