Як приготувати пляцки: рецепт
- Готуємо тісто: каву заливаємо гарячим молоком і перемішуємо до розчинення, охолоджуємо.
- Розтоплюємо вершкове масло, збиваємо його з яйцями та цукром, додаємо молоко з кавою, борошно і розпушувач. Замішуємо рідке тісто, поділяємо його на 3 частини та випікаємо 3 коржа при температурі 180 градусів 30 – 40 хвилин.
- Готуємо крем: м’яке вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком. Розчиняємо 1 ч.л. кави в 1 ст.л. горілки, додаємо до крему і перемішуємо.
- Збираємо пляцок: кожен корж змащуємо кремом і посипаємо драже. Зверху поливаємо корж шоколадною помадкою і щедро посипаємо шоколадним драже.
В якості наповнювача можна використовувати будь-яке шоколадне драже