Шпинат тушим на сковороде в сливочном масле, пока он не потемнеет. Булочку разрезаем на две части и подсушиваем каждую часть в тостере.
Приготування голландського соусу
Жовтки поміщаємо на водяну баню і відразу перемішуємо. Не перестаючи мішати, додаємо 3 ст. ложки гарячої води і заварюємо жовтки, поки соус не загусне. Коли жовтки почнуть загусати, тоненькою цівкою вводимо в соус розтоплене масло. Соус постійно помішуємо. Тримаємо соус на водяній бані не більше 5 хвилин, так як масло може відшаруватися. Тільки соус загус, відразу знімаємо його з вогню. Додаємо лимонний сік. Приправляємо соус перцем і сіллю.
Приготування яєць-пашот
ГОТУЄМО З НАМИ
Ситні сніданки для всієї родини: 5 простих рецептів
1 спосіб: в каструлі доводимо до кипіння воду. Яйце обережно розбиваємо і поміщаємо в харчову плівку. Робимо з плівки мішечок і зав’язуємо його так, щоб усередині практично не залишилося повітря. Розміщуємо мішечок в киплячу воду, закріплюючи його на стінці каструлі прищіпкою. Залишаємо яйце в окропі, поки білок повністю не згорнеться.
2 спосіб: в каструлі доводимо до кипіння воду. Підсолюємо її. Поміщаємо в окріп шумовку і на неї обережно виливаємо яйце. Дістаємо яйце, коли білок згорнеться.
Подача і сервіровка страви
На тарілку викладаємо рукколу. Зверху кладемо половинку булочки, на неї викладаємо шпинат, на шпинат поміщаємо шматочок слабосоленого лосося. На лосось кладемо яйце. В кінці поливаємо страву соусом.