Шарлотка на кефірі з яблуками
Складові:
- Кефір – 1 стакан
- Яйця – 2 шт
- Яблуко – 3 шт
- Борошно – 1.5 склянки
Як приготувати шарлотку
Міксером або вручну збийте цукор і яйця, влийте теплий кефір і масло, перемішайте. Вмішайте в просіяне борошно ванілін, соду (або чайну ложечку розпушувача) і одну дрібку солі і з’єднайте зі збитою масою. Продовження рецепта шарлотки читайте тут.
Яблучний пиріг на сковороді
Складові:
- Борошно – 160 г
- Вершкове масло – 200 г
- Цукор – 100 г
- Яблука – 4 шт.
- Волоські горіхи – 80 г
Як приготувати яблучний пиріг
Приготуйте тісто: наріжте охолоджене масло дрібними кубиками, додайте до нього мелений імбир, мелену корицю, цукор і борошно. Перетріть масу руками до крихт і поставте в морозилку на 15 хв.
Для начинки – розтопіть на сковороді вершкове масло, додайте порізані кубиком яблука. Додайте цукор, мелену корицю і щіпку солі. Перемішайте. Гасіть 5 хв. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Пиріг Татен зі сливами
Складові:
- Яйця – 2 шт
- Борошно – 200 г
- Молоко – 80 мл
- Цукор – 150 г
- Вершкове масло – 120 г
- Зливи – 20 шт
Як приготувати Татен зі сливами
Зливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку. У розтоплене вершкове масло додаємо цукор і карамелізіруем його.
Переливаємо карамель в форму і викладаємо все денце форми половинками слив. Яйця збиваємо з цукром, додаємо м’яке масло і знову збиваємо. Вливаємо молоко, підсипає борошно, додаємо соду. Рецепт татена повністю ви можете прочитати за посиланням.
Крамбл з яблуками та сливами
Складові:
- Борошно – 100 г
- Сливи – 200 г
- Яблука – 2 шт
Як приготувати крамбл
Робимо карамель: висипаємо в сковороду цукор, додаємо воду і заважаємо, поки карамель не замінить колір. Викладаємо в карамель сливи і обсмажуємо хвилину, додаємо нарізані великим кубиком яблука, додаємо корицю і обсмажуємо хвилину. Перекладаємо фрукти в форму для запікання. Продовження рецепта крамбль читайте тут.