Рахат-лукум із сезонних фруктів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Літо - саме час приготувати рахат-лукум з сезонних фруктів. Пропонуємо вам рецепти східних солодощів зі слив, яблук, малини.
Зберегти в кулінарну книгу

ГОТУЄМО З НАМИ
Морквяний рахат-лукум

Яблучний рахат-лукум з горіхами

Інгредієнти:

  • Яблуко – 4 шт .;
  • Цукор тростинний – 50 г;
  • Крохмаль кукурудзяний – 120 г;
  • Волоські горіхи (очищені) – 50 г;
  • Кокосова стружка;
  • Вода.
  1. Готуємо повидло. Розрізаємо кислі яблука навпіл, вирізаємо серцевину, очищаємо від шкірки. Наливаємо в сотейник трохи води. Додаємо тростинний цукор, ставимо на вогонь, перемішуємо. Нарізаємо яблука, опускаємо в сироп.
  2. Подрібнюємо волоські горіхи ножем, додаємо в сироп з яблуками, перемішуємо.
  3. Розчиняємо крохмаль в холодній воді і вводимо тонкою цівкою в кипляче повидло. Весь час помішуємо, поки маса не стане прозорою і густою.
  4. Застеляємо дно і краї форми харчовою плівкою. Викладаємо гарячий рахат-лукум в форму. Остуджуємо і відправляємо в холодильник до застигання.
  5. Виймаємо з форми, нарізаємо на кубики, обвалюємо в кокосовій стружці. Викладаємо на тарілку.

Сливовий рахат-лукум

Інгредієнти:

  • Сливи – 700 г;
  • Цукор – 2 склянки;
  • Крохмаль кукурудзяний – 100 г;
  • Цукрова пудра – за смаком.
  1. Сливи розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки, складаємо в каструлю, заливаємо склянкою води і варимо 15-20 хвилин на слабкому вогні. Потім трохи охолоджуємо і протираємо через сито. Пюре доводимо до кипіння, додаємо цукор і варимо, помішуючи, кілька хвилин до повного розчинення цукру.
  2. Крохмаль розводимо в склянці холодної води, вливаємо його в пюре і варимо до загустіння. Потім викладаємо цю масу в форму, застелену промасленим пергаментом або фольгою, шаром не більше 3 см, розрівнюємо.
  3. Остуджуємо до кімнатної температури, накриваємо пергаментним папером і залишаємо до повного застигання на 4-5 годин. Нарізаємо на квадратики або ромбики і посипаємо цукровою пудрою.

Малиновий рахат-лукум

Інгредієнти:

  • Малина – 1 склянка
  • Вода – 200 мл;
  • Цукор – 200 г;
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 г;
  • Желатин – 1 ч. л.;
  • Цукрова пудра – за смаком.

1. Малину пересипаємо в каструлю, додаємо цукор, вливаємо воду, доводимо до кипіння і проварюємо декілька хвилин.

2. Протираємо малину через сито. У нас повинно вийти 300 мл малинової суміші. Якщо трохи менше, додайте води.

3. Потім в малинову суміш додаємо 40г крохмалю, розмішуємо, доводимо до кипіння і варимо, безперервно до загустіння 20 хвилин. За цей час повинен зникнути крохмальний присмак, а мама загуснути. Знімаємо з вогню.

4. Желатин розводимо в двох столових ложках гарячої води. Форму (15 × 10), застелену пергаментом, присипаємо залишками крохмал.. У теплу малинову масу вливаємо желатин, розмішуємо і викладаємо масу в форму. Даємо застигнути, можна прибрати на ніч в холодильник.

5. Дістаємо лукум з форми, нарізаємо кубиками і обвалюємо у цукровій пудрі.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік