Аджика з хріном
- 5 кг помідорів,
- 1 кг солодкого перцю,
- 16 штук гіркого перцю,
- 300 г часнику,
- 0,5 кг хрону,
- 1 скл. солі,
- 2 скл. оцту,
- 2 скл. цукру.
У перців обрізаємо тільки хвости і пропускаємо всі овочі через м’ясорубку, додаємо цукор, сіль, оцет. Залишаємо на 50 хвилин і розливаємо по пляшках. Таку аджику можна зберігати без холодильника.
ГОТУЄМО З НАМИ
Аджика з волоськими горіхами (фоторецепт)
Аджика з зеленню
- 200 г часнику,
- 4 палички хрону,
- 2 пучка петрушки,
- 2 пучка кропу,
- 10 солодких перців,
- 20 гірких перців,
- 2 кг помідорів,
- 4 ст. л. цукру,
- 4 ст. л. солі,
- 1 скл. оцту.
Пропускаємо все через м’ясорубку з дрібною решіткою, додаємо сіль і цукор. Даємо постояти в посуді 2-3 дня, потім додаємо оцет, добре перемішуємо і розкладаємо по банках.
Аджика з яблуками
- 5 кг помідорів,
- 2 кг яблук,
- 2 кг моркви,
- 2 кг солодкого перцю,
- 300 г гіркого перцю,
- 300 г часнику,
- 1 л олії
- 2-3 ст. л. солі.
Все пропустити через м’ясорубку, додати сіль, олію та варити 2 години. Закриваємо в стерилізовані банки.
Аджика з морквою
- 5 кг помідорів,
- 1 кг моркви,
- 1 кг болгарського перцю,
- 5-10 шт.горького перцю,
- 0,5 кг цибулі,
- 0,5 л раст. масла,
- 5-7 головок часнику,
- сіль.
Все пропускаємо через м’ясорубку і варимо 2 години. Розливаємо по стерилізованим банкам і закочуємо.
Проста аджика
- 1 л перемелених на м’ясорубці помідорів,
- 1 скл. часниковий часточок,
- 1-2 ст. л. солі.
Перемелені і посолені помідори з часником тримаємо пару годин, щоб сіль розійшлася. Помішуємо пару раз. Розливаємо аджику в стерилізовані банки.
Читайте також рецепт помідорів у власному соку.
Аджика з перцю без консервації
- 1 кг солодкого перцю,
- 250 г гострого перцю,
- 250 г часнику,
- 250 г кропу,
- 250 г зелені петрушки,
- 250 г солі.
Всі інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку. Перемішуємо аджику з сіллю та подаємо.
Грузинська червона аджика
- 1 кг стручкового сухого гострого червоного перцю,
- 50-70 г насіння коріандру,
- 100 г хмелі-сунелі,
- трохи меленої кориці,
- 200 г волоських горіхів,
- 300-400 г крупної солі,
- 300 г часнику.
Гострий червоний перець замочуємо на годину. Додаємо коріандр, хмелі-сунелі, корицю, горіхи, часник і сіль. Пропускаємо 3-4 рази через м’ясорубку з дрібними гратами. Зберігаємо в будь-якому місці, при будь-якій температурі, але бажано в закритому посуді, інакше висихає.
Змішана з сіллю аджика підходить для обмазування курки або м’яса перед смаженням в духовці
ГОТУЄМО З НАМИ
Ткемалі — рецепт сливового соусу
Аджика з баклажанами
- 1,5 кг помідорів,
- 1 кг баклажанів,
- 300 г часнику,
- 1 кг солодкого перцю,
- 3 стручки гіркого перцю,
- 1 скл. олії,
- сіль,
- 100 г оцту.
Все пропускаємо через м’ясорубку, додаємо молію та кип’ятимо в емальованій каструлі 40-50 хвилин. Оцет додаємо в кінці варіння. Закочуємо аджику в підготовлені банки.
Вірменська аджика
- 5 кг стиглих помідорів,
- 1 кг часнику,
- 500 г гіркого стручкового перцю,
- сіль.
Все пропускаємо через м’ясорубку, солимо і залишаємо в емальованому посуді на 10-15 днів, щоб аджика перебродила. Перемішуємо щодня.
Соліть аджику до того, як додасте часник і перець, інакше потім смаку солі не відчуєте
Швидка домашня аджика
- 2,5 кг помідорів,
- 1 кг моркви,
- 1 кг червоного солодкого перцю
Все пропускаємо через м’ясорубку. Додати 1 стакан рослинного масла, 1 склянка цукру, 1/4 склянки солі. Суміш викладаємо в емальовану каструлю і тушкуємо, помішуючи, 1 годину.
Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Додаємо 1 склянку часнику, пропущеного через м’ясорубку, 2 стручки гіркого перцю. Холодну аджику розфасовуємо в стерилізовані банки і закупорюють (можна поліетиленовими кришками).