Як роблять шарлотку в різних країнах?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиАмериканська кухня
Якщо вірити легенді, французькі кухарі вперше приготували шарлотку зі старовинного британського хлібного пудингу. Вже власну страву вони доповнили і назвали на честь дружини Георга III королеви Шарлотти — покровительки виробників яблук. Пропонуємо познайомитися з традиціями приготування шарлотки в різних країнах
Зберегти в кулінарну книгу

Найперший рецепт шарлотки

У старовинному рецепті шарлотки за основу брали пшеничну булку. З хліба знімали кірку, різали на тонкі скибочки і мочив їх в розтоплене вершкове масло.

Невелику каструлю рясно змащували зсередини вершковим маслом і викладали її дно і боки скибочками хліба. Почищені і порізані яблука викладали в іншу каструлю, посипали цукром і корицею, додавали трохи масла і гасили на сильно вогні, часто помішуючи. Вже м’які яблука перекладали в каструлю до хліба, зверху викладали Езе хліб в маслі і посипали сухарями.

Шарлотку випікали в печі, але якщо ви хочете приготувати її на сучасний манер, випікайте пиріг в нагрітій духовці 20-25 хвилин.

Заварний крем додали в шарлотку вже французи. Вони ж готують шарлотку шарами, чергуючи хліб і яблука.

Американці ж готують шарлотку з ромом, кислими яблуками і подають з морозивом.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як зробити шарлотку з яблуками?

Шарлотка по-американськи

Складові:

  • 250 м пшеничного борошна,
  • 1 яйце,
  • 130 г вершкового масла,
  • сіль,
  • 5 ст.л. цукрового піску,
  • 800 м кислих яблук,
  • сік з 1/2 лимона,
  • 2 ст.л. рому,
  • 1 ч.л. меленої кориці,
  • цедра, знята з 1 лимона,
  • 1 ст.л. крохмалю,
  • збиті вершки,
  • 6 кульок ванільного морозива

 

Борошно просіваємо, насипаємо на стіл гіркою і робимо поглиблення. Виливаємо всередину яєчний жовток, додаємо розм’якшене масло, сіль на кінчику чайної ложки, 1 ст.л. цукру. Вимішуємо тісто, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холод на 30 хвилин.

Яблука чистимо, нарізаємо великими скибочками, скроплюємо лимонним соком і ромом. Додаємо корицю, лимонну цедру, 3 ст.л. цукру, крохмаль і перемішуємо.

Від тесту відокремлюємо 2/3 частини і розгортаємо в коло. Викладаємо тісто у форму для випічки, ліпимо бортики. Час, що залишився тісто теж розгортаємо в кола меншого діаметру.

На перший пласт тесту викладаємо яблучну начинку, рівняємо. Змащуємо краю нижнього шару злегка збитим яєчним білком, накриваємо верхнім шаром і склеюємо їх краю. Випікаємо американську шарлотку при температурі 170 ° С близько 50 хвилин і подаємо теплою, порційними шматками, зі збитими вершками і кулькою ванільного морозива.

Шарлотка по-шведськи

Складові

Для тесту:

  • 125 г вершкового масла,
  • 120 г борошна,
  • 3 ст. ложки цукру.

Для начинки:

  • 3 ст. ложки цукру,
  • 750 г яблук,
  • 60 г родзинок,
  • 0,5 ч. Ложки кориці,
  • 0,4 л жирних вершків.

 

Борошно, масло і цукор ретельно перемішуємо. У форму для випічки викладаємо нарізані яблука, родзинки, засипаємо їх цукром і корицею. Зверху шматочками викладаємо тісто.

Випікаємо шведську шарлотку 30 хвилин при температурі 200 градусів і подаємо зі збитими вершками або десертним кремом.

Єврейська шарлотка

Складові:

  • масло вершкове – 150 г.,
  • сметана – 150 г.,
  • цукор – 3/4 склянки,
  • яйця – 4 шт.,
  • сода, погашена оцтом – 1 ч. ложка з верхом,
  • борошно – 1,5 склянки,
  • картопляний крохмаль – 0,5 склянки,
  • яблука – 2 шт.,
  • родзинки – 100 г,
  • цукрова пудра

 

Яйця розтираємо з цукром, додаємо сметану, розтоплене масло, гашене соду, просіяне борошно і крохмаль, все перемішуємо.

Круглу форму рясно змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями або борошном. Виливаємо третину тесту, поверх нього викладаємо яблука кубиками і родзинки, заливаємо тестом.

Випікаємо єврейську шарлотку в духовці при температурі 160-180 градусів і подаємо, рясно посипавши цукровою пудрою.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сніданок на День закоханих
Що приготувати на День святого Валентина
Що приготувати із заморожених овочів
Цікаві страви на Старий Новий рік
Меню на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
5 ситних і корисних сніданків для всієї родини
Страви на Старий Новий рік
Стіл на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Що повинно бути на столі на Різдво 2019

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік