Тарт Татен: кращі рецепти французького пирога

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиФранцузька кухня
Тарт Татен - відкритий французький пиріг. Пропонуємо три рецепти тарта Татен з яблуками, сливами і банами
Зберегти в кулінарну книгу

Яблучний тарт Татен

Складові:

  • Яблука – 900 г;
  • Вершкове масло – 120 г;
  • Мелена кориця – 0,25 ч. Л .;
  • Цукор – 5 ст. л .;
  • Сік 1 лимона;
  • Кальвадос – 125 г.

Для тіста:

  • Холодне вершкове масло – 150 г;
  • Сіль;
  • Борошно – 250 г;
  • Цукор – 1 ч. Л.
  • Жовток – 1 шт.

Покроковий рецепт приготування яблучного тарта Татен

  1. Готуємо тісто. Вершкове масло нарізаємо кубиками. Борошно просіваємо, змішуємо з маслом, цукром і дрібкою солі. Розтираємо руками в крихту.
  2. Додаємо жовток, 1-2 ст. л. крижаної води і вимішуємо однорідне тісто.
  3. Скачуємо тісто в кулю, загортаємо у плівку і відправляємо в холодильник на 30 хв.
  4. Яблука очищаємо, видаляємо серцевину, нарізаємо шматочками і скроплюємо лимонним соком.
  5. У пательні розтоплюємо вершкове масло з 3 ст. л. цукру і корицею. Готуємо, помішуючи, 5 хв., поки суміш не придбає карамельний колір.
  6. Викладаємо в карамель по колу часточки яблук. Посипаємо цукром. Готуємо на маленькому вогні 15 хв. Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути.
    На присипаному борошном столі розгортаємо тісто за розміром форми.
  7. Розігріваємо духовку до 220 ° С. Накриваємо яблука в пательні тістом, заклавши його краї всередину. Робимо виделкою проколи в 2-3 місцях і випікаємо 35-40 хв.
  8. Перевертаємо пиріг на тарілку. Розігріваємо кальвадос в невеликому кухлику, знімаємо з вогню, підпалюємо і обливаємо ним пиріг.

Тарт Татен зі сливами

Складові:

Для тіста:

  • Яйця – 2 шт .;
  • Борошно – 200 г;
  • Молоко – 80 мл;
  • Цукор – 150 г;
  • Вершкове масло – 120 г;
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Для начинки:

  • Сливи 20-25 шт.

Для карамелі:

  • Вершкове масло – 30 г;
  • Цукор – 150 г

Покроковий рецепт приготування тарта Татен зі сливами

  1. Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку.
  2. У розтоплене вершкове масло додаємо цукор і карамелізіруем його.
  3. Переливаємо карамель в форму і викладаємо все денце форми половинками слив.
  4. Яйця збиваємо з цукром, додаємо м’яке масло і знову збиваємо. Вливаємо молоко, підсипаємо борошно, додаємо соду.

Продовження рецепта читайте тут.


Банановий тарт Татен

Складові:

  • Борошно – 530 г;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Вершкове масло – 180 г;
  • Банани – 4 шт .;
  • Чорний перець горошком – 5 шт .;
  • Рожевий перець горошком – 10 шт .;
  • Стручок ванілі – 1 шт .;
  • Цукор – 125 г;
  • Сіль – 3 г;
  • Вода – 150 мл;
  • Оцет – 5 мл

Покроковий рецепт приготування бананового тарта Татен

  1. Збиваємо яйця до легкої піни, додаємо охолоджену воду, оцет, сіль та ще раз збиваємо. Всипаємо борошно та замішуємо еластичне тісто. Обгортаємо плівкою та кладемо у холодильник на 1 год.
  2. Потім розкачуємо тісто в пласт товщиною 3 мм. Візуально ділимо на 2 частини, 1 частину присипаємо борошном та тремо на нього холодне вершкове масло. Розподіляємо його рівномірним шаром, зверху ще раз присипаємо борошном.
  3. Накриваємо масло другою половиною тіста, а потім згортаємо його ще раз навпіл. Обгортаємо тісто плівкою та кладемо у холодильник на 30 хв.
  4. Потім знімаємо плівку, розкачуємо тісто в пласт 5 мм, складаємо вдвоє, а потім ще раз вдвоє, загортаємо у плівку та знову кладемо у холодильник на 30 хв. Повторюємо 8 разів.

Продовження рецепта бананового тарта Татен читайте тут

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік