Як зробити рибні котлети в духовці
Приготуємо фарш з 1 кг філе товстолобика, щуки чи судака. Додамо до нього склянку розмоченного в молоці хліба, половину дрібно нашинкованої цибулини, 50 г тертого сиру, 2 яйця, сіль та перець.
Ліпимо котлети, обсмажуємо їх з обох сторін на олії в будь0якій панірочці та окремо пассеруємо нашинковану моркву з половиною цибулини. Для соусу змішуємо 2 ст.л. томатної пасти, 100 г сметани, 2 ст.л. бульйону чи води, дрібку солі та цукру. Викладаємо в форму шарами котлети, кожен шар поливаємо соусом та ставимо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 °С.
Рибні котлети від Алли Ковальчук — покроковий рецепт
Продукти для рибних котлет: ціла риба, сало, сир, морква, цибуля, часник, яйця, хліб, картопля, корінь петрушки, борошно, лавровий лист, чорний перець горошком
1. Зрізаємо філе зі щуки
2. Зрізаємо з хлібу шкоринки та замачуємо м’якуш в молоці
3. Зрізаємо шкурку з сала
В рибний фарш можна додати свинину чи курятину замість сала
4. Відварюємо вкруту 2 яййя
5. Натираємо на дрібній терці картоплю
6. Чистимо моркву та корінь петрушки, нарізаємо їх. Варимо бульйон цибулі, моркви та корня петрушки, а також плавників, хребка та голови щуки
7. Обсмажуємо цибулю до прозорості
8. Пропускаємо всі інгредієнти (рибне філе, сало, хліб, яйя, смажену цибулю, сир, часник) для котлет через м’ясорубку
9. Додаємо сире яйце та натерту картоплю
10. Солимо та перчимо
11. Перемішуємо фарш
12. Формируємо котлети та паніруємо їх в муці
13. Обсмажуємо котлети в розігрітії олії з двох сторін до рум’яної скоринки
14. Викладаємо котлети в каструлю та наливаємо трохи бульйону
15. Накриваємо каструлю кришкою та тушкуємо котлети на маленькому вогні 5-10 хвилин
Рибні котлети від Алли Ковальчук готові!
Читайте також: Печінкові котлети – рецепт приготування