Гаспачо — рецепт від Сергія Калініна і Михайла Присяжнюка (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Кулінарний експерт Сергій Калінін розповідає, як готувати знаменитий іспанський суп за рецептом провінції Андалузії. Готував разом з Сергієм юрист, експерт проектів СТБ Михайло Присяжнюк

Гаспачо — покроковий рецепт

СКЛАДОВІ

  • Помідори – 500 г
  • Огірки – 250 г
  • Червоний болгарський перець – 200 г
  • Ріпчасту цибулю – 100 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець чилі – 1/2 шт.
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Томатний сік – 200 мл
  • Нерафіновану соняшникову олію – 60 мл
  • Солодке яблуко – 100 г
  • Батон – 80 г Сіль – 1/2 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1/3 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Зрізаємо з болгарського перцю плодоніжки і очищаємо його від насіння. Викладаємо частини перцю зовнішньою стороною на розпечену сковороду і обвуглюєм. Прибираємо з вогню та накриваємо сковорідку кришкою. Охолоджуємо.
  2. Знімаємо з перцю шкірку і нарізаємо шматочками. Помідори і огірки також очищаємо від шкірки.
  3. Почищені яблука, цибулю, часник та перець чилі нарізаємо довільними шматочками.
  4. Додаємо масло, лимонний і томатний соки. Подрібнюємо все блендером. Зрізаємо скоринку з шматочків батона. М’якоть додаємо до гаспачо разом з сіллю і перцем. Ще раз подрібнюємо.

Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в холодильник мінімум на півгодини, максимум – на ніч.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму