Осінні рецепти: 5 незабутніх страв

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Гарбузова панна кота, яблучно-сливовий крамбл, сливовий мармелад, пиріг Татен зі сливами, тарт Груша в кришталі - незабутні страви для затишних осінніх посиденьок з рідними
Зберегти в кулінарну книгу

Гарбузова панна котта

Складові:

  • Гарбузове пюре – 150 г;
  • Вершки 30% – 600 мл;
  • Молоко – 85 мл;
  • Желатин – 12 г;
  • Цукор – 75 г;
  • Вода – 75 г;
  • Лікер безбарвний (коньяк, ароматизована горілка) – 50 мл

Покроковий рецепт приготування гарбузової панна коттти

1. Знімаємо шкірку з гарбуза і нарізаємо м’якоть великим кубиком

2. Засипаємо гарбуз цукром та заливаємо водою

3. Відварюємо, доки гарбуз не стане м’яким

4. Перебиваємо гарбуз блендером до пюре

5. Додаємо лікер, молоко та вершки. Перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції

Продовження рецепта читайте тут


Тарт “Груша в кришталі”

Складові:

Для сиропу:

  • Апельсиновий сік – 200 мл;
  • Апельсинова цедра – 1 ч. л.;
  • Вода – 650 мл;
  • Цукор – 4 ст. л .;
  • Ванільний цукор – 1 ч. Л .;
  • Для тарта:
  • Борошно – 350 г;
  • Вершкове масло – 200 г;
  • Вода – 50 мл;
  • Для крему:
  • Яйця – 2 шт .;
  • Вершки 33% – 75 мл;
  • Борошно – 2 ст. л .;
  • Цукор – 2 ст. л .;
  • Для заливки:
  • Груша – 4 шт .;
  • Желатин – 25 г

Покроковий рецепт приготування тарта “Груша в кришталі”

Як приготувати тарт Груша в кришталі: готуємо тісто

1. Вершкове масло дістаємо з холодильника та залишаємо на 20 хвилин.

2. Борошно розтираємо з маслом до отримання крихти.

3. Додаємо воду (50-80 мл – залежно від борошна), замішуємо тісто, загортаємо його в поліетиленову плівку і відправляємо на 60-90 хвилин в холодильник.

4. Потім тісто тонко розгортаємо і викладаємо в застелену пергаментом і змащену маслом форму, формуючи денце і бортики торта.

5. Викладаємо зверху пергамент, засипаємо гніт (квасоля або горох) і випікаємо в розігрітій до 180 ° С духовці на 20 хвилин.

Готуємо груші

1. Груші очищаємо від шкірки і вирізаємо серцевину.

2. У сотейнику змішуємо цукор (4 ст.л.), сік одного апельсина, апельсинову цедру (1 ч.л.) і воду (650 мл).

3. Викладаємо в сироп груші, доводимо сироп до кипіння, додаємо ванільний цукор, вимикаємо вогонь і даємо грушам настоятися в гарячому сиропі.

Продовження рецепта читайте тут.


Крамбл з яблуками та сливами

Крамбл з яблуками та сливами

Складові:

  • Борошно – 100 г
  • Сливи – 200 г
  • Яблука – 2 шт

Як приготувати крамбл

Робимо карамель: висипаємо в сковороду цукор, додаємо воду і мішаємо, поки карамель не замінить колір. Викладаємо в карамель сливи і обсмажуємо хвилину, додаємо нарізані великим кубиком яблука, додаємо корицю і обсмажуємо хвилину. Перекладаємо фрукти в форму для запікання. Продовження рецепта крамбль читайте тут.


Пиріг Татен зі сливами

Складові:

  • Яйця – 2 шт
  • Борошно – 200 г
  • Молоко – 80 мл
  • Цукор – 150 г
  • Вершкове масло – 120 г
  • Зливи – 20 шт

Як приготувати Татен зі сливами

Зливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку. У розтоплене вершкове масло додаємо цукор і карамелізіруем його.

Переливаємо карамель в форму і викладаємо все денце форми половинками слив. Яйця збиваємо з цукром, додаємо м’яке масло і знову збиваємо. Вливаємо молоко, підсипає борошно, додаємо соду.

Рецепт татена повністю ви можете прочитати за посиланням.


Сливовий мармелад

Складові

  • Цукор – 200 г
  • Сливи солодкі – 700 г
  • Інвертний сироп – 60 мл
  • Лимонний сік – 2 ст. л
  • Пектин яблуневий – 6 г

Як приготувати сливовий мармелад:

Готуємо інвертний сироп

  1. Цукор (150 г) і воду (60 мл) доводимо до кипіння
  2. Додаємо лимонну кислоту (на кінчику ножа) й варимо на невеликому вогні 15 хвилин.

Повністю рецепт читайте тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік