Яскравий торт Цифра


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



Торт Цифра - один з найпопулярніших і модних тортиків в цьому році. Торт в формі цифри можна приготувати на День народження або річницю

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Додати в список покупок
Для коржів
Борошно190г
Цукор80г
Вершкове масло50г
Яйце1шт
Мед40г
Сода0,5ч.л.
Сільдрібка
Для крему
Білий шоколад200г
Вершки 33%200г
Вершковий сир300г
Для малинового конфітюру
Малинове пюре100г
Цукор1ст.л.
Кукурудзяний крохмаль1ч.л.

Як приготувати трендовий торт Цифра

Готуємо коржі

  1. У сотейнику змішуємо цукор, яйце, мед, сіль, перемішуємо до однорідної маси. Додаємо масло.
  2. Ставимо сотейник на середній вогонь, постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо соду, перемішуємо – маса повинна збільшитися в обсязі. Чекаємо, поки суміш охолоне до кімнатної температури, після чого додаємо половину просіяного борошна і перемішуємо до однорідної маси.
  3. Іншу половину борошна висипаємо на робочу поверхню, вимішуємо тісто руками. Загортаємо його в пакет і прибираємо в холодильник години на 2 (можна на ніч).
  4. Після того, як тісто охолоне, ділимо його на 2 частини і розгортаємо в пласт товщиною 3-4 мм. Тісто подпилюємо борошном, викладаємо зверху трафарет і вирізаємо потрібну цифру.
  5. Знімаємо трафарет і прибираємо зайве тісто. Заготівлю проколюємо виделкою, щоб при випічці на тісті не утворювались бульбашки. Випікаємо корж на тефлоновому килимку в розігрітій до 170 ° С духовці до легкого рум’янцю. Залишаємо корж остигати (спочатку на килимку, потім перекладаємо на решітку).

Готуємо крем

  1. Вершки доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.
  2. Заливаємо шоколад гарячими вершками, добре перемішуємо і перебиваємо блендером.
  3. Ганаш накриваємо впритул харчовою плівкою і прибираємо в холодильник годин на 8 (або на ніч).
  4. Після цього вершковий сир збиваємо міксером до однорідного м’якого стану. Вливаємо холодний ганаш і збиваємо на високій швидкості. Перекладаємо крем в кондитерський мішок.

Готуємо малиновий конфітюр

  1. Цукор змішуємо з крохмалем і з’єднуємо з холодним пюре. Перемішуємо до однорідного стану.
  2. Ставимо миску на середній вогонь, постійно помішуючи, кип’ятимо 1-2 хвилини. Даємо конфітюру охолонути, після чого перекладаємо його в кондитерський мішок

Малину можна замінити будь-якою іншою ягодою або фруктом, чи використати варення

Збираємо торт Цифра

  1. Крем відсаджуємо “краплями” або “куполами” на перший корж. Між кремом відсаджуємо конфітюр.
  2. Акуратно накриваємо другим коржем і відсаджуємо на нього крем.

За бажанням можна прикрасити торт Цифра квітами, меренгою, маршмелоу і т.д.

Читайте також:

Торт Париж-Брест

Бізе



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Овочі на грилі за рецептом Джеймі Олівера (фоторецепт)
Простий рецепт шашлику зі свинини з майонезом
Класичний оцтовий маринад для свинини
Суп з галушками
Швидкий шашлик зі стегенець
Гречаники з м’ясом
Смачний шашлик на мінеральній воді
Грог з білим ромом
Пишний омлет в мультиварці
Гуляш з яловичини в мультиварці
Баклажани на грилі
Бейліз: рецепт ірландського лікеру
Безглютенова запіканка з маком
Класичний шашлик


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити