Пляцки до чаю і кави: 3 оригінальних рецепта

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертыЗавтраки
Пляцки або пляцек - це тістечка з бісквіту з начинкою та ніжним кремом із посипкою з какао або шоколаду. Пляцки бувають найрізноманітніші: з просоченням, ягодами і фруктами. Пропонуємо 3 оригінальних рецепта пляцек до кави і чаю, які варто спробувати приготувати вже сьогодні!
Зберегти в кулінарну книгу

Пляцки з кавою

Готуємо тісто: кава заливаємо гарячим молоком і перемішуємо до розчинення, охолоджуємо. Розтоплюємо вершкове масло, збиваємо його з яйцями і цукром, додаємо молоко з кавою, борошно і розпушувач. Замішуємо рідке тісто, поділяємо його на 3 частини і випікаємо 3 коржа при температурі 180 градусів 30 – 40 хвилин. Продовження рецепта і список інгредієнтів читайте тут.

Пляцек «Ягідна фантазія»

Приготуйте шоколадний крем: прогрійте вершки до появи пара. Залийте ними шоколад, додайте розтоплене вершкове масло, дайте шоколаду розтанути. Доведіть до кипіння цукор з водою, влийте сироп в шоколад, а також додайте мед, перемішайте. Введіть білий барвник для шоколаду, перемішайте, накрийте основу крему плівкою «в контакт». Поставте в холодильник мінімум на 3 години. Щоб дізнатися рецепт повністю, читайте тут.

Пляцек з яблуками

Складові:

  • 3 яйця
  • 1 склянка борошна
  • 70 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ст.л. розпушувача
  • 4 ст.л. молока
  • 2 ст.л. какао
  • 3-5 яблук
  • дрібка солі

Для крему: 500 мл молока, 4 жовтки, 40 г крохмалю, 100 г цукру, 200 г вершкового масла, какао для посипання

Як приготувати пляцок з яблуком

Готуємо бісквіт: розм’якшене масло збиваємо з цукром, додаємо по одному яйця, продовжуючи збивати. Додаємо борошно, просіяне з розпушувачем і збиваємо до однорідності. Форму змащуємо маслом, викладаємо папером для випічки і зверху викладаємо половину тіста. Розрівнюємо.

До другої половини тесту додаємо какао і перемішуємо. Викладаємо шоколадне тісто поверх білого, зверху викладаємо нарізані і очищені яблука і притоплюється їх в тесті. Посипаємо яблука корицею.

Готуємо крем: молоко ставимо на невеликий вогонь, жовтки перетираємо з цукром і крохмалем і вливаємо їх тонкою цівкою в молоко, постійно помішуючи. Доводимо молоко до кипіння, не перестаючи помішувати і прибираємо з вогню, коли крем досягне бажаної вами густоти. Ми залишаємо заварний крем остигати.

Викладаємо крем на бісквіт, посипаємо какао і ставимо в холодильник на кілька годин, щоб пляцок просочився. Перед подачею нарізаємо пляцок на шматочки.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці