Шоколадная казка від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Ліза Глинська активно спілкується з інтернет-користувачами на майданчиках популярних соціальних мереж, ділиться своїми рецептами: як старими перевіреними, так і новими
Зберегти в кулінарну книгу

ГОТУЄМО З НАМИ
Малиново-сирний торт від Лізи Глинської (фоторецепт)

Шоколадний фондан з вишневим соусом і кремом «Шанталь»

Інгредієнти:

  • Шоколад чорний — плитка
  • Шоколад молочний — плитка
  • Вершкове масло — 100 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Яєчні жовтки — 2 шт.
  • Цукор (звичайний або тростинний) — за смаком
  • Борошно —  1 ст. л. без гірки

Для вишневого соусу:

  • Напівсолодке вино — 200 мл
  • Вишня без кісточки — за смаком

Для крему «Шанталь» :

  • Вершки — 33%
  • Цукрова пудра — за смаком
  • «Нутелла» — 1 ч. л.

Спосіб приготування

Беремо шоколад двох видів — чорний та молочний (таким чином вдається витримати баланс гіркоти та солодості), змішуємо з вершковим маслом і ставимо на водяну баню на середній вогонь. Залишаємо і не чіпаємо. Коли помічаємо, що вершкове масло вже розчинилося, тоді змішуємо все в одну масу.

Окремо збиваємо 3 яйця, 2 жовтки, перетираємо з цукром. Можна використовувати тростинний або звичайний цукор, коли смак шоколаду насичений, це не настільки важливо. Кількість цукру контролюємо самостійно, виходячи зі свого смаку. Перетираємо до стану білої маси. У цю яєчну масу додаємо борошно.

До цього часу вже розтопився шоколад. Звертаємо увагу, щоб шоколад не був гарячим, а теплим, щоб жовтки трохи заварилися. Далі шоколад додаємо до жовтків з борошном, перемішуємо.

Духовка до цього часу повинна бути вже розігріта до 180 градусів. Змащуємо маслом формочки (краще брати не силіконові, а керамічні), можна притрусити какао або борошном. Заливаємо в них масу (вона підніметься приблизно на 1,5-2 см, тому заливаємо практично до кінця). І ставимо в духовку на 7-10 хв.

Фондан пропікається з країв, зверху утворюється шапочка, коли не буде сирої блискучої плівки, тоді він готовий. Дістаємо, даємо охолонути, обережно виймаємо з форми.

Готуємо вишневий соус. У сотейник наливаємо вино, випаровуємо половину, додаємо вишні без кісточок. Варимо близько 10-15 хвилин на середньому вогні. Перебиваємо блендером, протираємо через сито. При бажанні можна зварити його до стану соусу.

Готуємо крем «Шанталь» з «Нутеллою»: збиваємо вершки, додаємо цукрову пудру і «Нутеллу». Крем готовий.

Подаємо фондан, як годиться, теплим. Можна притрусити зверху цукровою пудрою, покласти м’яту і якусь ягідку.

Смачного!

ГОТУЄМО З НАМИ
Торт Наполеон

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сливовий пиріг
Паска домашня
Медові млинці
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці