Рахат-лукум із сезонних фруктів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Літо - саме час приготувати рахат-лукум з сезонних фруктів. Пропонуємо вам рецепти східних солодощів зі слив, яблук, малини.
Зберегти в кулінарну книгу

ГОТУЄМО З НАМИ
Морквяний рахат-лукум

Яблучний рахат-лукум з горіхами

Інгредієнти:

  • Яблуко – 4 шт .;
  • Цукор тростинний – 50 г;
  • Крохмаль кукурудзяний – 120 г;
  • Волоські горіхи (очищені) – 50 г;
  • Кокосова стружка;
  • Вода.
  1. Готуємо повидло. Розрізаємо кислі яблука навпіл, вирізаємо серцевину, очищаємо від шкірки. Наливаємо в сотейник трохи води. Додаємо тростинний цукор, ставимо на вогонь, перемішуємо. Нарізаємо яблука, опускаємо в сироп.
  2. Подрібнюємо волоські горіхи ножем, додаємо в сироп з яблуками, перемішуємо.
  3. Розчиняємо крохмаль в холодній воді і вводимо тонкою цівкою в кипляче повидло. Весь час помішуємо, поки маса не стане прозорою і густою.
  4. Застеляємо дно і краї форми харчовою плівкою. Викладаємо гарячий рахат-лукум в форму. Остуджуємо і відправляємо в холодильник до застигання.
  5. Виймаємо з форми, нарізаємо на кубики, обвалюємо в кокосовій стружці. Викладаємо на тарілку.

Сливовий рахат-лукум

Інгредієнти:

  • Сливи – 700 г;
  • Цукор – 2 склянки;
  • Крохмаль кукурудзяний – 100 г;
  • Цукрова пудра – за смаком.
  1. Сливи розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки, складаємо в каструлю, заливаємо склянкою води і варимо 15-20 хвилин на слабкому вогні. Потім трохи охолоджуємо і протираємо через сито. Пюре доводимо до кипіння, додаємо цукор і варимо, помішуючи, кілька хвилин до повного розчинення цукру.
  2. Крохмаль розводимо в склянці холодної води, вливаємо його в пюре і варимо до загустіння. Потім викладаємо цю масу в форму, застелену промасленим пергаментом або фольгою, шаром не більше 3 см, розрівнюємо.
  3. Остуджуємо до кімнатної температури, накриваємо пергаментним папером і залишаємо до повного застигання на 4-5 годин. Нарізаємо на квадратики або ромбики і посипаємо цукровою пудрою.

Малиновий рахат-лукум

Інгредієнти:

  • Малина – 1 склянка
  • Вода – 200 мл;
  • Цукор – 200 г;
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 г;
  • Желатин – 1 ч. л.;
  • Цукрова пудра – за смаком.

1. Малину пересипаємо в каструлю, додаємо цукор, вливаємо воду, доводимо до кипіння і проварюємо декілька хвилин.

2. Протираємо малину через сито. У нас повинно вийти 300 мл малинової суміші. Якщо трохи менше, додайте води.

3. Потім в малинову суміш додаємо 40г крохмалю, розмішуємо, доводимо до кипіння і варимо, безперервно до загустіння 20 хвилин. За цей час повинен зникнути крохмальний присмак, а мама загуснути. Знімаємо з вогню.

4. Желатин розводимо в двох столових ложках гарячої води. Форму (15 × 10), застелену пергаментом, присипаємо залишками крохмал.. У теплу малинову масу вливаємо желатин, розмішуємо і викладаємо масу в форму. Даємо застигнути, можна прибрати на ніч в холодильник.

5. Дістаємо лукум з форми, нарізаємо кубиками і обвалюємо у цукровій пудрі.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бісквітний торт з фруктами
Рецепти випічки з варенням, джемом, повидлом
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо