Шоколадная казка від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерты
Ліза Глинська активно спілкується з інтернет-користувачами на майданчиках популярних соціальних мереж, ділиться своїми рецептами: як старими перевіреними, так і новими
Зберегти в кулінарну книгу

ГОТУЄМО З НАМИ
Малиново-сирний торт від Лізи Глинської (фоторецепт)

Шоколадний фондан з вишневим соусом і кремом «Шанталь»

Інгредієнти:

  • Шоколад чорний — плитка
  • Шоколад молочний — плитка
  • Вершкове масло — 100 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Яєчні жовтки — 2 шт.
  • Цукор (звичайний або тростинний) — за смаком
  • Борошно —  1 ст. л. без гірки

Для вишневого соусу:

  • Напівсолодке вино — 200 мл
  • Вишня без кісточки — за смаком

Для крему «Шанталь» :

  • Вершки — 33%
  • Цукрова пудра — за смаком
  • «Нутелла» — 1 ч. л.

Спосіб приготування

Беремо шоколад двох видів — чорний та молочний (таким чином вдається витримати баланс гіркоти та солодості), змішуємо з вершковим маслом і ставимо на водяну баню на середній вогонь. Залишаємо і не чіпаємо. Коли помічаємо, що вершкове масло вже розчинилося, тоді змішуємо все в одну масу.

Окремо збиваємо 3 яйця, 2 жовтки, перетираємо з цукром. Можна використовувати тростинний або звичайний цукор, коли смак шоколаду насичений, це не настільки важливо. Кількість цукру контролюємо самостійно, виходячи зі свого смаку. Перетираємо до стану білої маси. У цю яєчну масу додаємо борошно.

До цього часу вже розтопився шоколад. Звертаємо увагу, щоб шоколад не був гарячим, а теплим, щоб жовтки трохи заварилися. Далі шоколад додаємо до жовтків з борошном, перемішуємо.

Духовка до цього часу повинна бути вже розігріта до 180 градусів. Змащуємо маслом формочки (краще брати не силіконові, а керамічні), можна притрусити какао або борошном. Заливаємо в них масу (вона підніметься приблизно на 1,5-2 см, тому заливаємо практично до кінця). І ставимо в духовку на 7-10 хв.

Фондан пропікається з країв, зверху утворюється шапочка, коли не буде сирої блискучої плівки, тоді він готовий. Дістаємо, даємо охолонути, обережно виймаємо з форми.

Готуємо вишневий соус. У сотейник наливаємо вино, випаровуємо половину, додаємо вишні без кісточок. Варимо близько 10-15 хвилин на середньому вогні. Перебиваємо блендером, протираємо через сито. При бажанні можна зварити його до стану соусу.

Готуємо крем «Шанталь» з «Нутеллою»: збиваємо вершки, додаємо цукрову пудру і «Нутеллу». Крем готовий.

Подаємо фондан, як годиться, теплим. Можна притрусити зверху цукровою пудрою, покласти м’яту і якусь ягідку.

Смачного!

ГОТУЄМО З НАМИ
Торт Наполеон

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці