Гаспачо — рецепт від Сергія Калініна і Михайла Присяжнюка (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Кулінарний експерт Сергій Калінін розповідає, як готувати знаменитий іспанський суп за рецептом провінції Андалузії. Готував разом з Сергієм юрист, експерт проектів СТБ Михайло Присяжнюк

Гаспачо — покроковий рецепт

СКЛАДОВІ

  • Помідори – 500 г
  • Огірки – 250 г
  • Червоний болгарський перець – 200 г
  • Ріпчасту цибулю – 100 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець чилі – 1/2 шт.
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Томатний сік – 200 мл
  • Нерафіновану соняшникову олію – 60 мл
  • Солодке яблуко – 100 г
  • Батон – 80 г Сіль – 1/2 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1/3 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Зрізаємо з болгарського перцю плодоніжки і очищаємо його від насіння. Викладаємо частини перцю зовнішньою стороною на розпечену сковороду і обвуглюєм. Прибираємо з вогню та накриваємо сковорідку кришкою. Охолоджуємо.
  2. Знімаємо з перцю шкірку і нарізаємо шматочками. Помідори і огірки також очищаємо від шкірки.
  3. Почищені яблука, цибулю, часник та перець чилі нарізаємо довільними шматочками.
  4. Додаємо масло, лимонний і томатний соки. Подрібнюємо все блендером. Зрізаємо скоринку з шматочків батона. М’якоть додаємо до гаспачо разом з сіллю і перцем. Ще раз подрібнюємо.

Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в холодильник мінімум на півгодини, максимум – на ніч.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)