Як приготувати скумбрію з апельсиновим соусом: покроковий рецепт з фото
Продукти для приготування страви
1. Зрізуємо філе зі скумбрії та видаляємо пінцетом кісточки
2. Розрізаємо філе на дві частини
3. Натираємо імбир на дрібній тертці
Порада від Євгена Клопотенко: щоб волокна імбиру не забивали зубчики терки, зручніше натирати імбир через пакет або харчову плівку
4. Знімаємо цедру з апельсина і нарізаємо тонкою соломкою. Зрізайте тільки помаранчеву частину шкірки – біла гірчить
5. Для маринаду змішуємо: апельсиновий сік, тертий імбир, цедру (1 ст.л.), оливкову олію (1 ст.л.), сіль і перець
6. Додаємо роздавлений зубчик часнику і залишаємо скумбрію в маринаді від 10 хвилин до декількох годин
7. Попередньо замочену протягом 6-8 годин сочевицю відварюємо з додаванням кориці до готовності. Пропорції: на 100 г замоченої сочевиці беремо 300 г води
8. Моркву і цибулю дрібно нарізаємо і підсмажуємо на олії до золотистого кольору
9. Апельсиновий сік (60 мл) змішуємо з дрібно нарізаною цибулею (1 ст.л.), гілочками чебрецю, запашним і чорним перцем горошком. Нагріваємо на маленькому вогні, поки сік не насититься ароматом прянощів
Порада від Євгена Клопотенко: якщо у вас немає свіжого чебрецю, використовуйте суміш середземноморських трав
10. Проціджуємо й змішуємо гарячий сік з холодним вершковим маслом. Збиваємо, поки соус злегка не загусне
11. Викладаємо скумбрію на пательню з пергаментом і запікаємо в розігрітій до 180 ° С духовці, поки вона не підрум’яниться
12. Готову сочевицю змішуємо з зажаркою
Запечена скумбрія з апельсиновим соусом готова!
Дякуємо Євгену Клопотенко за допомогу в підготовці рецепта
Євген Клопотенко
Фото: Віталій Панін, Smachno.ua