Яблучний зефір
ГОТУЄМО З НАМИ
Що приготувати з яблук: проста та смачна випічка
Інгредієнти:
- Цукор – 0,5 кг;
- Яблучне пюре – 700 г;
- Білок – 4 шт .;
- Цитрусова цедра – 0,5 ст. л.
Покроковий рецепт приготування яблучного зефіру
- Перед початком приготування робимо пюре зі свіжих яблук, використовуючи блендер. Викладаємо пюре в миску. Для отримання необхідної кількості пюре яблук потрібно взяти приблизно в 2 рази більше за вагою.
- Білки і половину цукру збиваємо окремо блендером (із занурювальним насадкою). Висипаємо в яблучне пюре решту цукру, потім акуратно викладаємо білковий крем і цитрусових цедру.
- Всі компоненти збиваємо на середній швидкості до утворення пишної білої піни. Вона повинна бути досить густою, щоб ложка не падала.
- Беремо звичайне деко, застилаємо пекарським пергаментом. Змащуємо маслом і за допомогою кулінарного шприца вичавлюємо зефірки невеликими порціями.
- Включаємо духовку на 160 градусів, не вище. Ставимо деко з зефіром і готуємо близько 15 хвилин.
Довше тримати не можна, інакше зефір «пересохне», а він повинен бути м’яким і ніжним.
6. Готовий десерт охолоджуємо і викладаємо на тарілку.
Сливовий зефір
ГОТУЄМО З НАМИ
Смачна парочка: проста випічка зі слив і яблук
Складові:
- Сливи без кісточки – 450 г;
- Білок – 2 шт .;
- Цукор – 550 г;
- Цукрова пудра – 100 г;
- Кукурудзяний крохмаль – 100 г;
- Листовий желатин – 24 г
Покроковий рецепт приготування
1. Сливи нарізаємо. Перемішуємо в каструлі з 50 г цукру. Накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні, періодично помішуючи, до м’якості слив, 20 хв. Подрібнюємо сливи блендером в пюре.
2. Форму застилаємо папером для випічки. Присипаємо дно тонким шаром суміші з цукрової пудри і крохмалю. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на 10 хв.
3. У сотейнику змішуємо цукор, що залишився з 200 мл води. Нагріваємо на слабкому вогні до повного розчинення цукру. Збільшуємо вогонь до середнього і варимо сироп до температури 125 ° C.
4.Одночасно збиваємо білки в стійку піну. Коли сироп буде готовий, змішуємо його з віджатим желатином і сливовим пюре.
5. При постійному збиванні поступово вливаємо суміш до білків. Збиваємо масу до загущення і однорідності. Виливаємо її в форму і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години.
6. Коли зефір застигне, розстеляємо на столі аркуш паперу для випічки, присипаємо його залишками цукрової пудри і крохмалю. Перевернувши, перекладаємо пласт зефіру. Використовуючи великий гострий ніж, розрізаємо зефір на невеликі смужки або квадрати.
Зефір з журавлини
Складові:
- Яблуко середнє – 2 шт.;
- Журавлина – 200 г;
- Цукор – 650 г;
- Вода – 170 мл;
- Агар-агар – 9 г;
- Яєчний білок – 1 шт.;
- Цукрова пудра – 150 г
Покроковий рецепт приготування:
- Яблука розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину.
- Кладемо в вогнетривку форму або на деко. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо близько 15-20 хвилин, поки яблука не стануть м’якими.
- Виймаємо і даємо трохи охолонути. Потім вишкрібаємо м’якоть з шкурок і подрібнюємо блендером до однорідності.
- Журавлину перебиваємо блендером. Кладемо в сотейник і доводимо до кипіння.
- Знімаємо і протираємо через сито. У результаті повинно вийти по 125 г яблучного і журавлинного пюре.
- З’єднуємо їх і охолоджуємо. Якщо журавлинне пюре вийшло недостатньо густим – трохи його уварюємо.
- 50 г цукру змішуємо з агар-агаром. Відставляємо в сторону. Цукор змішуємо з водою, ставимо на плиту і варимо до закипання.
- Потім при постійному помішуванні тонкою цівкою засипаємо в киплячий сироп суміш агар-агар і цукру.
- Варимо сироп до температури 110 градусів. Паралельно в пюре додаємо білок і вбиваємо міксером до отримання пишної маси.
- Не припиняючи збивати, поступово тонкою цівкою вливаємо агарний сироп.
- Збиваємо до отримання маси, схожої на меренгу.
- Перекладаємо масу в кондитерський мішок з насадкою і відкидають зефір на пергаментний папір або силіконовий килимок.
- Залишаємо зефір при кімнатній температурі на ніч або хоча б на 5 годин – за цей час він повинен завітритися і підсохнути.
- Посипаємо половинки зефіру цукровою пудрою, потім знімаємо з пергаменту і з’єднуємо попарно.