Шоколадная казка від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Ліза Глинська активно спілкується з інтернет-користувачами на майданчиках популярних соціальних мереж, ділиться своїми рецептами: як старими перевіреними, так і новими
Зберегти в кулінарну книгу

ГОТУЄМО З НАМИ
Малиново-сирний торт від Лізи Глинської (фоторецепт)

Шоколадний фондан з вишневим соусом і кремом «Шанталь»

Інгредієнти:

  • Шоколад чорний — плитка
  • Шоколад молочний — плитка
  • Вершкове масло — 100 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Яєчні жовтки — 2 шт.
  • Цукор (звичайний або тростинний) — за смаком
  • Борошно —  1 ст. л. без гірки

Для вишневого соусу:

  • Напівсолодке вино — 200 мл
  • Вишня без кісточки — за смаком

Для крему «Шанталь» :

  • Вершки — 33%
  • Цукрова пудра — за смаком
  • «Нутелла» — 1 ч. л.

Спосіб приготування

Беремо шоколад двох видів — чорний та молочний (таким чином вдається витримати баланс гіркоти та солодості), змішуємо з вершковим маслом і ставимо на водяну баню на середній вогонь. Залишаємо і не чіпаємо. Коли помічаємо, що вершкове масло вже розчинилося, тоді змішуємо все в одну масу.

Окремо збиваємо 3 яйця, 2 жовтки, перетираємо з цукром. Можна використовувати тростинний або звичайний цукор, коли смак шоколаду насичений, це не настільки важливо. Кількість цукру контролюємо самостійно, виходячи зі свого смаку. Перетираємо до стану білої маси. У цю яєчну масу додаємо борошно.

До цього часу вже розтопився шоколад. Звертаємо увагу, щоб шоколад не був гарячим, а теплим, щоб жовтки трохи заварилися. Далі шоколад додаємо до жовтків з борошном, перемішуємо.

Духовка до цього часу повинна бути вже розігріта до 180 градусів. Змащуємо маслом формочки (краще брати не силіконові, а керамічні), можна притрусити какао або борошном. Заливаємо в них масу (вона підніметься приблизно на 1,5-2 см, тому заливаємо практично до кінця). І ставимо в духовку на 7-10 хв.

Фондан пропікається з країв, зверху утворюється шапочка, коли не буде сирої блискучої плівки, тоді він готовий. Дістаємо, даємо охолонути, обережно виймаємо з форми.

Готуємо вишневий соус. У сотейник наливаємо вино, випаровуємо половину, додаємо вишні без кісточок. Варимо близько 10-15 хвилин на середньому вогні. Перебиваємо блендером, протираємо через сито. При бажанні можна зварити його до стану соусу.

Готуємо крем «Шанталь» з «Нутеллою»: збиваємо вершки, додаємо цукрову пудру і «Нутеллу». Крем готовий.

Подаємо фондан, як годиться, теплим. Можна притрусити зверху цукровою пудрою, покласти м’яту і якусь ягідку.

Смачного!

ГОТУЄМО З НАМИ
Торт Наполеон

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сирники без борошна та яєць
Домашній маскарпоне зі сметани
Імбирне печиво
Бананові панкейки
Новорічний настрій: 5 оригінальних страв з мандаринами
Найкраще поєднання: 5 рецептів бананово-шоколадних десертів
Любов француженок: 5 рецептів тортів-суфле
Соковиті пироги: ТОП-3 рецепти
Торт Бите скло з бісквітом
Пончики з начинкою із Nutella
Швидкі десерти на Новий рік 2019
Відривний пиріг: 3 рецепти приготування
Пончики Карнавал
Штоллен з марципаном
5 рецептів ароматного кексу

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю
рецепты канапе на новый год, как приготовить канапе на новый год, новогодние рецепты канапе, канапе с ананасом курицей и апельсинами, блинные канапе с муссом из семги, канапе с брынзой и огурцом, канапе с креветками, канапе с яйцом и семгой
Канапе — рецепти на Новий рік