Відбивні із різних видів м’яса: 5 простих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Готуємо ідеальні відбивні для сімейної вечері!
Зберегти в кулінарну книгу

Відбивні зі свинини

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок – 500-600 г;
  • цибулина – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • соняшникова олія – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. М’ясо нарізаємо пластами (1,5 см) та перчимо. Подрібнюємо часник, натираємо на дрібній тертці цибулю.
  2. Кладемо м’ясо в харчовий пакет, обкладаємо сумішшю цибулі та часнику. Відбиваємо, зменшуючи товщину шматка вдвічі.
  3. Даємо полежати 10-15 хвилин в пакеті. Потім виймаємо та витираємо паперовими рушниками. Перед смаженням солимо.

Продовження рецепта читайте тут.

Відбивні із курки

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 1 шт.

 

Для панірування:

  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • панірувальні сухарі – 1 ст. л.;
  • волоські горіхи – 1/4 склянки;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком;
  • топлене вершкове масло – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Грудку миємо, підсушуємо, нарізаємо на порційні шматочки поперек волокон (товщиною приблизно 2 см).
  2. Відбиваємо в харчовому пакеті, потім з одного боку солимо, з іншого — перчимо.
  3. Для панірування —  подрібнюємо горіхи качалкою в пакеті. Змішуємо їх з борошном і панірувальними сухарями.
  4. Збиваємо яйце. Занурюємо відбите м’ясо спочатку в борошно, потім в яйце, тоді — в горіхову паніровку.
  5. Викладаємо на розігріту пательню з топленим маслом. Обсмажуємо з двох сторін по 2-3 хвилини.

ГОТУЄМО З НАМИ
Курячі відбивні в картопляній шубці

Відбивні із яловичини

Інгредієнти:

  • теляча вирізка – 500 г;
  • топлене масло (для смаження) – за смаком.

 

Для лимонно-гірчичного маринаду:

  • лимонний сік – 2 ст. л.;
  • гірчиця в зернах – 2 ст. л.;
  • соняшникова олія – 4 ст. л.

 

Для панірування:

  • яйце – 1 шт.;
  • паприка – 1 ст. л.
  • перець чорний мелений – дрібка;
  • борошно – за смаком;
  • сіль – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Обмите та просушене м’ясо нарізаємо поперек волокон на шматки товщиною 1,5 см. Відбиваємо з двох сторін, зменшуючи товщину вдвічі.
  2. Готуємо маринад: змішуємо гірчицю, сік лимона та масло. Складаємо відбивні в пакет, змішуємо з маринадом і залишаємо на 40 хвилин в холодильнику.
  3. Для панірування: яйце збиваємо з сіллю і дрібкою перцю.
  4. Борошно насипаємо в тарілку і щедро солимо, додаємо паприку. М’ясо солити не треба.
  5. Прибираємо залишки маринаду паперовим рушником, перчимо.
  6. Обвалюємо м’ясо в солоному борошні з паприкою, занурюємо в яйця і смажимо на розігрітій пательні в топленому маслі приблизно 3-4 хвилини.

Відбивні із баранини

Інгредієнти:

  • м’ясо баранини – 300-400 г;
  • олія рослинна – 8 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 0,5 склянки;
  • часник – за смаком;
  • спеції – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Нарізаємо м’якоть баранини поперек волокон товщиною 1 см.
  2. Кожен шматочок відбиваємо з двох сторін.
  3. Солимо, перчимо, натираємо часником, додаємо улюблені спеції і залишаємо на 30 хвилин.
  4. Насипаємо в ємність борошно, в іншій ємності збиваємо яйце.
  5. У пательню наливаємо рослинну олію. Поки олія нагрівається, кожну відбивну обвалюємо в борошні, мочимо в яйці і відправляємо на пательню смажитися.

Відбивні із індички

Інгредієнти:

  • філе індички – 600 г;
  • твердий сир – 50 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • пшеничне борошно – 5 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком;
  • олія рослинна – 2 ст. л.

 

Спосіб приготування

  1. Миємо філе індички та витираємо паперовими рушниками.
  2. Філе індички нарізаємо слайсами товщиною 7-8 мм. Відбиваємо кухонним молоточком. Солимо і перчимо до смаку.
  3. Ставимо на вогонь пательню, в якій будемо смажити. Розігріваємо в ній олію. Краще брати олію без запаху.
  4. Робимо кляр: в миску розбиваємо яйця, збовтуємо вилочкою. Додаємо натертий твердий сир. Все перемішуємо.
  5. Борошно насипаємо в тарілку. Беремо заготовку відбивної, обвалюємо з двох сторін у борошні.
    Потім занурюємо в яєчно-сирний кляр.
  6. Смажимо на розігрітій пательні. Коли одна сторона буде готова, перевертаємо на інший бік і доводимо до готовності.

ГОТУЄМО З НАМИ
Запечені свинячі відбивні

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Смачні пісні страви
Меню на 8 березня
Меню на Великий піст
Сніданок на 8 березня
Меню на Масляну
Як приготувати смачні млинці
Сніданок на День закоханих
Що приготувати на День святого Валентина
Що приготувати із заморожених овочів
Меню на Старий Новий рік
5 ситних і корисних сніданків для всієї родини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік