Інгредієнти для «Шоколадний шифоновий бісквіт»:
- Борошно пшеничне – 200 г
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сода – 0,25 ч. л.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Цукор – 225 г
- Жовток яєчний – 5 шт
- Какао-порошок – 60 г
- Кава розчинна – 1,5 ст. л.
- Вода – 175 мл
- Олія без запаху – 125 мл
- Білок яєчний – 8 шт.
ГОТУЄМО З НАМИ
Крем для торта: 8 рецептів для тих, хто готує вперше
До початку приготування всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури
Приготування бісквіта:
- Каву та какао розбавляємо в гарячій воді до однорідної консистенції та гладкості. Залишаємо, щоб суміш охолола.
- Цукор змішуємо з сіллю і борошном, просіяним з розпушувачем.
- Збиваємо жовтки (5 шт) і з’єднуємо з олією та сумішшю з какао й кави. Добре перемішуємо.
- Суху суміш змішуємо з шоколадно-олійною.
- Решта білків збиваємо з цукром (45 г) до стійких піків.
- Додаємо чверть білків в шоколадну масу і перемішуємо лопаткою рухами зверху вниз. Додаємо інші білки і перемішуємо також.
- Виливаємо бісквітну масу в форму діаметром 26 см
Форми не змащуємо, дно не застилаємо – так, при випіканні бісквіт буде чіплятися за стінки і не буде падати
- Випікаємо бісквіт в прогрітій до 160 ° С духовці близько години. Готовність можна перевірити дерев’яною зубочисткою – вона повинна виходити з бісквіту суха.
Дістаємо бісквіт не відразу і даємо охолонути при кімнатній температурі. Знімаємо форму і залишаємо бісквіт дозріти на 12 годин.
ГОТУЄМО З НАМИ
Бісквітний торт з сирним кремом