3 вишуканих десерти без випічки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Іноді не дуже хочеться займатися випічкою. Ми допоможемо приготувати торт із зефіру, грушевий торт або улюблене тірамісу без духовки!
Зберегти в кулінарну книгу

Торт із зефіру без випічки

Інгредієнти:

  • мигдальні пластівці – 150 г;
  • варене згущене молоко – 400 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • какао-порошок – 2 ст. л.;
  • коньяк чи ром – 2 ст. л.;
  • зефір – 24 шт.

 

Спосіб приготування

  1. Вершкове масло збиваємо блендером, додаючи варене згущене молоко. Потім ділимо крем на дві частини. В одну частину додаємо какао і коньяк.
  2. Зефір розрізаємо вздовж на дві половинки.
  3. На велике плоске блюдо викладаємо шар зі світлого крему, а на нього — шар з половинок зефіру. Покриваємо зефір шаром крему і викладаємо наступний шар із зефіру. Так робимо, поки зефір не закінчиться.
  4. Верхній шар торта покриваємо коричневим кремом і посипаємо мигдальними пластівцями.
  5. Подаємо торт добре охолодженим.

Грушевий торт без випічки

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 80 г;
  • чорний шоколад – 80 г;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • рафінована рослинна олія – 1 ст. л.

 

Для сиропу:

  • груша – 400 г;
  • вода – 400 мл;
  • цукор – 100 г;
  • паличка кориці – за смаком.

 

Для желатинового шару:

  • желатин – 10 г;
  • сік половини лимона – за смаком.

 

Для швейцарської меренги:

  • цукрова пудра – 80 г;
  • яєчні білки – 2 шт.;
  • желатин – 5 г;
  • синій виноград – для декору;
  • насіння соняшника – 50 г;
  • вершкове масло – 60 г;
  • цукор – 70 г.

 

Спосіб приготування

  1. Готуємо грушевий сироп. Цукор розтоплюємо до коричневого кольору, заливаємо водою, додаємо корицю, груші і варимо півгодини.
  2. Готуємо корж. Горіхи підрум’янюємо на гарячій сухій пательні, додаємо насіння соняшника та вівсяні пластівці. Поступово всипаємо цукор і перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися по суміші і розтоплювати.
  3. У цукор, що тане, невеликими порціями додаємо 30 г вершкового масла. Суміш смажимо, помішуючи, поки цукор не розтопиться. Чверть мюслів відкладаємо для прикраси.
  4. Шоколад розтоплюємо на водяній бані разом з іншою частиною вершкового масла та рослинної олії. Змішуємо з основною частиною теплих мюслів. Викладаємо їх на дно форми, формуючи корж. І відправляємо форму в морозилку на 10-15 хвилин.

Продовження рецепта читайте тут.

Тірамісу без випічки

Інгредієнти:

  • печиво савоярді – 200 г;
  • маскарпоне – 500 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукрова пудра – 5 ст. л.;
  • холодна кава – 300 мл;
  • вино марсала – 1 склянка;
  • какао чи шоколад – за смаком.

 

Спосіб приготувлання

  1. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки в щільну глянсову піну. У кінці збивання додаємо трохи цукрової пудри: вона допоможе «закріпити» піну
  2. В окремій великій ємності збиваємо жовтки з цукровою пудрою до білого кольору. Додаємо до жовтково-цукрової суміші маскарпоне і ретельно розмішуємо. Далі поступово додаємо білкову піну: по одній ложці, розмішуємо обережно, щоб не порушити повітряну текстуру крему
  3. У широкій ємності змішуємо холодну каву з вином. Щоб десерт не перетворився на кашу, опускаємо на пару секунд кожне печиво в кавову суміш однією його широкою стороною.

    Вино марсала можна замінити сумішшю 3-4 ст. л. хорошого коньяку, віскі або апельсинового лікеру з 0,5-1 ч. л. амаретто або рідкої мигдальної есенції

  4. Викладаємо перший шар савоярді в форму, заливаємо його половиною повітряного крему. Повторюємо процедуру для другого шару десерту.

    Верхній шар крему можна прикрасити за допомогою кондитерського мішка

  5. Залишаємо десерт в холодильнику на 5-6 годин, щоб він повністю просочився, а крем загус. Перед подачею посипаємо тірамісу какао з маленького сита або тертим охолодженим шоколадом.

Тірамісу прийнято накладати та їсти ложкою

ГОТУЄМО З НАМИ
Мурашник з печива: рецепт без випічки

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Меню на Новий рік у стилі 90-х
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Що приготувати з заморожених овочів: ТОП-5 оригінальних рецептів
Вегетаріанське меню на Новий рік 2019
Бюджетне меню для новорічного столу 2019
Салати: 5 класичних рецептів
Меню на Новий рік 2019: що приготувати для дітей
Що приготувати із хека: 5 рецептів
Різдвяний піст 2018: календар харчування
Що повинно бути на столі на Новий рік 2019
5 рецептів страв з картоплею
Що приготувати на День подяки: 5 рецептів
Що приготувати із пекінської капусти: 5 рецептів
Що приготувати із курки на Новий рік — 5 рецептів
Меню на Новий рік 2019

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019