Гаспачо — покроковий рецепт
СКЛАДОВІ
- Помідори – 500 г
- Огірки – 250 г
- Червоний болгарський перець – 200 г
- Ріпчасту цибулю – 100 г
- Часник – 1 зубчик
- Перець чилі – 1/2 шт.
- Лимонний сік – 30 мл
- Томатний сік – 200 мл
- Нерафіновану соняшникову олію – 60 мл
- Солодке яблуко – 100 г
- Батон – 80 г Сіль – 1/2 ч.л.
- Чорний мелений перець – 1/3 ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Зрізаємо з болгарського перцю плодоніжки і очищаємо його від насіння. Викладаємо частини перцю зовнішньою стороною на розпечену сковороду і обвуглюєм. Прибираємо з вогню та накриваємо сковорідку кришкою. Охолоджуємо.
- Знімаємо з перцю шкірку і нарізаємо шматочками. Помідори і огірки також очищаємо від шкірки.
- Почищені яблука, цибулю, часник та перець чилі нарізаємо довільними шматочками.
- Додаємо масло, лимонний і томатний соки. Подрібнюємо все блендером. Зрізаємо скоринку з шматочків батона. М’якоть додаємо до гаспачо разом з сіллю і перцем. Ще раз подрібнюємо.
Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в холодильник мінімум на півгодини, максимум – на ніч.