Бельгійські вафлі: 5 кращих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиСніданки
Бельгійські вафлі відомі у всьому світі. Не дивно, адже їх можна їсти практично з усім. Солодкі - з медом, фруктами, горіхами, різноманітними топінгами, а солоні - з сирами, шинкою, яйцем тощо
Зберегти в кулінарну книгу

Льєжські вафлі

Складові:

  • Борошно – 500-600 г
  • Яйця – 3 шт
  • Сухі дріжджі – 10 г
  • Молоко – 1 склянка
  • Ванілін – 5-7 г
  • Вершкове масло – 250 г
  • Сіль – 1/4 ч. л
  • Цукор – 1,5 склянки

Як приготувати льєжські вафлі:

  1. Розводимо сухі дріжджі в половині молока. Залишаємо їх на 10-15 хвилин.
  2. Охолоджені яйця збиваємо з молоком, що залишилося, і сіллю.
  3. Готову яєчну суміш змішуємо з розтопленим вершковим маслом.
  4. Додаємо дріжджі з молоком і просіяне борошно, замішуємо тісто.

    Тісто має вийти липким і м’яким.

  5. Ємність накриваємо поліетиленовою плівкою і ставимо на годину-півтори в тепле місце.
  6. Ділимо суміш на частини.
  7. Кожну перед випіканням обвалюємо в цукрі.
  8. Випікаємо за допомогою вафельниці.

Брюссельські вафлі

Складові:

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 1 ст. л
  • Розтоплене масло – 1/2 склянки
  • Молоко – 2 склянки
  • Борошно – 2, 5 склянки
  • Сіль – 0, 5 ч. л
  • Сухі дріжджі – 1 пачка
  • Ваніль – за смаком

Як приготувати брюссельські вафлі:

  1. Відокремлюємо білки від жовтків. Змішуємо борошно, цукор, сіль і дріжджі.
  2. Підігріваємо молоко і додаємо його в суху суміш.
  3. Туди ж виливаємо розтоплене масло і яєчні жовтки. Все добре перемішуємо.
  4. Збиваємо білки до твердої піни і додаємо в тісто.
  5. Накриваємо і даємо постояти 45 хвилин.
  6. Випікаємо вафлі приблизно 3 хвилини в вафельниці.
    ГОТУЄМО З НАМИ
    7 WOW-сніданків з яйцями на кожен день

Фламандські вафлі

Складові:

  • Сухі дріжджі – 3-5 г
  • Молоко – 2 склянки
  • Борошно – 2,5 склянки
  • Сіль – 2 дрібки
  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 2 ст.л
  • Вершкове масло – 7 ст. л
  • Ванільний цукор – 1 ч. л
  • Коньяк – 3 ст. л

Як приготувати фламандські вафлі:

  1. Дріжджі розводимо в чверті склянки теплого молока і чекаємо, поки з’явиться піна.
  2. Потім в миску просіваємо борошно і змішуємо його з сіллю. Згортаємо борошно гіркою, робимо в цій гірці ямку і розбиваємо в неї одне сире яйце, виливаємо дріжджі і висипаємо весь цукор.
  3. Перемішуємо і додаємо молоко і три яєчні жовтки. Вимішуємо тісто, поки воно не стане повністю однорідним. У самому кінці додаємо до тіста коньяк, ванільний цукор і розтоплене (але не гаряче) вершкове масло. Ще раз ретельно перемішуємо.
  4. Збиваємо яєчні білки в м’яку стійку піну і акуратно додаємо їх в тісто.
  5. Накриваємо миску з тістом чистим рушником і прибираємо в тепле місце приблизно на годину.
  6. Готове тісто розминаємо і випікаємо вафлі в гарячій вафельниці.

    Фламандські вафлі потрібно їсти відразу ж після приготування, тому що у них хрустка скоринка і пишна м’яка серединка.

Бельгійські вафлі по-американськи

Складові:

  • Борошно – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Маргарин або вершкове масло – 120 г
  • Яйця – 3 шт
  • Цукровий пісок – 1/3 склянки
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Мінеральна вода – 0,5 склянки
  • Сіль – 1/3 ч. л
  • Пекарський порошок – 0, 5 ч. л

Як приготувати бельгійські вафлі по-американськи:

  1. Відділяємо білки від жовтків.
  2. Білки охолоджуємо, а потім збиваємо в стійку піну.
  3. Жовтки розтираємо з цукром до білого кольору, з’єднуємо їх з маргарином, ванільним цукром і збиваємо.
  4. Просіяне борошно змішуємо з сіллю і розпушувачем, вливаємо в нього молоко і додаємо яєчно-масляну суміш.
  5. Ретельно вимішуємо тісто, додаємо до нього мінеральну воду і збиті білки.
  6. Акуратно перемішуємо.
  7. Випікаємо вафлі в електровафельниці до приємного золотистого кольору.

Шоколадні бельгійські вафлі

Складові:

  • Масло вершкове – 40 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Ванільний цукор – 2 пакетики
  • Какао-порошок – 2 ст. л
  • Розпушувач – 1 пакетик
  • Молоко – 200 мл
  • Сіль – дрібка
  • Борошно – 125 г

Як приготувати шоколадні бельгійські вафлі:

  1. Розтоплюємо в сотейнику вершкове масло.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків.
  3. Змішуємо в мисці борошно, ванільний цукор, какао і розпушувач, поступово додаючи розтоплене масло, яєчні жовтки і молоко.
  4. Яєчні білки збиваємо з дрібкою солі в щільну піну і акуратно додаємо в тісто.
  5. Випікаємо вафлі в вафельниці близько трьох хвилин.
  6. Щоб вафлі не підгоріли, можна злегка змастити вафельницю маслом.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Меню на Новий рік у стилі 90-х
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Що приготувати з заморожених овочів: ТОП-5 оригінальних рецептів
Вегетаріанське меню на Новий рік 2019
Бюджетне меню для новорічного столу 2019
Салати: 5 класичних рецептів
Меню на Новий рік 2019: що приготувати для дітей
Що приготувати із хека: 5 рецептів
Різдвяний піст 2018: календар харчування
Що повинно бути на столі на Новий рік 2019
5 рецептів страв з картоплею
Що приготувати на День подяки: 5 рецептів
Що приготувати із пекінської капусти: 5 рецептів
Що приготувати із курки на Новий рік — 5 рецептів
Меню на Новий рік 2019

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю
рецепты канапе на новый год, как приготовить канапе на новый год, новогодние рецепты канапе, канапе с ананасом курицей и апельсинами, блинные канапе с муссом из семги, канапе с брынзой и огурцом, канапе с креветками, канапе с яйцом и семгой
Канапе — рецепти на Новий рік