Пляцки до чаю і кави: 3 оригінальних рецепта

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиСніданки
Пляцки або пляцек - це тістечка з бісквіту з начинкою та ніжним кремом із посипкою з какао або шоколаду. Пляцки бувають найрізноманітніші: з просоченням, ягодами і фруктами. Пропонуємо 3 оригінальних рецепта пляцек до кави і чаю, які варто спробувати приготувати вже сьогодні!
Зберегти в кулінарну книгу

Пляцки з кавою

Готуємо тісто: кава заливаємо гарячим молоком і перемішуємо до розчинення, охолоджуємо. Розтоплюємо вершкове масло, збиваємо його з яйцями і цукром, додаємо молоко з кавою, борошно і розпушувач. Замішуємо рідке тісто, поділяємо його на 3 частини і випікаємо 3 коржа при температурі 180 градусів 30 – 40 хвилин. Продовження рецепта і список інгредієнтів читайте тут.

Пляцек «Ягідна фантазія»

Приготуйте шоколадний крем: прогрійте вершки до появи пара. Залийте ними шоколад, додайте розтоплене вершкове масло, дайте шоколаду розтанути. Доведіть до кипіння цукор з водою, влийте сироп в шоколад, а також додайте мед, перемішайте. Введіть білий барвник для шоколаду, перемішайте, накрийте основу крему плівкою «в контакт». Поставте в холодильник мінімум на 3 години. Щоб дізнатися рецепт повністю, читайте тут.

Пляцек з яблуками

Складові:

  • 3 яйця
  • 1 склянка борошна
  • 70 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ст.л. розпушувача
  • 4 ст.л. молока
  • 2 ст.л. какао
  • 3-5 яблук
  • дрібка солі

Для крему: 500 мл молока, 4 жовтки, 40 г крохмалю, 100 г цукру, 200 г вершкового масла, какао для посипання

Як приготувати пляцок з яблуком

Готуємо бісквіт: розм’якшене масло збиваємо з цукром, додаємо по одному яйця, продовжуючи збивати. Додаємо борошно, просіяне з розпушувачем і збиваємо до однорідності. Форму змащуємо маслом, викладаємо папером для випічки і зверху викладаємо половину тіста. Розрівнюємо.

До другої половини тесту додаємо какао і перемішуємо. Викладаємо шоколадне тісто поверх білого, зверху викладаємо нарізані і очищені яблука і притоплюється їх в тесті. Посипаємо яблука корицею.

Готуємо крем: молоко ставимо на невеликий вогонь, жовтки перетираємо з цукром і крохмалем і вливаємо їх тонкою цівкою в молоко, постійно помішуючи. Доводимо молоко до кипіння, не перестаючи помішувати і прибираємо з вогню, коли крем досягне бажаної вами густоти. Ми залишаємо заварний крем остигати.

Викладаємо крем на бісквіт, посипаємо какао і ставимо в холодильник на кілька годин, щоб пляцок просочився. Перед подачею нарізаємо пляцок на шматочки.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками