Різдвяний піст 2017: календар харчування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Розповідаємо, що і коли можна їсти в Різдвяний піст 2017

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Календар харчування на Різдвяний піст 2017

С 28 листопада по 6 січня у православних проходить один з найважливіших постів у році — Різдвяний піст 2017. Умовно його ділять на 3 етапи: з 28 листопада по 19 грудня (святкування для святого Миколая Чудотворця), з 20 грудня по 1 січня і з 2 по 6 січня. Різдвяний піст не такий суворий, як Успенський чи Великий — в деякі дні дозволяється їсти рибу, морепродукти, олію і навіть вино. Але від м’яса, яєць, молока та молочних продуктів варто утриматися.

Що можна їсти з 28 листопада по 19 грудня

  • Понеділки, середи та п’ятниці

В ці дні потрібно їсти продукти, що не пройшли термо-обробку: овочі, фрукти, горіхи, гриби, мед.

  • Вівторки та четверги

В ці дні дозволяється їсти гарячу їжу, приготовану на олії. Можна включати в раціон каші та вегетаріанські супи.

  • Суботи та неділі

В ці дні можна все, що і у вівторок та четвер, а також рибу та червоне вино. Ще червоне вино можна випити в понеділок, 4 грудня, так як в цей день відмічається свято Введення в храм Пресвятої Богородиці.

Що можна їсти з 20 грудня по 1 січня

  • Понеділок, середа, п’ятниця

Виключно продукти без термообробки: овочі, фрукти, горіхи, гриби та мед (сухоїдення).

  • Вівторок, четвер та всі вихідні дні

Можна включити в раціон гарячу їжу, заправлену олією.

Що можна їсти з 2 по 6 січня

Одразу після Нового року можна випити трохи червоного вина, але з 2 по 5 січня пост посилюється — не можна їсти рибу.

  • Понеділок, середа, п’ятниця

Тільки сухоїдення.

  • Вівторок та четвер

Дозволяється гаряча їжа без олії.

  • Вихідні

Дозволяється гаряча їжа з олією.

6 січня, напередодні Різдва вживати їжу не можна до появи першої зірки на небі.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Як зробити шоколадні прикраси для десертів своїми руками
Домашня лазанья: секрети приготування
Як приготувати м’який і соковитий шашлик зі свинини?
Як маринувати різні види м’яса? (Все буде добре) (відеопорада)
Прості закуски до шашлику: ТОП-3 рецепта
Як правильно обрати морозиво
Заварний крем з молока: як варити?
Меню для пікніка: 12 смачних ідей
8 рецептів маринадів для шашлику
Що приготувати з черствої паски: 5 смачних ідей
Що приготувати з продуктів, що залишилися після свят
Страсна п’ятниця 2018: що можна та не можна їсти і робити
Паска світова: що готують на Великдень в інших країнах
М’ясне меню на Великдень
Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити