Секрети пишного бісквіта
ГОТУЄМО З НАМИ
Ягідне просочення для бісквіта: ТОП-3 рецепти
- Абсолютно всі інгредієнти бісквіта повинні бути однакової температури. Чим нижче буде температура, тим краще. Це ж стосується і посуду, в якому ви будете перемішувати інгредієнти.
- Борошно обережно просіюємо через сито кілька разів.
- Обов’язково потрібно відокремлювати білки від жовтків. Причому, робити це потрібно дуже обережно, щоб у білках не залишилося жодної крапельки жовтка. Цього важливо дотримуватися, щоб потім добре збити білки. Білки краще збиваються в охолодженому вигляді.
- Запорукою пишності бісквіта також є посуд, у якому будуть збивати білки. Він повинен бути знежиреним, тому протріть його паперовим рушником. Рушник не забудьте змочити оцтом або соком лимона, щоб краще знежирити поверхню.
- Запорука пишного бісквіта — правильна послідовність додавання інгредієнтів. Необхідно дотримуватися цих правил: спочатку викладаємо жовтки в миску, додаємо до них півпорції цукру та ванільного порошку. Потім все ретельно перемішуємо. Розтираємо їх, поки вони не побіліють і не збільшаться в об’ємі. Це можна робити виделкою, міксером, вінчиком або стрижневим подрібнювачем. Збиваємо білки до утворення пишної легкої піни. Продовжуючи збивати, потроху додаємо цукор. Коли введете весь цукор, збивайте до густоти.
Оригінальні рецепти з бісквітом
Бісквіт горіховий з грушево-рисовою начинкою
Інгредієнти:
- волоські горіхи – 40 г;
- рис – 150 г;
- молоко – 1 л;
- пюре грушеве – 500 г;
- вершки – 250 мл;
- джем абрикосовий – 100 г.
Спосіб приготування
Жовтки ретельно відділяємо від білків і збиваємо з половиною порції цукру за допомогою міксера на максимальній швидкості. З білками проробляємо те ж. Борошно з’єднуємо з крохмалем, просіюємо та змішуємо зі злегка обсмаженими горіхами, зі збитими білками та жовтками. Продовження рецепта читайте тут.
Шифоновий шоколадний бісквіт
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 200 г;
- розпушувач тіста — 2 ч. л.;
- цукор — 225 г;
- жовток яєчний — 5 шт.;
- какао-порошок — 60 г;
- кава розчинна — 1,5 ст. л.
Спосіб приготування
Каву та какао розбавляємо в гарячій воді до однорідної консистенції і гладкості. Залишаємо, щоб суміш охолола. Цукор змішуємо з сіллю і борошном, просіяним з розпушувачем. Збиваємо жовтки (5 шт.) і з’єднуємо з рослинною олією і сумішшю з какао та кави. Добре перемішуємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Бісквіт на кефірі
Інгредієнти:
- масло вершкове – 100 г;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 2 склянки;
- кефір – 1 склянка;
- цукор ванільний – 1/2 ч. л.;
- сіль – дрібка.
Спосіб приготування
Збиваємо яйця, цукор і розм’якшене масло до однорідної маси. Додаємо борошно, соду (її потрібно попередньо погасити), сіль, ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо. Вливаємо кефір і ще раз перемішуємо. У результаті повинно вийти тісто середньої густини. Продовження рецепта читайте тут.