Аранчіні по-сицилійськи

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиІталійська кухня
Аранчіні — гордість сицилійської кухні. Це апетитні рисові кульки з фаршем, обсмажені в панірувальних сухарях... Що може бути смачніше?
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вершкове масло30 г
Сир твердий100 г
Рис500 г
Яєчні жовтки3 шт.
Шафран1 пакетик
Для начинки:
Фарш (яловичий або курячий)150 г
Цибулина0,5 шт.
Томатна паста40 мл
Вершкове масло для смаження
Оливкова олія для смаження
Для панірування:
Яєчні білки3 шт.
Панірувальні сухарі за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати аранчіні по-сицилійськи

  1. Відварюємо рис у підсоленій воді (близько 1-1,2 л) до тих пір, поки рис не вбере в себе всю рідину й утворить в’язку крохмальну масу. Знімаємо з плити і даємо злегка охолонути.
  2. У рис вводимо жовтки, розведений порошок шафрану, вершкове масло та тертий сир. Добре розмішуємо до однорідної маси та викладаємо на плоску тарілку до повного охолодження.

    Якщо рисова маса вийшла не такою в’язкою, як потрібно для формування кульок, додайте 1 ст. л. крохмалю

  3. Готуємо начинку. Цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо на оливковій олії і вершковому маслі до золотистого кольору. Потім додаємо м’ясний фарш, злегка обсмажуємо. Тушкуємо до повного википання рідини, солимо, перчимо. За бажанням можна влити томатну пасту або просто посипати базиліком, продовжуючи тушкувати ще 3-5 хвилин.
  4. Після того, як рис повністю охолоне, формуємо крокети. Беремо невелику кількість рисової маси в долоню, робимо невеликий “коржик” з поглибленням в центрі. Кладемо начинку: м’ясний фарш.

    До м’ясного фаршу можна додати шматочок Моцарелли під час формування крокетів

    Закриваємо начинку зверху, взявши ще трохи рисової маси. Надаємо крокетам кулясту або овальну форму.

  5. Сформовані рисові кульки занурюємо в ледь збиті білки та паніруємо в сухарях.
  6. Обсмажуємо в добре розігрітій олії до золотистого кольору.

ГОТУЄМО З НАМИ
Аранчіні — простий рецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)
Кутя із пшениці
Кутя із рису з маком
М’ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м’ясного рулету і балику
Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)
Печеня із курки в горщиках (фоторецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік