Відбивні зі свинини
Інгредієнти:
- свинячий ошийок – 500-600 г;
- цибулина – 1 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- чорний мелений перець – за смаком;
- сіль – за смаком;
- соняшникова олія – за смаком.
Спосіб приготування
- М’ясо нарізаємо пластами (1,5 см) та перчимо. Подрібнюємо часник, натираємо на дрібній тертці цибулю.
- Кладемо м’ясо в харчовий пакет, обкладаємо сумішшю цибулі та часнику. Відбиваємо, зменшуючи товщину шматка вдвічі.
- Даємо полежати 10-15 хвилин в пакеті. Потім виймаємо та витираємо паперовими рушниками. Перед смаженням солимо.
Продовження рецепта читайте тут.
Відбивні із курки
Інгредієнти:
- куряча грудка – 1 шт.
Для панірування:
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 1 ст. л.;
- панірувальні сухарі – 1 ст. л.;
- волоські горіхи – 1/4 склянки;
- сіль – за смаком;
- перець – за смаком;
- топлене вершкове масло – за смаком.
Спосіб приготування
- Грудку миємо, підсушуємо, нарізаємо на порційні шматочки поперек волокон (товщиною приблизно 2 см).
- Відбиваємо в харчовому пакеті, потім з одного боку солимо, з іншого — перчимо.
- Для панірування — подрібнюємо горіхи качалкою в пакеті. Змішуємо їх з борошном і панірувальними сухарями.
- Збиваємо яйце. Занурюємо відбите м’ясо спочатку в борошно, потім в яйце, тоді — в горіхову паніровку.
- Викладаємо на розігріту пательню з топленим маслом. Обсмажуємо з двох сторін по 2-3 хвилини.
ГОТУЄМО З НАМИ
Курячі відбивні в картопляній шубці
Відбивні із яловичини
Інгредієнти:
- теляча вирізка – 500 г;
- топлене масло (для смаження) – за смаком.
Для лимонно-гірчичного маринаду:
- лимонний сік – 2 ст. л.;
- гірчиця в зернах – 2 ст. л.;
- соняшникова олія – 4 ст. л.
Для панірування:
- яйце – 1 шт.;
- паприка – 1 ст. л.
- перець чорний мелений – дрібка;
- борошно – за смаком;
- сіль – за смаком.
Спосіб приготування
- Обмите та просушене м’ясо нарізаємо поперек волокон на шматки товщиною 1,5 см. Відбиваємо з двох сторін, зменшуючи товщину вдвічі.
- Готуємо маринад: змішуємо гірчицю, сік лимона та масло. Складаємо відбивні в пакет, змішуємо з маринадом і залишаємо на 40 хвилин в холодильнику.
- Для панірування: яйце збиваємо з сіллю і дрібкою перцю.
- Борошно насипаємо в тарілку і щедро солимо, додаємо паприку. М’ясо солити не треба.
- Прибираємо залишки маринаду паперовим рушником, перчимо.
- Обвалюємо м’ясо в солоному борошні з паприкою, занурюємо в яйця і смажимо на розігрітій пательні в топленому маслі приблизно 3-4 хвилини.
Відбивні із баранини
Інгредієнти:
- м’ясо баранини – 300-400 г;
- олія рослинна – 8 ст. л.;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 0,5 склянки;
- часник – за смаком;
- спеції – за смаком;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком.
Спосіб приготування
- Нарізаємо м’якоть баранини поперек волокон товщиною 1 см.
- Кожен шматочок відбиваємо з двох сторін.
- Солимо, перчимо, натираємо часником, додаємо улюблені спеції і залишаємо на 30 хвилин.
- Насипаємо в ємність борошно, в іншій ємності збиваємо яйце.
- У пательню наливаємо рослинну олію. Поки олія нагрівається, кожну відбивну обвалюємо в борошні, мочимо в яйці і відправляємо на пательню смажитися.
Відбивні із індички
Інгредієнти:
- філе індички – 600 г;
- твердий сир – 50 г;
- яйця – 3 шт.;
- пшеничне борошно – 5 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- перець – за смаком;
- олія рослинна – 2 ст. л.
Спосіб приготування
- Миємо філе індички та витираємо паперовими рушниками.
- Філе індички нарізаємо слайсами товщиною 7-8 мм. Відбиваємо кухонним молоточком. Солимо і перчимо до смаку.
- Ставимо на вогонь пательню, в якій будемо смажити. Розігріваємо в ній олію. Краще брати олію без запаху.
- Робимо кляр: в миску розбиваємо яйця, збовтуємо вилочкою. Додаємо натертий твердий сир. Все перемішуємо.
- Борошно насипаємо в тарілку. Беремо заготовку відбивної, обвалюємо з двох сторін у борошні.
Потім занурюємо в яєчно-сирний кляр. - Смажимо на розігрітій пательні. Коли одна сторона буде готова, перевертаємо на інший бік і доводимо до готовності.