Як приготувати трендовий торт Цифра
Готуємо коржі
- У сотейнику змішуємо цукор, яйце, мед, сіль, перемішуємо до однорідної маси. Додаємо масло.
- Ставимо сотейник на середній вогонь, постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо соду, перемішуємо – маса повинна збільшитися в обсязі. Чекаємо, поки суміш охолоне до кімнатної температури, після чого додаємо половину просіяного борошна і перемішуємо до однорідної маси.
- Іншу половину борошна висипаємо на робочу поверхню, вимішуємо тісто руками. Загортаємо його в пакет і прибираємо в холодильник години на 2 (можна на ніч).
- Після того, як тісто охолоне, ділимо його на 2 частини і розгортаємо в пласт товщиною 3-4 мм. Тісто подпилюємо борошном, викладаємо зверху трафарет і вирізаємо потрібну цифру.
- Знімаємо трафарет і прибираємо зайве тісто. Заготівлю проколюємо виделкою, щоб при випічці на тісті не утворювались бульбашки. Випікаємо корж на тефлоновому килимку в розігрітій до 170 ° С духовці до легкого рум’янцю. Залишаємо корж остигати (спочатку на килимку, потім перекладаємо на решітку).
Готуємо крем
- Вершки доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.
- Заливаємо шоколад гарячими вершками, добре перемішуємо і перебиваємо блендером.
- Ганаш накриваємо впритул харчовою плівкою і прибираємо в холодильник годин на 8 (або на ніч).
- Після цього вершковий сир збиваємо міксером до однорідного м’якого стану. Вливаємо холодний ганаш і збиваємо на високій швидкості. Перекладаємо крем в кондитерський мішок.
Готуємо малиновий конфітюр
- Цукор змішуємо з крохмалем і з’єднуємо з холодним пюре. Перемішуємо до однорідного стану.
- Ставимо миску на середній вогонь, постійно помішуючи, кип’ятимо 1-2 хвилини. Даємо конфітюру охолонути, після чого перекладаємо його в кондитерський мішок
Малину можна замінити будь-якою іншою ягодою або фруктом, чи використати варення
Збираємо торт Цифра
- Крем відсаджуємо “краплями” або “куполами” на перший корж. Між кремом відсаджуємо конфітюр.
- Акуратно накриваємо другим коржем і відсаджуємо на нього крем.
За бажанням можна прикрасити торт Цифра квітами, меренгою, маршмелоу і т.д.
Читайте також: