Як роблять шарлотку в різних країнах?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиАмериканська кухня
Якщо вірити легенді, французькі кухарі вперше приготували шарлотку зі старовинного британського хлібного пудингу. Вже власну страву вони доповнили і назвали на честь дружини Георга III королеви Шарлотти — покровительки виробників яблук. Пропонуємо познайомитися з традиціями приготування шарлотки в різних країнах
Зберегти в кулінарну книгу

Найперший рецепт шарлотки

У старовинному рецепті шарлотки за основу брали пшеничну булку. З хліба знімали кірку, різали на тонкі скибочки і мочив їх в розтоплене вершкове масло.

Невелику каструлю рясно змащували зсередини вершковим маслом і викладали її дно і боки скибочками хліба. Почищені і порізані яблука викладали в іншу каструлю, посипали цукром і корицею, додавали трохи масла і гасили на сильно вогні, часто помішуючи. Вже м’які яблука перекладали в каструлю до хліба, зверху викладали Езе хліб в маслі і посипали сухарями.

Шарлотку випікали в печі, але якщо ви хочете приготувати її на сучасний манер, випікайте пиріг в нагрітій духовці 20-25 хвилин.

Заварний крем додали в шарлотку вже французи. Вони ж готують шарлотку шарами, чергуючи хліб і яблука.

Американці ж готують шарлотку з ромом, кислими яблуками і подають з морозивом.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як зробити шарлотку з яблуками?

Шарлотка по-американськи

Складові:

  • 250 м пшеничного борошна,
  • 1 яйце,
  • 130 г вершкового масла,
  • сіль,
  • 5 ст.л. цукрового піску,
  • 800 м кислих яблук,
  • сік з 1/2 лимона,
  • 2 ст.л. рому,
  • 1 ч.л. меленої кориці,
  • цедра, знята з 1 лимона,
  • 1 ст.л. крохмалю,
  • збиті вершки,
  • 6 кульок ванільного морозива

 

Борошно просіваємо, насипаємо на стіл гіркою і робимо поглиблення. Виливаємо всередину яєчний жовток, додаємо розм’якшене масло, сіль на кінчику чайної ложки, 1 ст.л. цукру. Вимішуємо тісто, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холод на 30 хвилин.

Яблука чистимо, нарізаємо великими скибочками, скроплюємо лимонним соком і ромом. Додаємо корицю, лимонну цедру, 3 ст.л. цукру, крохмаль і перемішуємо.

Від тесту відокремлюємо 2/3 частини і розгортаємо в коло. Викладаємо тісто у форму для випічки, ліпимо бортики. Час, що залишився тісто теж розгортаємо в кола меншого діаметру.

На перший пласт тесту викладаємо яблучну начинку, рівняємо. Змащуємо краю нижнього шару злегка збитим яєчним білком, накриваємо верхнім шаром і склеюємо їх краю. Випікаємо американську шарлотку при температурі 170 ° С близько 50 хвилин і подаємо теплою, порційними шматками, зі збитими вершками і кулькою ванільного морозива.

Шарлотка по-шведськи

Складові

Для тесту:

  • 125 г вершкового масла,
  • 120 г борошна,
  • 3 ст. ложки цукру.

Для начинки:

  • 3 ст. ложки цукру,
  • 750 г яблук,
  • 60 г родзинок,
  • 0,5 ч. Ложки кориці,
  • 0,4 л жирних вершків.

 

Борошно, масло і цукор ретельно перемішуємо. У форму для випічки викладаємо нарізані яблука, родзинки, засипаємо їх цукром і корицею. Зверху шматочками викладаємо тісто.

Випікаємо шведську шарлотку 30 хвилин при температурі 200 градусів і подаємо зі збитими вершками або десертним кремом.

Єврейська шарлотка

Складові:

  • масло вершкове – 150 г.,
  • сметана – 150 г.,
  • цукор – 3/4 склянки,
  • яйця – 4 шт.,
  • сода, погашена оцтом – 1 ч. ложка з верхом,
  • борошно – 1,5 склянки,
  • картопляний крохмаль – 0,5 склянки,
  • яблука – 2 шт.,
  • родзинки – 100 г,
  • цукрова пудра

 

Яйця розтираємо з цукром, додаємо сметану, розтоплене масло, гашене соду, просіяне борошно і крохмаль, все перемішуємо.

Круглу форму рясно змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями або борошном. Виливаємо третину тесту, поверх нього викладаємо яблука кубиками і родзинки, заливаємо тестом.

Випікаємо єврейську шарлотку в духовці при температурі 160-180 градусів і подаємо, рясно посипавши цукровою пудрою.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
10 несподіваних порад приготування курки
Меню на Новий рік у стилі 90-х
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Що приготувати з заморожених овочів: ТОП-5 оригінальних рецептів
Вегетаріанське меню на Новий рік 2019
Бюджетне меню для новорічного столу 2019
Салати: 5 класичних рецептів
Меню на Новий рік 2019: що приготувати для дітей
Що приготувати із хека: 5 рецептів
Як прикрасити торт: 5 оригінальних ідей
Різдвяний піст 2018: календар харчування
Що повинно бути на столі на Новий рік 2019
Як варити перлову кашу
5 рецептів страв з картоплею

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт салата из крабовых палочек и мивины, рецепт приготовления салата из крабовых палочек и мивины, как приготовить салат из крабовых палочек и мивины, состав салата из крабовых палочек и мивины, как приготовить салат из крабовых палочек и мивины
Салат із крабових паличок і Мівіни
рецепт салата гранатовый браслет с яблоком, рецепт приготовления салата гранатовый браслет с яблоком, как приготовить салат гранатовый браслет с яблоком, состав салата гранатовый браслет с яблоком, как приготовить салат гранатовый браслет с яблоком
Салат Гранатовий браслет з яблуком