Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Приготувати піцу — щоб тісто не пригорало, начинка не витікала, а корж не був сухим і рихлим — справжнє мистецтво. І цим мистецтвом досконало володіє італійський піццайола Вінченцо Барба. Він і навчив популярного співака Олександра Кривошапко готувати італійську піцу та піццу по-селянськи

Італійська піца

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • Борошно твердих сортів – 500 г
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 15 г
  • Оливкова олія extra virgin – 30 мл
  • Пресовані свіжі дріжджі – 10 г

 

Для начинки:

  • Моцарелла – 10 г
  • Салямі – 50 г
  • Зелені оливки – 30 г
  • Печериці – 100 г

 

Для соусу:

  • Помідори – 4 шт.
  • Оливкова олія – ​​10 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Цукор
  • Сіль
  • Сушений базилік
  • Орегано

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо тісто

  1. Пресовані дріжджі розводимо у воді, додаємо сіль і розмішуємо
  2. Борошно висипаємо на стіл гіркою і зверху робимо ямку. Виливаємо рідку суміш в борошно і швидко руками вимішуємо тісто до пружної консистенції. Додаємо в тісто оливкову олію і знову вимішуємо
  3. Залишаємо тісто настоюватися в теплому місці 2 години

Готуємо соус

  1. Помідори і часник очищаємо від шкірки і пропускаємо через блендер. Додаємо щіпку сухого базиліка, орегано, сіль, цукор, оливкову олію. Все пропускаємо через блендер. Суміш виливаємо в сотейник і варимо 5 хвилин
  2. На присипану борошном поверхню викладаємо кульку тіста вагою 180 г і руками формуємо з неї корж
  3. Присипаємо форму борошном, розігріваємо духовку до 250 ° С
  4. Викладаємо тісто у форму, змащуємо піцу томатним соусом, посипаємо шаром тертого сиру
  5. Нарізані салямі, шампіньйони, оливки в один шар викладаємо на сир. Зверху посипаємо піцу другим шаром тертого сиру. Ставимо піцу в розігріту духовку на 10 хвилин

Піца по-селянськи

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • Сухі дріжджі – 7 г
  • Цукор – 0,5 ст.л.
  • Гаряча вода – 200 мл
  • Пшеничне борошно – 500 г
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – ​​3 ст.л.

 

Для начинки:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Консервовані ананаси кільцями – 7 шт.
  • Кукурудза – 70 г
  • Сир моцарела – 200 г
  • Готовий томатний соус

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У просіяне через сито борошно додаємо сіль. Дріжджі розводимо у воді, додаємо оливкову олію і цукоп, перемішуємо. Отриману суміш виливаємо в тісто
  2. Добре вимішуємо тісто. Залишаємо підходити на 1,5 години. Тісто має збільшитися в розмірі в 2 рази
  3. Дістаємо тісто і вимішуємо його ще 2 хвилини. Розтягуємо руками і викладаємо на деко, присипане борошном.
    Краї тіста розтягуємо пальцями, щоб воно було більш рівним
  4. Курку і ананаси нарізаємо шматочками, сир натираємо
  5. Змащуємо піцу соусом, викладаємо перший шар сиру, потім курку, ананаси і кукурудзу. Посипаємо другим шаром сиру, бортики змащуємо яєчним жовтком
  6. Відправляємо піцу в розігріту до 250 ° С духовку на 25 хвилин

ГОТУЄМО З НАМИ
Піца народів світу

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт салата мимоза с картошкой и огурцом, рецепт приготовления салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом, состав салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом
Салат Мімоза з картоплею і огірком
рецепт правильного оливье, рецепт приготовления правильного оливье, как приготовить правильный оливье, состав правильного оливье, как приготовить правильный оливье
Правильний Олів’є — рецепт