Домашня аджика: 10 кращих рецептів на будь-який смак

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
КонсерваціяВегетаріанство
Аджика відмінно підходить до м'ясних і рибних страв, тому влітку потрібно заготовити цим соусом запас. Пропонуємо аж 10 кращих рецептів аджики з помідорів і болгарського перцю
Зберегти в кулінарну книгу

Аджика з хріном

  • 5 кг помідорів,
  • 1 кг солодкого перцю,
  • 16 штук гіркого перцю,
  • 300 г часнику,
  • 0,5 кг хрону,
  • 1 скл. солі,
  • 2 скл. оцту,
  • 2 скл. цукру.

У перців обрізаємо тільки хвости і пропускаємо всі овочі через м’ясорубку, додаємо цукор, сіль, оцет. Залишаємо на 50 хвилин і розливаємо по пляшках. Таку аджику можна зберігати без холодильника.

ГОТУЄМО З НАМИ
Аджика з волоськими горіхами (фоторецепт)

Аджика з зеленню

  • 200 г часнику,
  • 4 палички хрону,
  • 2 пучка петрушки,
  • 2 пучка кропу,
  • 10 солодких перців,
  • 20 гірких перців,
  • 2 кг помідорів,
  • 4 ст. л. цукру,
  • 4 ст. л. солі,
  • 1 скл. оцту.

Пропускаємо все через м’ясорубку з дрібною решіткою, додаємо сіль і цукор. Даємо постояти в посуді 2-3 дня, потім додаємо оцет, добре перемішуємо і розкладаємо по банках.

Аджика з яблуками

  • 5 кг помідорів,
  • 2 кг яблук,
  • 2 кг моркви,
  • 2 кг солодкого перцю,
  • 300 г гіркого перцю,
  • 300 г часнику,
  • 1 л олії
  • 2-3 ст. л. солі.

Все пропустити через м’ясорубку, додати сіль, олію та варити 2 години. Закриваємо в стерилізовані банки.

Аджика з морквою

  • 5 кг помідорів,
  • 1 кг моркви,
  • 1 кг болгарського перцю,
  • 5-10 шт.горького перцю,
  • 0,5 кг цибулі,
  • 0,5 л раст. масла,
  • 5-7 головок часнику,
  • сіль.

Все пропускаємо через м’ясорубку і варимо 2 години. Розливаємо по стерилізованим банкам і закочуємо.

Проста аджика

  • 1 л перемелених на м’ясорубці помідорів,
  • 1 скл. часниковий часточок,
  • 1-2 ст. л. солі.

Перемелені і посолені помідори з часником тримаємо пару годин, щоб сіль розійшлася. Помішуємо пару раз. Розливаємо аджику в стерилізовані банки.

Читайте також рецепт помідорів у власному соку.

Аджика з перцю без консервації

  • 1 кг солодкого перцю,
  • 250 г гострого перцю,
  • 250 г часнику,
  • 250 г кропу,
  • 250 г зелені петрушки,
  • 250 г солі.

Всі інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку. Перемішуємо аджику з сіллю та подаємо.

Грузинська червона аджика

  • 1 кг стручкового сухого гострого червоного перцю,
  • 50-70 г насіння коріандру,
  • 100 г хмелі-сунелі,
  • трохи меленої кориці,
  • 200 г волоських горіхів,
  • 300-400 г крупної солі,
  • 300 г часнику.

Гострий червоний перець замочуємо на годину. Додаємо коріандр, хмелі-сунелі, корицю, горіхи, часник і сіль. Пропускаємо 3-4 рази через м’ясорубку з дрібними гратами. Зберігаємо в будь-якому місці, при будь-якій температурі, але бажано в закритому посуді, інакше висихає.

Змішана з сіллю аджика підходить для обмазування курки або м’яса перед смаженням в духовці

ГОТУЄМО З НАМИ
Ткемалі — рецепт сливового соусу

Аджика з баклажанами

  • 1,5 кг помідорів,
  • 1 кг баклажанів,
  • 300 г часнику,
  • 1 кг солодкого перцю,
  • 3 стручки гіркого перцю,
  • 1 скл. олії,
  • сіль,
  • 100 г оцту.

Все пропускаємо через м’ясорубку, додаємо молію та кип’ятимо в емальованій каструлі 40-50 хвилин. Оцет додаємо в кінці варіння. Закочуємо аджику в підготовлені банки.

Вірменська аджика

  • 5 кг стиглих помідорів,
  • 1 кг часнику,
  • 500 г гіркого стручкового перцю,
  • сіль.

Все пропускаємо через м’ясорубку, солимо і залишаємо в емальованому посуді на 10-15 днів, щоб аджика перебродила. Перемішуємо щодня.

Соліть аджику до того, як додасте часник і перець, інакше потім смаку солі не відчуєте

Швидка домашня аджика

  • 2,5 кг помідорів,
  • 1 кг моркви,
  • 1 кг червоного солодкого перцю

Все пропускаємо через м’ясорубку. Додати 1 стакан рослинного масла, 1 склянка цукру, 1/4 склянки солі. Суміш викладаємо в емальовану каструлю і тушкуємо, помішуючи, 1 годину.

Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Додаємо 1 склянку часнику, пропущеного через м’ясорубку, 2 стручки гіркого перцю. Холодну аджику розфасовуємо в стерилізовані банки і закупорюють (можна поліетиленовими кришками).

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як незвично приготувати реберця — 3 рецепта
Що приготувати дітям з гарбуза: 5 цікавих рецептів
Що приготувати з хурми: 5 осінніх рецептів
Домашній майонез: рецепт приготування
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
Домашній хліб: декілька перевірених рецептів
Крем для торта зі згущеного молока
Англійський сніданок, який можна приготувати вдома
Урожай грибів: як правильно готувати лісові дари
5 домашніх рецептів найпопулярніших тортів
Що приготувати з брокколі: 5 оригінальних рецептів
Пташине молоко: різноманітність рецептів
3 рецепти ідеальної Шуби
Найбільш незвичні страви з макаронів
5 рецептів тортів без борошна

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
рецепт салата с курицей и огурцами, рецепт приготовления салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами, состав салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами
Салат з куркою та огірками