Бельгійські вафлі: 5 кращих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиСніданки
Бельгійські вафлі відомі у всьому світі. Не дивно, адже їх можна їсти практично з усім. Солодкі - з медом, фруктами, горіхами, різноманітними топінгами, а солоні - з сирами, шинкою, яйцем тощо
Зберегти в кулінарну книгу

Льєжські вафлі

Складові:

  • Борошно – 500-600 г
  • Яйця – 3 шт
  • Сухі дріжджі – 10 г
  • Молоко – 1 склянка
  • Ванілін – 5-7 г
  • Вершкове масло – 250 г
  • Сіль – 1/4 ч. л
  • Цукор – 1,5 склянки

Як приготувати льєжські вафлі:

  1. Розводимо сухі дріжджі в половині молока. Залишаємо їх на 10-15 хвилин.
  2. Охолоджені яйця збиваємо з молоком, що залишилося, і сіллю.
  3. Готову яєчну суміш змішуємо з розтопленим вершковим маслом.
  4. Додаємо дріжджі з молоком і просіяне борошно, замішуємо тісто.

    Тісто має вийти липким і м’яким.

  5. Ємність накриваємо поліетиленовою плівкою і ставимо на годину-півтори в тепле місце.
  6. Ділимо суміш на частини.
  7. Кожну перед випіканням обвалюємо в цукрі.
  8. Випікаємо за допомогою вафельниці.

Брюссельські вафлі

Складові:

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 1 ст. л
  • Розтоплене масло – 1/2 склянки
  • Молоко – 2 склянки
  • Борошно – 2, 5 склянки
  • Сіль – 0, 5 ч. л
  • Сухі дріжджі – 1 пачка
  • Ваніль – за смаком

Як приготувати брюссельські вафлі:

  1. Відокремлюємо білки від жовтків. Змішуємо борошно, цукор, сіль і дріжджі.
  2. Підігріваємо молоко і додаємо його в суху суміш.
  3. Туди ж виливаємо розтоплене масло і яєчні жовтки. Все добре перемішуємо.
  4. Збиваємо білки до твердої піни і додаємо в тісто.
  5. Накриваємо і даємо постояти 45 хвилин.
  6. Випікаємо вафлі приблизно 3 хвилини в вафельниці.
    ГОТУЄМО З НАМИ
    7 WOW-сніданків з яйцями на кожен день

Фламандські вафлі

Складові:

  • Сухі дріжджі – 3-5 г
  • Молоко – 2 склянки
  • Борошно – 2,5 склянки
  • Сіль – 2 дрібки
  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 2 ст.л
  • Вершкове масло – 7 ст. л
  • Ванільний цукор – 1 ч. л
  • Коньяк – 3 ст. л

Як приготувати фламандські вафлі:

  1. Дріжджі розводимо в чверті склянки теплого молока і чекаємо, поки з’явиться піна.
  2. Потім в миску просіваємо борошно і змішуємо його з сіллю. Згортаємо борошно гіркою, робимо в цій гірці ямку і розбиваємо в неї одне сире яйце, виливаємо дріжджі і висипаємо весь цукор.
  3. Перемішуємо і додаємо молоко і три яєчні жовтки. Вимішуємо тісто, поки воно не стане повністю однорідним. У самому кінці додаємо до тіста коньяк, ванільний цукор і розтоплене (але не гаряче) вершкове масло. Ще раз ретельно перемішуємо.
  4. Збиваємо яєчні білки в м’яку стійку піну і акуратно додаємо їх в тісто.
  5. Накриваємо миску з тістом чистим рушником і прибираємо в тепле місце приблизно на годину.
  6. Готове тісто розминаємо і випікаємо вафлі в гарячій вафельниці.

    Фламандські вафлі потрібно їсти відразу ж після приготування, тому що у них хрустка скоринка і пишна м’яка серединка.

Бельгійські вафлі по-американськи

Складові:

  • Борошно – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Маргарин або вершкове масло – 120 г
  • Яйця – 3 шт
  • Цукровий пісок – 1/3 склянки
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Мінеральна вода – 0,5 склянки
  • Сіль – 1/3 ч. л
  • Пекарський порошок – 0, 5 ч. л

Як приготувати бельгійські вафлі по-американськи:

  1. Відділяємо білки від жовтків.
  2. Білки охолоджуємо, а потім збиваємо в стійку піну.
  3. Жовтки розтираємо з цукром до білого кольору, з’єднуємо їх з маргарином, ванільним цукром і збиваємо.
  4. Просіяне борошно змішуємо з сіллю і розпушувачем, вливаємо в нього молоко і додаємо яєчно-масляну суміш.
  5. Ретельно вимішуємо тісто, додаємо до нього мінеральну воду і збиті білки.
  6. Акуратно перемішуємо.
  7. Випікаємо вафлі в електровафельниці до приємного золотистого кольору.

Шоколадні бельгійські вафлі

Складові:

  • Масло вершкове – 40 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Ванільний цукор – 2 пакетики
  • Какао-порошок – 2 ст. л
  • Розпушувач – 1 пакетик
  • Молоко – 200 мл
  • Сіль – дрібка
  • Борошно – 125 г

Як приготувати шоколадні бельгійські вафлі:

  1. Розтоплюємо в сотейнику вершкове масло.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків.
  3. Змішуємо в мисці борошно, ванільний цукор, какао і розпушувач, поступово додаючи розтоплене масло, яєчні жовтки і молоко.
  4. Яєчні білки збиваємо з дрібкою солі в щільну піну і акуратно додаємо в тісто.
  5. Випікаємо вафлі в вафельниці близько трьох хвилин.
  6. Щоб вафлі не підгоріли, можна злегка змастити вафельницю маслом.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Смачні пісні страви
Меню на 8 березня
Меню на Великий піст
Сніданок на 8 березня
Меню на Масляну
Як приготувати смачні млинці
Сніданок на День закоханих
Що приготувати на День святого Валентина
Що приготувати із заморожених овочів
Меню на Старий Новий рік
5 ситних і корисних сніданків для всієї родини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік