Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Бісквіт більше, ніж будь-який інший вид кондитерської випічки, вимагає ретельного вибору інгредієнтів, дотримання порядку їх змішування, уваги до вибору форми та температурного режиму. Ми ділимося секретами, які точно допоможуть вам приготувати смачний бісквіт. А ще приготували оригінальні рецепти бісквітів у домашніх умовах.
Зберегти в кулінарну книгу

Секрети пишного бісквіта

ГОТУЄМО З НАМИ
Ягідне просочення для бісквіта: ТОП-3 рецепти

  1. Абсолютно всі інгредієнти бісквіта повинні бути однакової температури. Чим нижче буде температура, тим краще. Це ж стосується і посуду, в якому ви будете перемішувати інгредієнти.
  2. Борошно обережно просіюємо через сито кілька разів.
  3. Обов’язково потрібно відокремлювати білки від жовтків. Причому, робити це потрібно дуже обережно, щоб у білках не залишилося жодної крапельки жовтка. Цього важливо дотримуватися, щоб потім добре збити білки. Білки краще збиваються в охолодженому вигляді.
  4. Запорукою пишності бісквіта також є посуд, у якому будуть збивати білки. Він повинен бути знежиреним, тому протріть його паперовим рушником. Рушник не забудьте змочити оцтом або соком лимона, щоб краще знежирити поверхню.
  5. Запорука пишного бісквіта — правильна послідовність додавання інгредієнтів. Необхідно дотримуватися цих правил: спочатку викладаємо жовтки в миску, додаємо до них півпорції цукру та ванільного порошку. Потім все ретельно перемішуємо. Розтираємо їх, поки вони не побіліють і не збільшаться в об’ємі. Це можна робити виделкою, міксером, вінчиком або стрижневим подрібнювачем. Збиваємо білки до утворення пишної легкої піни. Продовжуючи збивати, потроху додаємо цукор. Коли введете весь цукор, збивайте до густоти.

Оригінальні рецепти з бісквітом

Бісквіт горіховий з грушево-рисовою начинкою

Інгредієнти:

  • волоські горіхи – 40 г;
  • рис – 150 г;
  • молоко – 1 л;
  • пюре грушеве – 500 г;
  • вершки – 250 мл;
  • джем абрикосовий – 100 г.

 

Спосіб приготування

Жовтки ретельно відділяємо від білків і збиваємо з половиною порції цукру за допомогою міксера на максимальній швидкості. З білками проробляємо те ж. Борошно з’єднуємо з крохмалем, просіюємо та змішуємо зі злегка обсмаженими горіхами, зі збитими білками та жовтками. Продовження рецепта читайте тут.

Шифоновий шоколадний бісквіт

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 200 г;
  • розпушувач тіста — 2 ч. л.;
  • цукор — 225 г;
  • жовток яєчний — 5 шт.;
  • какао-порошок — 60 г;
  • кава розчинна — 1,5 ст. л.

 

Спосіб приготування

Каву та какао розбавляємо в гарячій воді до однорідної консистенції і гладкості. Залишаємо, щоб суміш охолола. Цукор змішуємо з сіллю і борошном, просіяним з розпушувачем. Збиваємо жовтки (5 шт.) і з’єднуємо з рослинною олією і сумішшю з какао та кави. Добре перемішуємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Бісквіт на кефірі

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 100 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 2 склянки;
  • кефір – 1 склянка;
  • цукор ванільний – 1/2 ч. л.;
  • сіль – дрібка.

 

Спосіб приготування

Збиваємо яйця, цукор і розм’якшене масло до однорідної маси. Додаємо борошно, соду (її потрібно попередньо погасити), сіль, ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо. Вливаємо кефір і ще раз перемішуємо. У результаті повинно вийти тісто середньої густини. Продовження рецепта читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
5 бісквітних тортів на будь-який смак

Поділитися рецептом
Спробуй ще
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати
Як приготувати справжню шаурму вдома
5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад
Як посмажити баклажани без зайвого жиру
Як правильно приготувати суп з горохом

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею