Сирно-полуничний торт
Складові:
- 10 г желатину;
- 50 мл води;
- 100 г темного шоколаду;
- 70 г вершкового масла;
- 100 г кукурудзяних пластівців;
- 200 г сиру;
- 1 столова ложка цукру;
- ½ чайної ложки ванільного цукру;
- 100 мл молока;
- 100 г білого шоколаду;
- 200 мл жирних вершків;
- 200 г полуниці.
ГОТУЄМО З НАМИ
Торти без випікання: 7 смачних десертів з ягодами і фруктами
Приготування сирного торта
- Замочуємо желатин: для цього заливаємо його водою й залишаємо набухати на час, вказаний на упаковці.
- Темний шоколад розтоплюємо разом з вершковим маслом на водяній бані або в мікрохвильовці.
- Заливаємо шоколадом пластівці і перемішуємо – це і буде основа торта.
- Обробну дошку застилає пергаментом і ставимо на неї роз’ємну форму для випічки. Борти зсередини також застилає пекарської папером.
Щоб папір краще прилипав, бортики можна змастити олією
- Викладаємо пластівці і вирівнюємо їх, злегка приминаючи. Прибираємо на півгодини в холодильник.
Готуємо крем
Сир зі звичайним і ванільним цукром збиваємо блендером. В цей же час доводимо молоко до кипіння, чекаємо, поки воно охолоне і додаємо в тепле молоко набряклий желатин. Ретельно перемішуємо.
З’єднуємо молоко з сиром і додаємо розтоплений білий шоколад. Перемішуємо.
Охолоджені вершки збиваємо і додаємо до сирно-шоколадній масі, коли та охолоне до кімнатної температури.
Готуємо торт
Половину мусу виливаємо в форму на основу і знову прибираємо на 10 хвилин в морозилку. Викладаємо зверху шар полуниці і виливаємо другу половину мусу. Ставимо торт в холодильник на дві-три години.
Шоколадно-банановий торт
Складові:
- 200 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 4 яйця;
- 50 г борошна;
- 600 мл молока;
- 50 г вершкового масла;
- 500 г шоколадного печива;
- 3-4 великих банана;
- ½ плитки темного шоколаду;
- 1 столова ложка соняшникової олії.
Приготування шоколадно-бананового торта
- Жовтки відділяємо від білків і розтираємо зі звичайним і ванільним цукром. Якщо маса виходить занадто густа, додайте дві-три столові ложки молока
- Коли маса побіліє, акуратно, постійно помішуючи, всипаємо борошно.
- Нагріваємо, але не кип’ятимо молоко і, не перестаючи помішувати, вливаємо його в яєчну суміш.
- Яєчно-молочну масу переливаємо в сотейник і варимо на слабкому вогні, поки не загусне.
Заварний крем треба постійно перемішувати
- Знімаємо масу з вогню і додаємо вершкове масло. перемішуємо
- Форму з бортика заповнюємо остиглим кремом, зверху викладаємо шар печива, можна розламувати – після просочення це буде непомітно.
- Печиво змащуємо кремом, а потім викладаємо шар нарізаних тонкими пластинками бананів. Останній шар повинен бути кремовим.
Готуємо глазур
Шоколадку разом з парою ложок молока і ложкою олії розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані.
Торт заливаємо глазур’ю і ставимо в холодильник на три-чотири години, а краще на ніч.
Торт Рафаелло
Складові:
- 2 яйця;
- 500 мл молока;
- 200 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
- 80 г кокосової стружки;
- 200 г вершкового масла;
- 4 вафельних коржа;
- 70 г мигдалю;
- 150 г білого шоколаду.
Приготування торта Рафаелло
- У сотейнику змішуємо яйця, звичайний і ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль і молоко до однорідності.
- Ставимо суміш на сильний вогонь, а коли від крему піде пар, зменшуємо вогонь до слабкого.
- Варимо, постійно помішуючи, поки суміш не загусне. У гарячий крем додаємо кокосову стружку і охолоджуємо.
- Збиваємо остиглий крем з 150 грамами розм’якшеного вершкового масла.
- З мигдалю знімаємо шкірку і кришимо його ножем.
Щоб зробити це легко, обшпарте горіхи окропом
- Готові вафельні коржі подрібніть в блендері або за допомогою качалки.
- Шоколад разом з вершковим маслом розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Рідкий шоколад змішуємо з горіховою та вафельної крихтою.
Форму з бортиками застилає харчовою плівкою і викладаємо на дно половину горіхово-вафельної основи. Гарненько утрамбовуємо, а зверху викладаємо весь крем. Останнім йде шар крихти.
Відправляємо торт в холодильник на пару годин, а коли він застигне, викладаємо торт Рафаелло на велике блюдо – для цього достатньо перевернути форму на нього догори дном і прибрати плівку.