Що приготувати з черствої паски: 5 смачних ідей

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиВеликдень 2018
Якщо ви самостійно випікаєте паски, у вас обов'язково залишаться зачерствілі скибочки. Викидати їх шкода, та й не потрібно. З такого смачного продукту, як святкова паска можна зробити не менш смачні десерти
Зберегти в кулінарну книгу

Лінива шарлотка

СКЛАДОВІ

  • Черства паска
  • Яблука — 2  шт.
  • Яйця  — 2  шт.
  • Цукор  — 2  ст.л.
  • Сухарі мелені — 1 ст.л.
  • Маргарин — 1 ст.л.
  • Чорнослив — 0,5 склянки
  • Горіхи — 0,5 склянки
  • Молоко — 1,5 склянки

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Черству паску нарізаємо скибочками; чорнослив відварюємо, виймаємо кісточки і нарізаємо соломкою; яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо скибочками; яйця розтираємо з цукром і розводимо молоком.

Форму змащуємо маргарином і посипаємо меленими сухарями, дно і стінки її викладаємо скибочками паски, попередньо змоченими в яєчно-молочній суміші.

На них викладаємо фарш з рубаних горіхів, чорносливу та яблук.

Зверху накриваємо скибочками паски, виливаємо залишок яєчно-молочної суміші.

Випікаємо в духовці протягом 20-30 хвилин.

Рецепти великодніх страв – меню на Великдень 2018

Повітряний пиріг з черствої паски

СКЛАДОВІ

  • Черства паска – 350 г
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор – 100-150 г
  • Яйця – 5 шт.
  • Вершкове масло – 60 г
  • Сметана – 100 г
  • Волоські горіхи – 80 г
  • Шоколад – 80 г
  • Панірувальні сухарі

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Паску нарізаємо невеликими шматочками і замочуємо в холодному молоці. Розтоплюємо вершкове масло і даємо йому трохи охолонути. Змащуємо маслом форму і присипаємо її сухарями.

Жовтки розтираємо з цукром до білого. Додаємо розтоплене вершкове масло і сметану. Все ретельно перемішуємо.

В окремому посуді збиваємо білки з дрібкою солі в круту піну.

Розм’якшену паску заливаємо жовтками, добре перемішуємо і збиваємо міксером, щоб позбутися від великих шматочків.

Акуратно вмішуємо білки і всипаємо рубані волоські горіхи і шоколад.

Заповнюємо форму тістом і випікаємо в розігрітій до 200 градусів до утворення рум’яної скоринки.

Готовий пиріг остужаємо, виймаємо з форми і посипаємо цукровою пудрою.

Читайте також: Заварна паска

Торт з паски

СКЛАДОВІ

  • Черства паска
  • Вершки 30 % — 500 мл
  • Цукор — 100 г
  • Фруктовий сироп
  • Консервовані персики

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Паску нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо на дно рознімної форми для випічки. Просочуємо фруктовим сиропом і викладаємо зверху шар зі збитих вершків з цукром.

На вершки викладаємо шматочки паски, просочуємо сиропом, викладаємо нарізані персики і збиті вершки. Прикрашаємо торт скибочками персиків.

Відправляємо торт в холодильник на 6 годин.

Пудинг з черствої паски

СКЛАДОВІ

  • Скибочки паски – 4 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукрова пудра – 2 ст.л.
  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 70 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Апельсинова цедра (з половини апельсина)
  • Ванільний цукор або натуральна ваніль
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Кориця – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Масло змішуємо з дрібкою кориці, щіпкою мускатного горіха і апельсиновою цедрою.

Зрізаємо корочку зі скибочок паски.

Змащуємо ароматним маслом формочку для пудингу і шматочки паски. Викладаємо скибочками паски (маслом всередину) дно і стінки форми.

Молоко нагріваємо і розчиняємо в ньому ванільний цукор або вміст ванільного стручка.

Яйця збиваємо з цукром, поки цукор в них не розчиниться.

Виливаємо яйця з цукром в молоко і добре перемішуємо вінчиком.

Заповнюємо кремом формочки і посипаємо пудинг зверху цукровою пудрою.

Наливаємо в деко воду, поміщаємо на нього формочки з пудингом і випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 40-45 хвилин.

Готовому пудингу даємо охолонути, а потім перевертаємо його на тарілку.

Апельсиновий десерт

СКЛАДОВІ

  • Паска, нарізана невеликими кубиками — 2 склянки
  • Апельсиновий сік — 0,5 склянки
  • Цукор — за смаком
  • Вершки 30 % — 1 склянка
  • Цукрова пудра — 1/3 склянки
  • Фрукти (банани, апельсини, ківі)
  • Шоколад
  • Ликер

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Апельсиновий сік за смаком змішуємо з цукром і злегка уварюємо.

Даємо сиропу трохи охолонути і додаємо лікер.

Просочуємо сиропом шматочки паски.

Вершки збиваємо з цукровою пудрою в круту піну. Охолоджуємо.

У гарну креманку шарами викладаємо шматочки бісквіта, фрукти, збиті вершки.

Готовий десерт посипаємо шоколадною стружкою.

Варіанти:

  • можна додати в вершки какао і тоді вийде шоколадний крем
  • можна використовувати будь-які фрукти і ягоди
  • шматочки паски можна просочити йогуртом або молоком, а не сиропом
  • можна додати в десерт улюблені горіхи
  • можна додавати в десерт крім збитих вершків (або замість) будь-який крем

Великдень 2018 – рецепти

Поділитися рецептом
Спробуй ще
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату