Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Морква | 340 г | |
Яблука | 200 г | |
Вівсянка | 100 г | |
Волоські горіхи | 100 г | |
Борошно | 1.50 склянка | |
Цукор | 150 г | |
Рослинна олія | 230 мл | |
Розпушувач | 1.50 ч.л. | |
Сода | 1 ч.л. | |
Яйця | 4 шт | |
Кориця | 1 ч.л. | |
Ванілін | 10 г | |
Лимон | 0.50 шт | |
Сіль | за смаком | |
Для крему |
Сир | 400 г | |
Вершки 30 % | 100 г | |
Родзинки | 200 г | |
Мед | 150 г | |
Ванілін | 1 ч.л. | |
Додати в список покупок
Як приготувати морквяно-яблучний торт з вівсянки
- Моркву натираємо на дрібній тертці, яблука нарізаємо невеликим кубиком.
- Яйця збиваємо з цукром, додаємо невеликими порціями рослинну олію, потім всипаємо суміш сухих інгредієнтів (розпушувач, сода, просіяне борошно, ванілін, кориця, вівсянка і трохи солі). Добре перемішуємо і додаємо в тісто моркву, яблука, подрібнені горіхи.
- Беремо дві форми для випічки, змащуємо їх рослинною олією і викладаємо в кожну рівну порцію тіста. Відправляємо коржі в попередньо розігріту до 175 градусів духовку на 20 хвилин.
- Для крему збиваємо в блендері до однорідної маси сир, вершки, родзинки, мед і ванілін. Ставимо крем в холодильник мінімум на 30 хвилин.
- Готові коржі виймаємо з форми і просочуємо їх сиропом з меду, лимонного соку і невеликої кількості води. Наносимо на коржі сирний крем і збираємо торт.
- Готовий торт прикрашаємо горіхами і ставимо на 5 годин у холодильник, щоб він добре просочився.