Рахат-лукум із сезонних фруктів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Літо - саме час приготувати рахат-лукум з сезонних фруктів. Пропонуємо вам рецепти східних солодощів зі слив, яблук, малини.
Зберегти в кулінарну книгу

ГОТУЄМО З НАМИ
Морквяний рахат-лукум

Яблучний рахат-лукум з горіхами

Інгредієнти:

  • Яблуко – 4 шт .;
  • Цукор тростинний – 50 г;
  • Крохмаль кукурудзяний – 120 г;
  • Волоські горіхи (очищені) – 50 г;
  • Кокосова стружка;
  • Вода.
  1. Готуємо повидло. Розрізаємо кислі яблука навпіл, вирізаємо серцевину, очищаємо від шкірки. Наливаємо в сотейник трохи води. Додаємо тростинний цукор, ставимо на вогонь, перемішуємо. Нарізаємо яблука, опускаємо в сироп.
  2. Подрібнюємо волоські горіхи ножем, додаємо в сироп з яблуками, перемішуємо.
  3. Розчиняємо крохмаль в холодній воді і вводимо тонкою цівкою в кипляче повидло. Весь час помішуємо, поки маса не стане прозорою і густою.
  4. Застеляємо дно і краї форми харчовою плівкою. Викладаємо гарячий рахат-лукум в форму. Остуджуємо і відправляємо в холодильник до застигання.
  5. Виймаємо з форми, нарізаємо на кубики, обвалюємо в кокосовій стружці. Викладаємо на тарілку.

Сливовий рахат-лукум

Інгредієнти:

  • Сливи – 700 г;
  • Цукор – 2 склянки;
  • Крохмаль кукурудзяний – 100 г;
  • Цукрова пудра – за смаком.
  1. Сливи розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки, складаємо в каструлю, заливаємо склянкою води і варимо 15-20 хвилин на слабкому вогні. Потім трохи охолоджуємо і протираємо через сито. Пюре доводимо до кипіння, додаємо цукор і варимо, помішуючи, кілька хвилин до повного розчинення цукру.
  2. Крохмаль розводимо в склянці холодної води, вливаємо його в пюре і варимо до загустіння. Потім викладаємо цю масу в форму, застелену промасленим пергаментом або фольгою, шаром не більше 3 см, розрівнюємо.
  3. Остуджуємо до кімнатної температури, накриваємо пергаментним папером і залишаємо до повного застигання на 4-5 годин. Нарізаємо на квадратики або ромбики і посипаємо цукровою пудрою.

Малиновий рахат-лукум

Інгредієнти:

  • Малина – 1 склянка
  • Вода – 200 мл;
  • Цукор – 200 г;
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 г;
  • Желатин – 1 ч. л.;
  • Цукрова пудра – за смаком.

1. Малину пересипаємо в каструлю, додаємо цукор, вливаємо воду, доводимо до кипіння і проварюємо декілька хвилин.

2. Протираємо малину через сито. У нас повинно вийти 300 мл малинової суміші. Якщо трохи менше, додайте води.

3. Потім в малинову суміш додаємо 40г крохмалю, розмішуємо, доводимо до кипіння і варимо, безперервно до загустіння 20 хвилин. За цей час повинен зникнути крохмальний присмак, а мама загуснути. Знімаємо з вогню.

4. Желатин розводимо в двох столових ложках гарячої води. Форму (15 × 10), застелену пергаментом, присипаємо залишками крохмал.. У теплу малинову масу вливаємо желатин, розмішуємо і викладаємо масу в форму. Даємо застигнути, можна прибрати на ніч в холодильник.

5. Дістаємо лукум з форми, нарізаємо кубиками і обвалюємо у цукровій пудрі.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками