Як приготувати зефір: 3 рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Повітряний домашній зефір, який ви можете приготувати з яблук, слив і журавлини.
Зберегти в кулінарну книгу

Яблучний зефір

ГОТУЄМО З НАМИ
Що приготувати з яблук: проста та смачна випічка

Інгредієнти:

  • Цукор – 0,5 кг;
  • Яблучне пюре – 700 г;
  • Білок – 4 шт .;
  • Цитрусова цедра – 0,5 ст. л.

Покроковий рецепт приготування яблучного зефіру

  1. Перед початком приготування робимо пюре зі свіжих яблук, використовуючи блендер. Викладаємо пюре в миску. Для отримання необхідної кількості пюре яблук потрібно взяти приблизно в 2 рази більше за вагою.
  2. Білки і половину цукру збиваємо окремо блендером (із занурювальним насадкою). Висипаємо в яблучне пюре решту цукру, потім акуратно викладаємо білковий крем і цитрусових цедру.
  3. Всі компоненти збиваємо на середній швидкості до утворення пишної білої піни. Вона повинна бути досить густою, щоб ложка не падала.
  4. Беремо звичайне деко, застилаємо пекарським пергаментом. Змащуємо маслом і за допомогою кулінарного шприца вичавлюємо зефірки невеликими порціями.
  5. Включаємо духовку на 160 градусів, не вище. Ставимо деко з зефіром і готуємо близько 15 хвилин.

Довше тримати не можна, інакше зефір «пересохне», а він повинен бути м’яким і ніжним.

6. Готовий десерт охолоджуємо і викладаємо на тарілку.

Сливовий зефір

ГОТУЄМО З НАМИ
Смачна парочка: проста випічка зі слив і яблук

Складові:

  • Сливи без кісточки – 450 г;
  • Білок – 2 шт .;
  • Цукор – 550 г;
  • Цукрова пудра – 100 г;
  • Кукурудзяний крохмаль – 100 г;
  • Листовий желатин – 24 г

Покроковий рецепт приготування

1. Сливи нарізаємо. Перемішуємо в каструлі з 50 г цукру. Накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні, періодично помішуючи, до м’якості слив, 20 хв. Подрібнюємо сливи блендером в пюре.
2. Форму застилаємо папером для випічки. Присипаємо дно тонким шаром суміші з цукрової пудри і крохмалю. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на 10 хв.
3. У сотейнику змішуємо цукор, що залишився з 200 мл води. Нагріваємо на слабкому вогні до повного розчинення цукру. Збільшуємо вогонь до середнього і варимо сироп до температури 125 ° C.
4.Одночасно збиваємо білки в стійку піну. Коли сироп буде готовий, змішуємо його з віджатим желатином і сливовим пюре.
5. При постійному збиванні поступово вливаємо суміш до білків. Збиваємо масу до загущення і однорідності. Виливаємо її в форму і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години.
6. Коли зефір застигне, розстеляємо на столі аркуш паперу для випічки, присипаємо його залишками цукрової пудри і крохмалю. Перевернувши, перекладаємо пласт зефіру. Використовуючи великий гострий ніж, розрізаємо зефір на невеликі смужки або квадрати.


Зефір з журавлини

Складові:

  • Яблуко середнє – 2 шт.;
  • Журавлина – 200 г;
  • Цукор – 650  г;
  • Вода – 170 мл;
  • Агар-агар – 9 г;
  • Яєчний білок – 1 шт.;
  • Цукрова пудра – 150 г

Покроковий рецепт приготування:

  1. Яблука розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину.
  2. Кладемо в вогнетривку форму або на деко. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо близько 15-20 хвилин, поки яблука не стануть м’якими.
  3. Виймаємо і даємо трохи охолонути. Потім вишкрібаємо м’якоть з шкурок і подрібнюємо блендером до однорідності.
  4. Журавлину перебиваємо блендером. Кладемо в сотейник і доводимо до кипіння.
  5. Знімаємо і протираємо через сито. У результаті повинно вийти по 125 г яблучного і журавлинного пюре.
  6. З’єднуємо їх і охолоджуємо. Якщо журавлинне пюре вийшло недостатньо густим – трохи його уварюємо.
  7. 50 г цукру змішуємо з агар-агаром. Відставляємо в сторону. Цукор змішуємо з водою, ставимо на плиту і варимо до закипання.
  8. Потім при постійному помішуванні тонкою цівкою засипаємо в киплячий сироп суміш агар-агар і цукру.
  9. Варимо сироп до температури 110 градусів. Паралельно в пюре додаємо білок і вбиваємо міксером до отримання пишної маси.
  10. Не припиняючи збивати, поступово тонкою цівкою вливаємо агарний сироп.
  11. Збиваємо до отримання маси, схожої на меренгу.
  12. Перекладаємо масу в кондитерський мішок з насадкою і відкидають зефір на пергаментний папір або силіконовий килимок.
  13. Залишаємо зефір при кімнатній температурі на ніч або хоча б на 5 годин – за цей час він повинен завітритися і підсохнути.
  14. Посипаємо половинки зефіру цукровою пудрою, потім знімаємо з пергаменту і з’єднуємо попарно.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік